Про мову, язик і корову. Дід приїхав із села, ходить по столиці. Має гроші — не мина жодної крамниці. Попросив він:— Покажіть кухлик той, що з краю.— Продавщиця:— Что? Чево? Я нє понімаю.— Кухлик, люба, покажіть, той, що збоку смужка.— Да какой же кухлік здєсь, єслі ето кружка.— Дід у руки кухлик взяв і нахмурив брови:— На Вкраїні живете й не знаєте мови.— Продавщиця теж була гостра та бідова.— У мєня єсть свой язик, ні к чему мнє мова.— І сказав їй мудрий дід:— Цим пишатися не слід,Бо якраз така біда в моєї корови: Має, бідна, язика, а не знає мови…Павло Глазовий
Рецепт приготування1 Якщо ви використовуєте свіжу квасолю, то попередньо її потрібно замочити на 6-8 годин. При цьому воду потрібно періодично змінювати.2 Наріжте свинину на шматочки та викладіть у каструлю з водою. Туди ж додайте квасолю та поставте варитись. Пінку, яка буде утворюватись, потрібно постійно знімати.3 Картоплю поріжте на невеликі шматочки. Капусту дрібно нашинкуйте. Коли м'ясо та квасоля зваряться, додайте туди картоплю та капусту.4 Цибулю наріжте кубиком, буряк та моркву натріть на тертці. Викладіть на сковороду та обсмажте на олії до готовності. Додайте томатну пасту та протушіть ще кілька хвилин.5 Коли картопля та капуста зваряться, додайте в каструлю томатну заправку та варіть ще 10-15 хвилин. Додайте сіль, перець та зелень за смаком.
Найкраща їжа українця - то Сало!Прислів' я та приказки про САЛОДурне як сало без хліба!Знає кіт, чиє сало з’їв. Ласий на гроші, як кіт на сало. Якби мені паном бути, то я б сало із салом їв. Живу добре – сало їм, на салі сплю, салом укриваюсь. Ні сіло, ні впало, дай, бабо, сала.https://jisty.com.ua/yisti-daj-12-najkrashhih-ukrayinskih-zhartivlivih-pisen-pro-yizhu/