Презентація "Україна в геополітичних планах країн Антанти та Центральних держав"

Про матеріал
Презентація до уроку за темою "Україна у геополітичних планах країн Антанти та Центральних держав"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Україна в геополітичних планах країн Антанти і Центральних держав. Українські землі

Номер слайду 2

Бесіда. Які військово-політичні блоки існували у Європі перед 1914 р.?У складі яких держав перебували українські землі на початку ХХ ст.?Які політичні партії діяли в українських землях напередодні 1914 р.?

Номер слайду 3

Антанта. Троїстий союзІталія. Австро-Угорщина. Німеччина. Франція. Велика Британія. Росія. Четверний союз. Туреччина Болгарія. Які плани щодо українських земель мали Росія, Австро-Угорщина та Німеччина?

Номер слайду 4

Причини Першої світової війни

Номер слайду 5

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Країна Мета. Німеччина. Розчленування Російської імперії. Приєднання Півдня України, Донецького басейну та Приазов’я. Австро-Угорщина. Послаблення Російської імперії. Приєднання Волині та Поділля. Російська імперія. Приєднання Галичини, Буковини та Закарпаття, як «исконно русских територий»Румунія. Приєднання Бессарабії та Північної Буковини

Номер слайду 6

Ставленн

Номер слайду 7

Перша світова війна стала трагедією українського народу, так як стала для нього – братовбивчою. Український народ приймав участь у війні на боці двох ворогуючих сторін, та фактично боровся не за власні інтереси, а за імперіалістичні цілі Австро-Угорщини та Російської імперії.

Номер слайду 8

Кожна з імперій вважала українців «ненадійною» етнічною групою і всіляко переслідувала українців за їхню позицію. У Російській імперії значну кількість політиків та науковців було вислано у східні регіони імперії, було закрито періодичні видання українською мовою. У Австро-Угорській імперії створювалися концентраційні табори для «підозрілих елементів», велися слідства за підозрою у проросійській діяльностіКонцтабір Талергоф. Австро-Угорщина

Номер слайду 9

Домашнє завдання. Опрацювати матеріал підручника на с. 9-10 Дайте відповідь на запитання: «Чи можна вважати діяльність Російської та Австро-Угорської влади по відношенню до українців напередодні Першої світової війни – репресивною? Обгрунтуйте свою точку зору»

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гойник Аліна Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
15 вересня 2022
Переглядів
11871
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку