Презентація "Україна - наша гордість і краса"

Про матеріал
Презентація "Україна - наша гордість і краса" спрямована на формування патріотичних почуттів школярів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Якщо декілька років назад про Україну мало хто знав, то зараз про неї знають не тільки в Європі, а й у всьому світі . Та що насправді вони про нас знають, окрім революції? В кращому випадку можуть назвати українську столицю Київ. Але мало кому відомо, що це найдревніша столиця світу. 7500 років назад, коли аватар Рама привів людей на берег Дніпра, на Київських землях зародилась нова епоха людства. Україна займає велику територію, яка вміщає четверту частину світових еталонних чорноземів. Наша країна входить в сімку найкращих виробників рослинних жирів. Українська земля народжує таланти, що відомі всьому світу. Здається, що коли Бог роздавав землі та розум , то Україна була першою в черзі. Є багато цікавих фактів, вартих того, щоб про них дізнались.

Номер слайду 3

В 1887 році з допомогою точних вимірювальних приладів був визначений географічний центр Європи. Він знаходиться на Україні в Закарпатті,в селі Ділове Рахівського району.

Номер слайду 4

Перша в світі Конституція з’явилась в Україні в 1710 році під авторством гетьмана Пилипа Орлика. Для прикладу, в Америці Конституція з’явилася вперше в 1787 році, а в 1791 – в Польщі та Франції.

Номер слайду 5

Україна відома не тільки своїми «умами», а й першим у Східній Європі навчальним закладом. В 1615 році була заснована Києво-Могилянська Академія, яка на даний час являється найпрестижнішим вузом нашої країни.

Номер слайду 6

Перший у світі найбільший вантажний літак був розроблений українським конструкторським бюро Антонова. Це відомий АН-225 «Мрія». Спочатку він призначався, для перевезення космічних кораблів.

Номер слайду 7

До речі перший вертоліт та чотирьохмоторний літак сконструював також наш великий земляк Ігор Сікорський.

Номер слайду 8

Найбільші чоловічі монастирі називаються Лаврами. В світі їх шість, три з них в Україні! Це: Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра у Києві, Почаївська Свято-Успенська Лавра в Почаєві, Тернопільська область, Святогірська Свято-Успенська Лавра в Святогірську Донецької області.

Номер слайду 9

«Я пам’ятник собі…» Ні, це не про Пушкіна. Ось хто й відзначився своїм вкладом в історію та культуру України так це наш Кобзар. Пам’ятники Тарасу Шевченку стоять в 1200 містах світу.

Номер слайду 10

Великий майстер Пікассо пишався картинами української художниці Катерини Білокур. Він називав їх «геніальними».

Номер слайду 11

Композитору Миколі Леонтовичу належить найвідоміший музичний твір «Щедрик». У світі вона відома під назвою «Carol of the Bells» або «Ring Christmas Bells»

Номер слайду 12

Україна тримає світове лідерство по виробництву меду. А перший рамковий вулик винайшов наш земляк Петро Прокопович ще на початку ХІХ століття.

Номер слайду 13

Українська трембіта є найдовшим музичним інструментом у світі.

Номер слайду 14

Київський Хрещатик є найкоротшою вулицею серед всіх столичних вулиць її довжина 1225 метрів. Але вона являється найширшою вулицею.

Номер слайду 15

Станція метро «Арсенальна» є найглибшою і знаходиться в Києві. Її глибина – 105 метрів. Вона була побудована в 1960 році біля будинку парламенту. Говорять, що там є підземні сховища для політичних лідерів.

Номер слайду 16

Третій у світі по відвідуванню «Макдональдс» знаходиться в Києві біля залізничного вокзалу.

Номер слайду 17

Гіпсова печера на Поділлі є найбільшою. Її довжина становить 216 км а глибина – 20 м. називається вона «Оптимістична» і по розмірах поступається лише Мамонтовій печері в Америці.

Номер слайду 18

В Цюрюпинську Херсонської області знаходиться найбільша пустеля в Європі. Олешківська пустеля стала такою через постійний випас на ній вівців, який і знищив всю траву. На глибині 300-500метрів в цій пустелі є прісне озеро з найдобрішою водою. Але вчені встановили, що добувати цю воду неможливо, тому що це спричинить небезпеку просідання пісків.

Номер слайду 19

Найстаріший дуб росте в Україні, в Рівненській області. Його вік – 1300 років, обхват 8,4 м. В 1997 році в дуба вдарила блискавка , зрізала найтовщу гілку, та розкроїла кору до самої землі.

Номер слайду 20

Хто бажає побачити ці чудеса на власні очі - ласкаво просимо до України !

pptx
Додано
26 січня 2019
Переглядів
1604
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку