Презентація "Українська класична поезія у виконанні сучасних українських співаків як засіб залучення сучасних школярів до читання"

Про матеріал
В сучасному світі, де панує Інтернет та постійний потік інформації, збереження та популяризація української класичної літератури є особливо важливим завданням. Оскільки класичні твори написані в інші часи, їх мова та стиль можуть здаватися сучасним школярам складними та незрозумілими. Використання сучасної української музики може стати ефективним способом залучення школярів до читання та популяризації української класичної поезії.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська класична поезія у виконанні сучасних українських співаків як засіб залучення сучасних школярів до читання

Номер слайду 2

Чому це актуально?Класична поезія не завжди цікава для сучасних школярів. Програма літературного читання потребує оновлення. Використання сучасних методів та технологій може допомогти зробити класичну поезію більш доступною та цікавою для молоді.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

УНТ https://www.youtube.com/watch?v=XQ3 Mw. HIr. NTs - Артем Пивоваров х SHUMEI – Ой на горі (Acoustic Version)

Номер слайду 5

Переваги використання музики. Музика може допомогти зробити класичну поезію більш емоційно впливовою. Вона може допомогти покращити розуміння тексту. Вона може зробити читання більш приємним. Вона може допомогти мотивувати учнів до вивчення класичної поезії.

Номер слайду 6

В. Симоненко «Лебеді материнства»

Номер слайду 7

Приклади успішного втілення. Гурт "Біла вежа" виконав вірш "Лебеді материнства" В. Симоненка. Проект "Жива класика" публікує відеоролики, де сучасні українські актори читають вірші класиків. Фестиваль "Ше. Fest" пропонує сучасні інтерпретації творів Т. Шевченка.

Номер слайду 8

«Біла Вежа» — «Лебеді материнства»

Номер слайду 9

Висновок. Використання сучасної української музики – це ефективний метод залучення сучасних школярів до читання та популяризації української класичної літератури. Сучасні музиканти роблять значний внесок у збереження та розвиток української культури, роблячи її доступною та цікавою для нового покоління.

Номер слайду 10

Володимир Івасюк «Червона рута» - https://www.youtube.com/watch?v=Ng. IVQuttb-g - Настя Каменских - NK - "Червона рута»

Номер слайду 11

Що використовувала на уроках української літератури в 7, 8, 10 класах.

Номер слайду 12

Що використовувала на уроках української літератури в 7, 8, 10 класах.

pptx
Додав(-ла)
Ганева Анна
Додано
5 червня
Переглядів
41
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку