Презентація "Творці фізичної науки"

Про матеріал

Творці фізичної науки. Що після себе на світі лишаєм?

Історія фізики — це історія відкриттів, кожне з яких поглиблює наше розуміння природи. Але за будь-яким відкриттям стоїть жива людина, а частіше група людей, чиї зусилля пробивають стіну невідомості й незнання, підіймають науку на новий щабель розвитку. Хто ж ці люди, чиї імена нерозривно пов'язані з прогресом фізичної науки? Тут ми назвемо лише декого, але, продовжуючи вивчення курсу фізики, ви познайомитеся з десятками уславлених дослідників природи й першовідкривачів невідомого.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творці фізичної науки.

Номер слайду 2

Що після себе на світі лишаєм? * * http://aida.ucoz.ru

Номер слайду 3

Демокріт (біля 460-370рр.до н.е.) Давньогрецький вчений. Головний представник давніх атомістів. Вважав, що всі тіла складаються з найдрібніших частинок – атомів.

Номер слайду 4

Арістотель (384-322рр. до н.е.) Видатний давньогрецький філософ. Узагальнив відомі на той час фізичні знання у праці “Фізика”, що складався з восьми книг. Предметом цієї науки він вважав виявлення першопричин явищ.

Номер слайду 5

Архімед (287-212рр. до н.е.) Давньогрецький учений, інженер, винахідник. Сформулював умови плавання тіл, “золоте” правило механіки. Його відкриття є основою для багатьох сучасних механізмів.

Номер слайду 6

Галілео Галілей (1564-1642рр.) Італійський фізик. Досліджував та сформулював закони руху планет. Побудував телескоп за допомогою якого зробив багато відкриттів. Саме від нього бере початок фізика як наука.

Номер слайду 7

Рене Декарт (1596 – 1650 рр) Французький фізик і математик. Його фізичні дослідження відносяться до механіки, оптики та будови Всесвіту. Намагався пояснити фізичні явища як результат руху частин, створених єдиною матерією.

Номер слайду 8

І. Ньютон (1643-1727рр.) Англійський фізик і математик. Сформулював закони руху і взаємодії тіл, відкрив закон всесвітнього тяжіння, вніс великий вклад в розвиток оптики. “Своїми працями глибоко вплинув на все світосприйняття в цілому” А. Ейнштейн

Номер слайду 9

П’єр Сімон Лаплас (1749 - 1827) Французький астроном, математик і фізик. Фізичні дослідження відносяться до молекулярної фізики, теплоти, електрики та оптики. Встановив закон зміни густини повітря з висотою, вивів формулу швидкості звуку в газах.

Номер слайду 10

Шарль Огюстен Кулон (1736 - 1806) Французький фізик та військовий інженер. Роботи відносяться до електрики, магнетизму, прикладної механіки. Сформулював закони тертя, встановив основний закон електростатики.

Номер слайду 11

Альберт Ейнштейн (1879 -1955рр) Фізик – теоретик, один із засновників сучасної фізики. Творець спеціальної і загальної теорій відносності. Відкрив закон взаємозв’язку маси і енергії.

Номер слайду 12

Іван Павлович Пулюй (1845 – 1968рр). Фізик і електротехнiк, запропонував конструкцію телефонних станцій та абонентських апаратів. З участю земляка запущено ряд електростанцій на постійному струмі в Австро-Угорщині. На 12 років раніше відкрив так звані рентгенівські промені.

Номер слайду 13

Євген Оскарович Патон (1870 – 1953рр). Вчений у галузі мостобудування і зварювання, розробив способи відбудови зруйнованих мостів. Під його керівництвом винайдено спосіб автоматичного швидкісного зварювання, який відіграв визначну роль у технічному розвитку.

Номер слайду 14

Сергій Павлович Корольов (1907 1966 рр). Вчений у галузі механіки та процесів керування, конструктор перших ракетно-космічних систем.

Номер слайду 15

Олег Костянтинович Антонов (1906 – 1884рр). Радянський авіаконструктор, українського походження. Автор наукових робіт з питань планеризму, літакобудування. Під його керівництвом створено велику кількість планерів і літаків.

Номер слайду 16

Михайло Кузьмич Янгель (1911 – 1971 рр). Вчений-механік, конструктор у галузі ракетно-космічної техніки. Під його керівництвом створено кілька класів і поколінь стратегічних бойових ракет.

Номер слайду 17

Ігор Іванович Сікорський (1889-1972) Авіаконструктор і підприємець. Його вирішальний внесок у створення російської авіаційної промисловості та перших у світі багатомоторних літаків-гігантів у роки першої світової війни, розробка у США перших міжконтинентальних пасажирських авіалайнерів, організація серійного вертольотобудування.

Номер слайду 18

Георг Ом Георг Ом. німецький фізик, автор основного закону електричного кола (закон Ома).

Номер слайду 19

Майкл Фарадей Англійський фізик закони електролізу 1833-1836

Номер слайду 20

* http://aida.ucoz.ru * Дякуємо за увагу

ppt
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
14 грудня 2018
Переглядів
1429
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку