Презентація "Удосконалюю текст"

Про матеріал
За програмою О.Савченко, підручник К. Пономарьової. с.137-138. Містить тематичну хвилинку каліграфії до свята Великодня, роботу над реченням, над текстом про писанку. Включає в себе вправу з критичного мислення "Роздута куля".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Удосконалюю текст

Номер слайду 2

Каліграфічна хвилинка. Пп Пп Пп Пп Пп Пп Пп Пп Пр Пи оп сп ап пе шп. Писанка побутувала на Ук-раїні з сивої давнини. Встановити зв'язок слів у реченні.

Номер слайду 3

Писанка ( що робила? ) побутувала;побутувала ( де? ) на Україні;побутувала ( коли? ) з давнини;давнини ( якої? ) сивої.

Номер слайду 4

Пи́санка — яйце, декороване традиційними символами, які пишуться за допомогою воску й барвників. Виготовляють писанки окремі люди, оскільки ця праця клопітка, вимагає терпіння, зосередженості, а також знань символів, які зображаються на пташиних яйцях. Для розпису яєць використовується писачок. 

Номер слайду 5

Починають із простого орнаменту. Спочатку простим олівцем малюють лінії, які розділяють яйце на площини. Яйце підтримують трьома пальцями лівої руки, а трьома пальцями правої руки тримають писачок. Писачком набирають гарячого воску, притуляють його отвором до яйця і пишуть по лініях, позначених олівцем. Візерунки, елементи яких несуть символічне значення, кожна господиня підбирає сама. Після цього яйце занурюють у фарбу, кладуть у духовку і витирають віск.

Номер слайду 6

Єдиний у світі  музей писанки збудовано в місті Коломия. Частиною музею є пам'ятник писанці, висота якого сягає 13,5 метрів

Номер слайду 7

У канадському місті Веґревілі, провінції Альберта, велику частину населення якого становлять канадські українці, за проектом художника Павла Цимбалюка створено дванадцятиметровий пам'ятник українській писанці, що за розміром дорівнює триповерховому будинкові. Пасхальне яйце з алюмінію створене в 1974 році. Щороку в липні у цьому містечку відбувається Український фестиваль писанки.

Номер слайду 8

Вправа « Роздута куля»Прийшла весна. Прийшла тепла весна. Несподівано прийшла тепла весна. Несподівано в наш край прийшла тепла весна.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Вправа. Зарядка, вона, неї, ранкова гімнастика.

Номер слайду 12

Я бігаю щодня. Це піднімає мені настрій. Але від цього заняття я не тільки отримую задоволення. Ранкова пробіжка дуже корисна для здоров’я.

Номер слайду 13

Домашнє завдання

pptx
Додано
14 січня 2022
Переглядів
1157
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку