Презентація "Творчі завдання-цікавинки з української мови 2 клас"

Про матеріал
Цікаві, креативні та творчі завдання-цікавинки з української мови для учнів 2 класу Нової української школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчі завданняз української мови 2 клас. Підготувала вчитель Лудан Д. О.

Номер слайду 2

Прочитай текст. Подорожник Росте у наших краях подорожник. Зустрічається ця лікарська рослина на узбіччі доріг, на луках,поблизу помешкання, на узліссі. Заготовляють подорожник під час цвітіння. При цьому намагаються не пошкодити коріння. Сушать листя подорожника на горищах чи під іншим накриттям. Подорожник вживають для лікування різних хвороб.- Про яку лікарську рослину ти дізнався?Знайди і випиши слова з подовженими приголосними звуками, поділи їх на склади для переносу.

Номер слайду 3

Прочитай і добери замість крапок слова з апострофом. Поясни правопис. Квіти відцвіли і ....... . Пташину від холоду захищає ....... . Виполюйте на грядках ....... . Весною пташки ….. собі гнізда. Вам відомі ці малята: у голуба – ......., у ластівки – ....... . Слова для довідки: зів’яли, бур’ян, пір’я, в’ють, ластів’ята, голуб’ята.

Номер слайду 4

Знайдіть зайві слова у рядочках слів. Складіть з ними речення. Мар’яна – бур’ян – буря. В’яз – свято – в’яне. М’ята – малята – м’ясо. Пір’я – пиріг – подвір’я. Спишіть слова за алфавітом. Поставте наголос. П’ять, б’ють, здоров’я, солов’ї, полум’я, рюкзак, м’ята, реп’ях, пір’я.- Поясніть вживання апострофа в словах.

Номер слайду 5

Спиши, вставляючи апостроф, де потрібно. Сім..я, бур..я, мор..як, пір..я, бур..ян, здоров..я, св..ято, матір..ю, п..ятниця, п..юре, п..ють, п..чиво, в..юн, історі..я, ім..я, здоров..я, верхів..я, р..ятувати, хом..як, бур..як. З трьома (на вибір) словами склади і запиши розповідне, питальне та спонукальне речення.

Номер слайду 6

Спиши, вставляючи пропущені орфограми. Подвір..я Наше подвір..я в..лике. Валер..ян і Улянка випололи на н..ому бур..ян. Потімрозбили квітник. Посіяли насі..я квітів. Хлоп..ята розчистили майданчик. Там усі ми граємо в м..яча. Вес..ло і гарно на нашому подвір..ї!Знайди слова, у яких звуків більше, ніж букв.

Номер слайду 7

До поданих слів додай назви ознак: Рукавички (які?), чемодан (який?),читанка (яка?), сонечко (яке?),ручка (яка?), м’яч (який?), човен (який?), чобітки (які?), читач (який?), струмок (який?),гора (яка?), вечір (який?). Склади речення з двома (на вибір) словосполученнями. 

Номер слайду 8

Яка буква пропущена?Підкресли слова з наголосом на другому складі. Ку…ар, …ліб, …лопчик, кома…а, ку…лик, …вороба, …вилина, стра…, смі…, …устка, черепа…а, …мара, …овра…, мо… . Склади і запиши одне розповідне, питальне та одне спонукальне речення.

Номер слайду 9

Встав букви «д» чи «т». Спиши слова. Са…, ді…усь, …им, ві…ро, велосипе…, лі…, по…вір’я, …иван, верблю…, ви…елка, …итина, …олоня, кі…, кори…ор, ві…рина, зус…річ, пор…фель.   Склади три речення з даними словами(на вибір), щоб вийшов текст.

Номер слайду 10

Спиши.  Поділи (де можливо) слова на склади. Джем, дзеркало, джміль, дзиґа, ґедзь, джгутик, дзюрчить, джемпер, джерело, джунглі, джаз, бджілка, джмелиний. Підкресли слова, які не можна перенести з рядка в рядок. Склади і запиши питальне та окличне речення.

Номер слайду 11

Спиши. Підкресли спонукальні речення. Чистота – запорука здоров’я. Мийте руки з милом!Хлоп’ята наловили в’юнів у Дніпрі. Люди, бережіть природу!Діти гралися на подвір’ї. Бджола мала, а й та працює. Хто не працює, той не їсть. Випиши слова з апострофом,поділи їх на склади.

Номер слайду 12

Спиши опис берізки. Підкресли іменники. Берізка На узліссі виросла кучерява берізка. Стовбур у неї прямий, стрункий. Він біліє, наче сніг. В різні боки розкинула берізка свої зелені коси. Вони гойдаються від найменшого подиху вітру. Яка краса!Зроби звуко-буквений аналіз слів: узліссі, гойдаються.

Номер слайду 13

Спиши текст. Підкресли дієслова. Ластівки Весною з теплих країв повернулися ластівки. Вони дружно почали ліпити хатку під дахом. У затишному гніздечку з’явились ластів’ята. Вони веселим щебетанням зустрічали сонечко. Ростіть великі!Зроби звуко-буквений аналіз слів:з’явились, щебетання.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
4.8
Відповідність темі
4.8
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Свобода Ольга Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Маятіна Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Мацко Маряна Михайлівна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
  4. Артюх Олена Миколаївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додав(-ла)
Лудан Діана
Додано
24 березня 2021
Переглядів
22531
Оцінка розробки
4.7 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку