Презентація творчої лабораторії

Про матеріал
Презентація творчої лабораторії «Здоров’язберігаючі технології на уроках біології » Мета: Презентація досвіду роботи по темі «Здоров’язберігаючі технології на уроках біології» Удосконалення професійно-педагогічних умінь учителів щодо впровадження здоров’язберігаючих технологій на уроках біології. Опрацювання методів і прийомів, які є ефективними на уроках для формування в учнів свідомого ставлення до власного життя і здоров’я , оволодіння основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної та здорової поведінки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творча лабораторія. Здоров’язберігаючі технології на уроках біології

Номер слайду 2

10 ключових компетентностей нової української школи1. Спілкування державною (і рідною у разі відмінності) мовами2. Спілкування іноземними мовами3. Математична грамотність. 4. Компетентності в природничих науках і технологіях5. Інформаційно-цифрова компетентність 6. Уміння навчатися впродовж життя7. Соціальні і громадянські компетентності8. Підприємливість. 9. Загальнокультурна грамотність10. Екологічна грамотність і здорове життя.

Номер слайду 3

Формування здоров’язберігаючої компетентностіМетою сучасної школи є формування в учнів свідомого ставлення до власного життя і здоров’я , оволодіння основами здорового способу життя, життєвими навичками безпечної та здорової поведінки.

Номер слайду 4

Вправа «Знайомство» Уявіть себе дітьми і привітайтеся правою рукою, лівою, долоньками,мізинчиками. А тепер притуліть свої долоньки до свого серця і передайте його тепло своєму товаришеві. Я веду здоровий спосіб життя, тому що...

Номер слайду 5

Самопрезентація. Я-Дигдало Галина Дмитрівна. Стаж роботи-25 років, вчитель вищої категорії. Педадогічне кредо: “Не сковувати дитину, а розвивати, не стримувати, а підтримувати, дати всі можливості для фізичного та духовного розвитку”Життєве кредо:”Людина,ЇЇ життя і здоров’я,..визначаються в Україні найвищою цінністю”(ст.3 Конституції України)Вже довгий час впроваджую в практику своєї роботи здоров’язбережувальні технології, адже актуальність проблеми вбачаю в тому, що “Даючи знання, не відбирати у дітей здоров’я”

Номер слайду 6

Кольоротерапія фіолетовий – сум та тривога

Номер слайду 7

червоний – активність і радість

Номер слайду 8

жовтий – спокій та задоволення

Номер слайду 9

зелений – задумливість, мрійливість.

Номер слайду 10

Правила групидотримувати регламенту (пунктуальність);слухати і чути;бути активним;говорити тільки за темою;не критикувати: кожен має право на власну думку;взаємоповага;говорити коротко, по черзі;«правило підведеної руки»;право ведучого.

Номер слайду 11

Біологічне лото. Хто здоровий, той сміється, все й завжди вдається. Без здоров'я немає щастя. Було б здоров'я, а все інше наживемо. Здоров'я — найдорожчий скарб. Бережи одежу знова, а здоров'я — змолоду. Вартість здоров’я знає лише той, хто його втратив. Весела думка — половина здоров’я.Їж — не переїдайся, пий — не перепивайся, говори — не переговорюйся, то будеш здоров.

Номер слайду 12

«Шлях» від здоров'я:зниження фізичних навантажень і рухової активності дітей;перевантаження учнів шкільними програмами;нераціональне харчування;наявність шкідливих звичок;нерухоме сидіння під час письма;сімейні негаразди;несприятлива екологія;телефон і комп'ютер.

Номер слайду 13

Пантоміма «Цифри»Цифру 1 «пишемо» носом (кажемо і виконуємо),цифру 2 – підборіддям,цифру 3 – правим плечем,цифру 4 – лівим плечем,цифру 5 – «пишемо» правим ліктем,цифру 6 – лівим ліктем,цифру 7 – правим коліном,цифру 8 – лівим коліном,цифру 9 – правою ногою,а десяточку – «хвостиком».

Номер слайду 14

Інноваційний метод Шести Капелюхів Мислення Едварда де Боно В основі – ідея паралельного мислення: при якому різні точки зору і підходи не стикаються, а співіснують.    Ми можемо навчитися оперувати різними аспектами нашого мислення по черзі. Потім зібрати ці аспекти разом і дістати “повнокольорове мислення”.

Номер слайду 15

Білий Капелюх-це інформація. Використовується для того, щоб спрямувати увагу на наявну чи відсутню інформацію. Червоний Капелюх – це емоціїЧервоний капелюх дає можливість описати свої почуття й інтуїцію, без будь-яких пояснень.

Номер слайду 16

Жовтий Капелюх – це позитив. Cонце й оптимізм. Навіть якщо ідея нам не подобається, жовтий капелюх просить нас знайти в ній гарні сторони. Зелений Капелюх – це креатив. Зелений капелюх дозволяє думати про можливості. Коли він використовується, кожний прикладає творчі зусилля.

Номер слайду 17

Синій Капелюх – це узагальнення. Використовується щоб упорядкувати послідовність застосовуваних капелюхів і підсумувати досягнуте. Чорний Капелюх - це критика. Чорний капелюх вказує на ризик і говорить, чому щось може не вийти.

Номер слайду 18

Вправа «Шифрувальник»ОЗДОРОВЛЕННЯ 123141567889 Розшифрувати:27481 67215169 214931814 2767813169

Номер слайду 19

Кодекс  здоров'я. Пам'ятай: здоров'я – не все, але все без здоров'я – ніщо!Твоє здоров'я потрібне не тільки тобі, а й тим людям, яким ти потрібен. Здоров'я – не тільки фізична сила, а й душевна рівновага. Хочеш бути здоровим – подружися з фізкультурою, чистим повітрям, здоровою їжею. Сонце нам – друг, а ми всі – друзі сонця. Але не жартуй з його промінцями: засмагання не має стати згоранням на сонці. Хоча б інколи ходи по землі босоніж – земля дає нам силу, відводить з тіла зайву електрику і магнетику. Вчися правильно дихати – діафрагмально, спокійно, неглибоко, рівномірно.

Номер слайду 20

Дякуємо за увагу

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Майстер-класи
Додано
29 листопада 2020
Переглядів
773
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку