Презентація «Україна – єдина країна»

Про матеріал
Розширити поняття про незалежність, єдність і сувернітет нашої держави України. Розвивати бажання брати посильну участь у розбудові та зміцненні єдності країни. Виховувати почуття патріотизму, любові до своєї Вітчизни. Формувати активну громадянську позицію щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів, почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мультимедійний супровід до Першого уроку у 9 класі на тему: Відділ освіти Чуднівського району Вільшанська ЗОШ І-ІІІ ст. Класний керівник Якубівська З.С.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Одна вона у нас така — уся співуча і дзвінка, уся плакуча і гримуча хоч без лаврового вінка. Т. Г. Шевченко

Номер слайду 6

Україна – це мати, яку не вибирають Україна – це доля, яка випадає раз на віку Україна – це пісня, яка вічна на цій землі Україна – наша Батьківщина. Василь Симоненко писав: «Можна все на світі вибирати, сину, вибрати не можна тільки Батьківщину!»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Тема уроку: Україна – єдина країна

Номер слайду 9

Головна мета : Розширити поняття про єдність, незалежність і сувернітет нашої держави. Розвивати бажання брати посильну участь у розбудові та зміцненні єдності країни. Виховувати почуття патріотизму, любові до своєї Вітчизни. Формувати: активну громадянську позицію щодо єдиної, цілісної держави та захисту її кордонів, почуття особистої відповідальності за долю держави та українського народу.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Ми ще раз наголошуємо: «Наша Україна – єдина країна!». І не має значення, на якій частині цієї величної держави ми проживаємо, ми – єдині. Єдині в думках, у помислах, у бажанні жити у вільній, незалежній державі з високими показниками її розвитку та співдружності її громадян. Діана «Я - Українка», Сергій «Мати-Україно»

Номер слайду 13

Кажуть, коли представники народів прийшли до Бога, щоб визначитися, яку їм землю обирати і як її назвати, коли були призначені французам – Франція, німцям – Німеччина, і коли залишилося тільки двоє дівчат, глянув на них Всевишній і сказав: «Ви – євреї, жили в раю, у вас було все: і достаток, і мудрі пророки, але ви не вміли цього шанувати – то будете відтепер називатися країною Ізраїль, тобто вигнані з раю». Поглянув же на друге вбоге, але горде дівча, і сказав: «А ви – дуже працьовиті і мужні люди. Вам жити в раю і держава ваша називатиметься Україна. Але щоб справді бути такою країною, треба пройти через важкі випробування війнами і холодом, голодом і хворобами, стихіями і всілякими негараздами».

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Завдяки їх відвазі та відданості рідній землі ми отримали у спадок вільне та незалежне сьогодення. Ми не маємо права знехтувати цим подарунком.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Звідки взялась «Україна»? Поняття Україна і Русь є тотожними. Україна є просто новою назвою Русі. А Русь, відповідно, є прадавньою назвою України

Номер слайду 23

Віддавна на території України існували держави скіфів, сарматів, готів та інших народів, але відправним пунктом української державності і культури вважається Київська Русь (ІХ-ХІІІ століття). Формування новітньої нації припало на часи визвольної війни 1648-1657 років під проводом Богдана Хмельницького проти Речі Посполитої. Результатом війни стало заснування в Україні козацької держави – Війська Запорізького. У ХVІІІ столітті козацька автономія була ліквідована. Під час української революції на початку ХХ століття постало декілька національних держав: Українська Народна Республіка, Українська Держава, Західно-Українська Народна Республіка. У 1919 році відбулося возз’єднання українських земель, проголошено Акт злуки. У 1922 році Українська республіка ввійшла до складу Радянського Cоюзу. Сучасна держава Україна утворилась у результаті розпаду РадянськогоCоюзу 1 грудня 1991 року. Ярослав про незалежність

Номер слайду 24

1 грудня 1991 року народ України проголосував за державну незалежність і цим наприкінці XX століття змінив усталений хід історії, який, здавалося, не провіщав швидкого краху останньої імперії. Ми самі почали писати історію своєї землі. Адже в ній наші духовні корені, і вона дала нам горде ім’я – українець.

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Павло Чубинський Михайло Вербицький

Номер слайду 29

Щоб забезпечити життя в мирі і злагоді один з одним, складають правила, які визначають і регулюють стосунки між людьми. Життя змусило людей встановити багато різних правил. І ми зустрічаємося з ними на кожному кроці – у громадських місцях, у транспорті, у школі, на природі, на воді, правила дорожнього руху і т.п.

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Аня К. Конституція України має найвищу юридичну силу. Закони та інші нормативно-правові акти приймаються на основі Конституції України і повинні відповідати їй.

Номер слайду 32

Аня К. Моральні та правові норми суспільства мають єдину мету - встановлювати і підтримувати порядок у суспільстві; Норми моралі складаються в суспільстві стихійно на підставі уявлень людей про добро і зло, справедливість і не мають державного закріплення виступають як узагальнене правило поведінки у вигляді ідей і принципів (дотримуватися слова, бути чесним, справедливим тощо); не закріплюються у спеціальних актах, містяться у свідомості людей; набувають обов'язкового значення у міру визнання більшістю членів суспільства Норми права закріплюються в юридичних актах (законах, указах, постановах, нормативних договорах та ін.); після набуття законної сили стають обов'язковими для осіб, що перебувають у сфері їх дії Забезпечуються державним примусом, застосуванням заходів юридичної відповідальності (іноді результатом застосування до правопорушника санкцій закону є обмеження його у правах)

Номер слайду 33

Моральні цінності регулюють відносини і спілкування людей. В іншому випадку в суспільстві був би хаос. Тобто повинні існувати якісь норми поведінки в суспільстві. Мораль виховує людей у дусі існуючих в суспільстві законів. Але останнім часом у нашому суспільстві спостерігається процес, коли думки різних груп людей розходяться у своїх уявленнях про моральні принципи і моральну поведінку. Чому це відбувається? Це відбувається через соціальне розшарування. Так ,наприклад, багаті, яких стає все більше, не бачать нічого аморального в тому, що росте кількість безробітних, малозабезпечених сімей. Наприклад: стосунки між членами сім’ї, в яких основою є такі моральні цінності, як взаємодопомога, любов, довіра, турбота, щирість; стосунки в колективі, в класі, між друзями тощо.

Номер слайду 34

Золоте правило моральності: «Поводься з іншими так, як ти хотів би, щоб поводилися з тобою».

Номер слайду 35

Загальнолюдські цінності передбачають виховання патріотизму, любові до своєї Батьківщини, повагу до культури, традицій, звичаїв свого народу. Основною цінністю нашої держави є гуманізм. Гуманізм —. Означає «людський», «людяний». Це любов до людей, високий рівень психологічної терпимості (толерантності), Загальнолюдські цінності, основою яких є гуманізм, засуджують націоналізм, расизм, інші прояви неповаги та нелюбові до інших народів і культур. Кожна людина належить до конкретної нації, конкретної держави. І відомо, що та нація зберігається і процвітає, яка зберігає свої традиції, свою культуру. - Загальнолюдські цінності — це цінності, які напрацьовані людством і збереглися протягом багатьох віків.

Номер слайду 36

Культура та традиції Українського народу

Номер слайду 37

Номер слайду 38

А що необхідно робити щоб відчути себе справжнім патріотом України, її громадянином? (Лєна,Сергій, АняТ.,Ваня, Юля )

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Ми усе – витримаємо, не зламаємося і станемо ще міцнішими, ще дужчими, щоб будувати нову Україну — самостійну державу, здатну стати однією з найкращих та найвеличніших держав світу.

Номер слайду 44

Хай завжди буде сонце! Хай завжди буде небо! Хай завжди буде мама! Хай завжди буде мир! Хай завджи буду я!

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

ppt
Додано
28 березня 2019
Переглядів
1666
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку