Презентація "Україна пам'ятає! Світ визнає!"

Про матеріал
Дана презентація містить матеріали про Голодомор 1932-1933 років. Людство має пам'ятати ці страшні роки геноциду українського народу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна пам’ятає! Світ визнає! Голодомор 1932-1933рр

Номер слайду 2

– Класичний приклад радянського геноциду, його найдовший і найширший експеримент русифікації, а саме – винищення української нації. Так назвав Голодомор у своїй статті Рафаль Лемкін, польський юрист єврейського походження, який ввів у світовий контекст поняття геноциду. Голодомор – власна назва геноциду українців. Це форма масового навмисного вбивства українців у 1932-1933 роках. Це вдалося здійснити через непомірно високі плани державних хлібозаготівель та примусове вилучення у людей землі, майна та їжі, внаслідок якого загинули мільйони українців. У такий спосіб Сталін хотів приборкати українців, які масово чинило спротив колективізації та повставали проти радянського режиму.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Без крові, без бою померли без хліба...

Номер слайду 6

Голодомор був цивілізаційним винищенням українців. У Йосипа Сталіна була ціль: знищити українців як цивілізаційне явище, щоб більше ніколи український народ не мав можливості претендувати на свою самостійну роль в історії. — Віталій Портніков.

Номер слайду 7

1932 – ухвалено закон «про п’ять колосків» 1932, 7 серпня – з’явилася спільна постанова Центрального виконавчого комітету і Ради народних комісарів СРСР «Про охорону майна державних підприємств, колгоспів і кооперації за зміцнення суспільної (соціалістичної) власності», відомий у народі як закон «про п’ять колосків». Авторство постанови приписують особисто Сталіну.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Підготувала вчитель Чаплинська Марія Голодьківська філія Тетіївського ліцею №2

ppt
Пов’язані теми
Математика, 6 клас, Презентації
Додано
17 листопада 2023
Переглядів
279
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку