Презентація творчого проекту “ Виготовлення сувенірів. Декорування рамки ” "

Про матеріал
Творчий проект “ Виготовлення сувенірів. Декорування рамки ”. Рекомендовано для учнів 8-11 класів.
Зміст архіву
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проект“ Виготовлення сувенірів. Декорування рамки ”Підготувала учениця 8 класу ЗОШ № 4 Сергійчик Тетяна. Керівник вчитель трудового навчання Хотєнкова Олена Миколаївна

Номер слайду 2

Обґрунтування проблеми Сучасні тенденції в дизайні дозволяють виходити за рамки традиційного мислення і використовувати креативні ідеї. Так для картини, яка має велике художнє значення використовують об’ємні рамки з різьбленням, ліпленням, позолотою і навіть з інкрустацією дорогоцінним камінням, для фотографії на згадку рамка має бути простою, щоб не відволікати увагу глядача, а іноді необхідна проста декоративна прикраса, щоб вона підкреслювала обраний стиль та гармонічно вписувалась в інтер’єр приміщення. Тому я вирішила зробити просту, але привабливу декоративну рамку. На уроках трудового навчання ми робили дерево щастя ( техніка топіар), а чому б не використати троянди з атласних стрічок при декоруванні рамки?

Номер слайду 3

Визначення мети і задач проекту Мета проекту: Виготовлення декоративної рамки. Наработка та оформлення робочої документації. Презентаціяя та захист проекту. Задачі: Обрати тему проекту. Робота з інформаційними джерелами. Ознайомлення з технологією. Розробити технічну та інструкційну карти. Обрати матеріали та інструменти. Відповідно до інструкції виготовити виріб. Підготувати електронну презентацію проекту. Захистити проект.

Номер слайду 4

Аналіз моделей аналогів. Модель 1. Декоративна дерев’яна рамка для вишивки, або фото декорована штучними трояндами. Модель 2. Подарункова новорічна прямокутна рамка . Основу виготовлено з картону та задрапіровано стрічками різного кольору та ширини, під різними нахилами, декоративні деталі – новорічні прикраси

Номер слайду 5

Модель 3. Представлена модель - композиція троянд з атласних стрічок у поєднанні з вишивкою стрічками, тобто троянди, у даному випадку, головний елемент композиції.  

Номер слайду 6

Опис мого виробу Я не обрала жодної моделі як зразок для своєї рамки. З кожної брала те, що на мій погляд, підходить до моєї задумки. Основа – сезалева рамка кольору «ваніль». Плетіння з атласних стрічок різної ширини та кольору оздоблюють рамку, роблять її більш виразною, вишукані троянди з атласних стрічок «шоколадного» та «ванільного» кольорів прикрашають нижній правий кут рамки, аплікація у вигляді метеликів, розташована в іншому куті (по діагоналі). Додаткова прикраса – прозорі бусини та бант з стрічок. 

Номер слайду 7

Матеріали. Кольорові нитки, атласні стрічки. Аплікація клейова, бусини, сезалева рамка

Номер слайду 8

Інструменти. Термопістолет. Голки, ножиці

Номер слайду 9

Технологія виконання 1. Створити ескіз виробу. 2. Виготовити декоративні троянди з атласних стрічок різного кольору та розміру. Приклеїти стрічки до рамки по діагоналі за допомогою термопістолету. 4. Приклеїти троянди 5. Приклеїти аплікацію з метеликів, бусини. 6. Зробити з стрічок двох кольорів бант та приклеїти його на нижній правий кут. 

Номер слайду 10

Екологічна оцінка проекту Декоративна Рамка виготовлена з екологічно чистих матеріалів. 1. Сезаль – луб’яне волокно,яке виготовляють з листя агави , яка росте у Центральній Америці. 2. Атласні стрічки, метелики – виготовляються з штучних волокон, але не містять шкідливих речовин. 3. Бусини – виготовлені з полімерних матеріалів, не містять шкідливих речовин. 4. Клей у термопістолеті- поліамідний, ідеально підходить до домашнього господарства, дозволений до використання. Таким чином, виріб безпечний для навколишнього середовища, не представляє загрози для здоров’я людини.

Номер слайду 11

Собівартість виробу (С) Визначення прибутку на виготовлення виробу (П)Прибуток складає 10-25% от собівартості виробу: П = 15% * С = 5,5 гр. Загальна вартість виробу. Загальна вартість = С + П =37,26 + 5,5гр. =42,76гр. Витрати. Вартість, витрати, грн.1. Витрати на матеріали(М) 20,20 гр.2. Витрати на електроенергію (Е)7,061 гр. 3. Витрати на оплату праці (Зот) 10 гр. Всього:37,26 гр.

Номер слайду 12

Реклама виробу. Рекламні слогани :«Вишукана класика – запорука ідеального інтер’єру!»«Якщо дарувати, то найкраще!»«Шедевр, створений своїми руками!»«За рамкою стереотипів!»

Номер слайду 13

Висновок. Працюючи над виробом, я отримала задоволення від своєї праці. Деякі операції довелося виконувати вперше, це додало ще більше приємних емоцій від роботи. Моя декоративна рамка має гарний естетичний вигляд, цілком підходить до інтер’єру моєї кімнати. У майбутньому я можу зробити таку рамку для подарунка або на замовлення. Під час роботи над проектом я поглибила свої знання з історії декоративно-ужиткового мистецтва, відпрацювала навички роботи з атласними стрічками, навчилась працювати з термопістолетом.

Номер слайду 14

Готовий виріб. Декоративна рамка

Номер слайду 15

Щиро дякую за увагу!Бажаю творчого натхнення!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Авраменко Тамара
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
zip
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
10 лютого 2019
Переглядів
10058
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку