Презентація учениці Побузького ліцею на тему: "Виявлення антропогенного впливу на екосистеми своєї місцевості."

Про матеріал
Дія людини на природу - сукупний вплив людства на повітряне, водне і геологічне середовище планети. У наш час людство переживає надзвичайно критичний період своєї історії - період небаченого досі, загрозливого для існування цивілізації зростання низки негативних факторів: деградація людської моралі, зростання бідності, поширення хвороб, голоду, злочинності, агресивності. За допомогою цієї презентації, учениця 9 класу закликає берегти природу, планету, на якій ми живемо!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виявлення рівня антропогенного впливу в екосистемах своєї місцевості Виконувала учениця 9-В класу Синєпупова Інна. Побузький ліцей. Побузької селищної ради

Номер слайду 2

Перш за все, розберемо що таке «антропогенний вплив». Антропогенний вплив на природу – це в буквальному розумінні «породжений людиною» вплив на біосферу. Антропогенними факторами називають ті, що за своїм походженням зобов'язані будь-якій діяльності людини. Отже, антропогенний вплив = вплив людини та її діяльності.

Номер слайду 3

Вплив діяльності людини: Антропогенний вплив може бути:-позитивний-негативний

Номер слайду 4

Почнемо з позитивного людського впливу на природу. На прикладі можемо розглянути ліцеїстів Побузького ліцею, що власними силами саджали дерева на шкільній ділянці. Звісно, це залежить індивідуально від кожного, але якщо не садити дерева, то хоча б не смітити. До речі про сміття та відходи. (дивитись наступний слайд)

Номер слайду 5

СМІТТЯ. ВІДХОДИНадмірна кількість сміття, яке люди кидають на околицях, можепризвести до екологічної катастрофи. Вирішити цю проблему можна за допомогою сортування сміття, установивши спеціальні контейнери. Хоча вони часто не виконують свого призначення. У більшості випадків ці спеціальні баки просто неможливо відрізнити від звичайних. Також цю проблему можна вирішити, ходячи на « суботники », що проводить наша Побузька Рада.

Номер слайду 6

Далі про позитивне. Також в останні роки все більше поширюється природозахисний напрямок людської діяльності шляхом створення заповідних територій. Візьмемо наш Голованівський район : Голоче. Дуб-велетень. Крутеньке(заповідне урочище) Лещівка(заповідне урочище) Пушкове(заповідне урочище) Там, де Ятрань круто в’ється (заказник)

Номер слайду 7

Про негативне 😕Окрім земель, зайнятих під житлове будівництво, на значній площі прокладені дороги, побудовані різні господарські і промислові об’єкти. Зі зростанням кількості населених пунктів і виробничих об’єктів, інтенсивною розробкою родовищ корисних копалин тісно пов’язана проблема накопичення побутових і промислових відходів, які забруднюють навколишнє середовище. Це є однією з причин поширення епідемічних захворювань. В Побузькому є ПФК (Побузький феронікеливий комбінат) , дим з труб якого забруднює навколишнє середовище.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Антропогенний вплив має різноманітний характер і, як правило, є наслідком споживацького відношення людей до природи. Відповідь у вигляді бумерангової реакції стає все відчутнішою по-перше, якість середовища існування людини погіршується : по-друге, повернення раніше переможених хвороб та поява нових.

Номер слайду 10

Через особисту необережність можуть статись лісові пожежі. Якщо спалювати листя, або влаштовувати пікніки в лісі(смажити шашлик на приклад) Так як поблизу є Голованівський ліс, така проблема є актуальною. Вирішити це можна, дотримавшись інструкцій щодо проведення вогнищ, а ще припинити спалення пожеж.

Номер слайду 11

Пам’ятайте!

Номер слайду 12

Джерела інформації: Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бардукова Ніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Біловус Інна Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Біологія 9 клас (Задорожний К. М.)
Додано
7 травня 2021
Переглядів
64648
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку