Презентація " Творчість Марка Твена"

Про матеріал
Додаткові матеріали для уроку за творчістю Марка Твена мета - дослідити основні моменти життя та творчості письменника, дослідити особливості гумору автора.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мета проєктно-дослідницької роботи: - дослідити основні моменти життя та творчості Марка Твена; - дослідити особливості гумору в творчості Марка Твена    

Номер слайду 2

Марк Твен (Семюель Ленгхорн Клеменс) (1835-1910) ВИДАТНИЙ АМЕРИКАНСЬКИЙ ПИСЬМЕННИК , САТИРИК , ЖУРНАЛІСТ

Номер слайду 3

Американське містечко Ганнібал, прообраз Сент-Пітерсберга – мала батьківщина Марка Твена

Номер слайду 4

З 12 років (після смерті батька) Семюель починає працювати помічником у друкарні. З 1851 займається набором (друком) і редагуванням статей та гумористичних нарисів для „Ганнібальського журналу“, газети, власником якої був його брат Оріон. У віці 18 років він залишив Ганнібал і працював у друкарні у Нью-Йорку, Філадельфії, Сент-Луїсі та інших містах. Він займався самоосвітою, багато часу проводячи у бібліотеці, таким чином отримуючи стільки знань, скільки він би зміг одержати, закінчивши звичайну школу.

Номер слайду 5

Містечко живе й дихає одним Марком Твеном

Номер слайду 6

Згодом Семюель працював цілий рік на срібному руднику. Паралельно з цим він писав гумористичні розповіді для газети «Терріторіал ентерпрайз» у Вірджині-Сіті й у серпні 1862 одержав запрошення стати її співробітником. Ось де і довелося Семюелю Клеменсу шукати для себе псевдонім. Не довго думаючи, він згадав рідну річку і взяв собі в якості його вислів лотових на Міссісіпі, що викрикували «марк твен» («мірка 2»), що означало достатню глибину для безпечного плавання. Так на просторах Америки з'явився письменник Марк Твен, який зумів завоювати своєю творчістю світове визнання.

Номер слайду 7

З-під пера Марка Твена Виходять блискучі твори: «Пригоди Тома Сойєра», «Принц і жебрак», «Пригоди Гекельберрі Фінна» та ін.

Номер слайду 8

Популярність письменника відіграла не останню роль і в його особистому житті. Передісторія одруження Марка Твена теж була незвичайною, як і все в житті письменника. Старе американське прислів’я говорить: «Єдиний чоловік, якому пощастило в коханні, – це холостяк». Марк Твен був одним з тих небагатьох одружених чоловіків, кому дійсно пощастило в коханні всупереч цьому прислів’ю.

Номер слайду 9

У 1876 році світ побачила нова книга Марка Твена – повість «Пригоди Тома Сойєра», яка перетворила відомого гумориста не тільки на знаменитого американського письменника, але і назавжди внесла його ім’я в історію світової літератури.

Номер слайду 10

“Я ПРИЙШОВ У 1835 РОЦІ З КОМЕТОЮ ГАЛЛЕЯ, ЧЕРЕЗ РІК ВОНА ЗНОВУ ПРИЛІТАЄ, І Я РОЗРАХОВУЮ ПІТИ РАЗОМ З НЕЮ”

Номер слайду 11

Марк Твен помер від інфаркту 21 квітня 1910 року – на один день пізніше найбільшого наближення Комети.

Номер слайду 12

Особливості гумору в творчості Марка Твена Гумор в літературі - це різновид комічного, відображення смішного в життєвих ситуаціях і людських характерах; узагальнена назва творів, мета яких - розсмішити, викликати гарний настрій.

Номер слайду 13

Смішні історії з життя Марка Твена Видатний американський письменник Марк Твен був великим жартівником. У вільний від роботи час він любив писати в різні газети неймовірні, цікаві історії зі свого життя.

Номер слайду 14

Висновок Марк Твен досить швидко отримав славу першого гумориста Америки, яка з часом міцніла та розширювалась. Сам автор був переконаний, "щоб його твори жили вічно, то повинен вчити і проповідувати". Репутація Марка Твена як легкого гумориста заснована на поверхневому сприйнятті ранніх книг автора. Том Сойєр і Гекльберрі Фінн стали символами невтримної дитячої спраги пригод, неприйняття моралі, нав'язуваної суспільством дорослих. А гумор Марка Твена став взірцем для письменників сучасності.

Номер слайду 15

Список використаної літератури 1. Елизарова М.А. История зарубежной литературы конца XIX - начала XX веков. - М: Просвещение, 1970. - 650 с. 2. Засурский Я.Н. Марк Твен и его роль в развитии американской реалистической литературы. - М: Наука, 1987. - 238 с. 3. Макаров М.Л. Основы теории дискурса / М.Л. Макаров. - М.: ИТДГК "Гнозис", 2003. - 280 с. 4. Мишина Л.А. Принцип изображения ребёнка в повестях Марка Твена. - Днепропетровск: Зоря, 1978. - 110 с. 5. Раков Ю.Р. По следам литературных героев. - М: Худ. литература, 1974. - 145 с. 6. Селіванова О.О. Сучасна лінгвістика: термінологічна енциклопедія / О.О. Селіванова. - Полтава: Довкілля-К, 2010. - 844 с. 7. Шевченко И.С. Дискурс как мыслекоммуникативное образование / И.С. Шевченко, Е.И. Морозова // Вісник Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна. - 2003. - № 586. - 33 - 38 с.  

ppt
Додано
25 листопада 2023
Переглядів
164
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку