Презентація "Творчий звіт вчителя початкових класів Косенко Ірини Андріївни"

Про матеріал
Презентація творчого звіту вчителя початкових класів Осинівської гімназії Косенко Ірини Андріївни
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий звіт вчителя початкових класів. Осинівської гімназіїКосенко Ірини Андріївни

Номер слайду 2

Запрошую Вас у свій маленький світ

Номер слайду 3

Косенко Ірина Андріївна 1977 рік народження1983-1992 – навчання в Малобурлуцькій середній школі1992 – 1996 – навчання в Валуйському педагогічному училищі2007-2010 -навчання у ХДПУ імені Г. С. Сковороди 2006 – Осинівська гімназія – вчитель початкових класів

Номер слайду 4

Учитель - вічний учень

Номер слайду 5

Учитель - вічний учень

Номер слайду 6

Учитель - вічний учень

Номер слайду 7

Педагогічне кредо«ВІДКРИТИ В КОЖНІЙ ДИТИНІ ДУШУ ТВОРЦЯ. ДАТИ ЇЙ ЗМОГУ ПРОБУДИТИСЯ І РОЗКВІТНУТИ» В. О. СУХОМЛИНСЬКИЙ.

Номер слайду 8

Життєве кредо “Любити життя і цінувати кожну його хвилину. Нести радість. У книгах шукати істину, у людях – мудрість.”

Номер слайду 9

«Діти, як квіти. Доторкнись до кожної з них –і вона задзвенить, і розсиплеться аромат, не схожий один на одного».

Номер слайду 10

Моє завдання. Зробити навчання цікавим. Виростити дітей активними співрозмовниками, впевненими у своїх силах та можливостях. Серед основних позитивних змін нового стандарту – інтегровані уроки. Інтеграція дає змогу дитині сприймати предмети і явища цілісно, різнобічно, системно та емоційно. Тепер дитина в комплексі пізнає світ. Вона сама вчиться здобувати знання, досліджуючи.style.colorfillcolorstroke.colorfill.type

Номер слайду 11

Моя педагогічна філософія. Розвивати, навчати, виховувати одночасно. Максимально враховувати індивідуальні здібності учня. Створювати позитивний мікроклімат. Всебічно розвивати творчі здібності дітей. Формувати свідому, активну особистість та громадянина своєї країни. Учень – це не посудина, яку потрібно заповнити, учень – факел, який треба запалити.

Номер слайду 12

Тема, над якою працюю:«Розвиток медіаграмотності та критичного мислення у здобувачів освіти молодшого шкільного віку"

Номер слайду 13

Актуальність проблеми. Відповідно до вимог НУШ учитель початкових класів повинен постійно удосконалювати процес навчання, що дозволяє дітям ефективно і якісно засвоювати програмний матеріал. Тому, я вважаю, доцільно використовувати інтерактивні технології.

Номер слайду 14

Застосування освітніх трендів. Під час планування роботи відразу передбачаю ігрові, динамічні моменти, щоб учні мали зміну діяльності та рухової активності. Урізноманітнювати діяльність допомагають нові засоби навчання. Наприклад, ми використовуємо ЛЕГО-конструктор – гарна альтернатива рахунковим паличкам, фішкам для звукового аналізу, палички Кюізенера. «Родзинка» їх в тому, що дитина поєднує розумові та практичні дії. В освітньому процесі широко використовується Е-навчальне середовище. Мої учні, граючись в навчальні ігри, переглядають безліч відео, відпрацьовують практичні навички.

Номер слайду 15

Інтерактивні технології

Номер слайду 16

Ґрунтовно аналізувати навчальну інформацію; творчо підходити до засвоєння навчального матеріалу;Навчитися слухати іншу дитину, поважати думку іншого;Моделювати і розв’язувати пізнавальні та життєві ситуації;Вчитися працювати в групі, визначати своє місце в ній, уникати конфліктів, прагнути до діалогу, знаходити спільне рішення. Застосування інтерактивних технологій у навчанні дає змогу учням:

Номер слайду 17

Складання і читання асоціативного куща. Робота в групах. Робота в парах. Вправа “Мікрофон”.“Акваріум”.“Авторське крісло”Мозкова атака. Застосовую такі інтерактивні методи навчання:

Номер слайду 18

Ми дослідники

Номер слайду 19

Вчимося граючись

Номер слайду 20

Маленькі читачі

Номер слайду 21

Схема моєї професійної діяльностіМетодична робота. Методичні розробки уроків, заходів. Семінари, педради. Робота в МО вчителів початкових класів. Самоосвіта. Навчальна робота. Позакласна робота. Урок. Стандартний НестандартнийІндивідуальні бесіди. Робота з обдарованими дітьми. Робота з учнями по підготовці до конкурсів. Робота з батьками

Номер слайду 22

Принципи роботиІндивідуальність. Науковість. СистематичністьЄдність вимог. Наочність. Об’єктивність. Різноманіття форм, методів. Наступність. Доступність. Диференційований підхід

Номер слайду 23

Участь у методичній роботіНавчальний рік. Участь в РМОУчасть в педрадах, семінарах2018-2019 Виступ на тему «Формування пізнавальних інтересів через співпрацю вчителя і учнів»2019-2020 Виступ на тему «Формування патріотичних та громадянських якостей, морально-етичних принципів особистості в умовах НУШ»

Номер слайду 24

Участь у методичній роботі

Номер слайду 25

Творчі доробки

Номер слайду 26

Основні напрямки виховної роботи. Взаєморозуміння. Творчий підхід. Формування учнівського колективу. Толерантність. Співпраця вчитель-батьки. Виховна робота з класом має не менше значення, ніж навчальна діяльність. Діти з великим задоволенням приймають участь у позакласних заходах, дуже активні.

Номер слайду 27

Основні напрямки виховної роботи

Номер слайду 28

Робота з батьками

Номер слайду 29

Батьки – мої партнери

Номер слайду 30

Мій кабінет

Номер слайду 31

Творча лабораторія

Номер слайду 32

Творча лабораторія

Номер слайду 33

З досвідуhttps://youtu.be/l_y. TAETB2 Xo

Номер слайду 34

Золоті правила педагога. Підтримуй і допомагай тому, хто цього потребуєРозвивай в дитині допитливість, творчу фантазію. Умій зацікавити. Переймай цікаве з досвіду інших. Люби дітей і вони віддячать тобі тим же. Дитині потрібна свобода думки

Номер слайду 35

Висновки. Що змінилось для мене? Чи складно мені працювати?Вже ні, я звикла! Планую уроки з інтеграцією, груповими завданнями, вправами на критичне мислення. Все це вже звичне для дітей. Діти вивчають світ і здобувають практичні наслідки непомітно для себе. Я впевнена, що через багато років буду жити у розвиненій європейській країні, якою керуватимуть мої учні7

Номер слайду 36

«Не зупиняйся, Вчителю, не треба!Іди вперед, бо в цьому суть життя. Ти робиш чистим і безхмарним небо,Ти твориш віру в краще майбуття» (Д. Павличко)

Номер слайду 37

Дякую за перегляд!Можна зорі розсипати в небі,Можна вітер спинити на мить. Та для цього всміхатися требаІ світ дитини любить!

pptx
Додано
17 лютого 2020
Переглядів
3776
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку