Презентація "Творчість М.Коцюбинського"

Про матеріал
Матеріал презентації містить відомості тро творчий шлях видатного українського письменника Михайла Коцюбинського
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчість Михайла Коцюбинського

Номер слайду 2

Початок творчої кар’єри Літературна кар’єра Михайла почалася з повного провалу. У 1884р. він написав оповідання «Андрій Соловко, або Вченіє світ, а невченіє тьма». Це оповідання було оцінено вельми скептично. Присуд критиків не спинив молодого письменника і він продовжив писати .

Номер слайду 3

Коцюбинський почав друкуватись в 1890р. – львівський дитячий журнал “Дзвінок” опублікував його вірш “ Наша хатка”.

Номер слайду 4

Творчість За один 1891 рік виходить оповідання «Харитя», «Ялинка», повість «На віру», віршована казка «Завидющий брат»

Номер слайду 5

Вплив на творчість«Братства тарасівців» Спілкування з членами «Братства тарасівців» відбилося на творчості Коцюбинського. У казці «Хо» (1894) він підносить значення ліберально – просвітницької діяльності.

Номер слайду 6

Перебування Коцюбинського на урядовій службі в Бессарабії та Криму дали життєвий матеріал для його творів «Для загального добра» (1895), «Посол від чорного царя» (1897), «Дорогою ціною»(1901). Автор своїми творами молдовсько-кримського циклу виходив за межі локальних проблем.

Номер слайду 7

Письменницька еволюція Важливим моментом світоглядно-письменницької еволюції Коцюбинського було оповідання «Лялечка»(1901). У ньому він постає визначним майстром психологічного аналізу. Зосередженням уваги на психологічних колізіях стає визначною рисою творчості Коцюбинського.

Номер слайду 8

Тема минулого українського народу Дещо окремо в доробку Михайла Коцюбинського стоять твори на теми з минулого українського народу : «На крилах пісні» (1895), «Дорогою ціною» (1901).

Номер слайду 9

Творчість перед революцією У п’ятиліття перед революцією 1905-1907 років Коцюбинський написав і опублікував повість «Fata Morgana» ( «Киевская старина» 1904), в якій виловив ті головні зрушення у свідомості селянства і нові тенденції в еволюції соціальної психології села, які на повну силу виявилися під час революції.

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

pptx
До підручника
Українська література 10 клас (Міщенко О.І.)
Додано
14 листопада 2021
Переглядів
865
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку