Презентація "Українська національна ідея"

Про матеріал

Презентація "Українська національна ідея" розроблена до матеріалів "Українська національна ідея у працях Степана Бандери". Дана розробка стен в нагоді педагогам, що дбають про національно-патріотичне виховання учнів. Також дана тема є в програмі українознавства.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська національна ідея у працях Степана Бандери Олеся Намака, вчитель українознавства Глибоцького ліцею, зав.РМЦ управління освіти Глибоцької РДА

Номер слайду 2

Ідея, люди, боротьба – це три нерозривні елементи революційно-визвольного процесу. Ярослав Стецько, перший заступник Степана Бандери

Номер слайду 3

У кожного народу, кожної нації існує національна ідея. диктує спосіб життя; ставить завдання; формує ідеали нації; - виражається у звичаях, традиціях, обрядах; - закріплюється законами, правилами, програмами; - є дороговказом для свідомих громадян-патріотів.

Номер слайду 4

Ідея – це мета та засоби її досягнення. Національна ідея-стратегія єднання громадян, формування нації Національна ідея в Україні – виховання справжнього патріота – українця, особистості, що знає власну історію, звичаї і традиції та вивчає традиції інших народів, є сучасною, освіченою, інтелігентною людиною з високими морально-етичними якостями та живе за Законами Божими, Законами України, Законами Честі і Совісті

Номер слайду 5

Найкраще відображено  суть української національної ідеї У поезії Т. Шевченка «В своїй хаті своя правда, і сила, і воля», у поемі «І мертвим, і живим…» Є вона в концепціях І.Франка, Лесі Українки, Д.Донцова, Є.Коновальця, С. Бандери, Д. Мирона, Я. Стецька та інших українських патріотів.

Номер слайду 6

Фактори впливу на формування національної ідеї: Глобальні суспільно-політичні, економічні, екологічні проблеми; Регіональні особливості, традиції; Запити суспільства, потреби людей; Історичні події; Мода, світові тенденції.

Номер слайду 7

Підгрунтя української національної ідеї *Історія, звичаї, традиції, обряди. *Фольклор - найдієвіший та найбагатший засіб досягнення та реалізації української національної ідеї. *Світогляд, менталітет, ідеали української нації.

Номер слайду 8

Підгрунтя української національної ідеї-ідеали української нації: * - Віра в Бога; - Любов до Батьківщини; - Працелюбство; - Повага до старших; - Родина – найвища цінність; - Волелюбність; - Міжетнічна толерантність.

Номер слайду 9

Степан Бандера: «Наші ідеї – це наша найбільша сила, найуспішніша зброя, якою переможемо більшовизм.»

Номер слайду 10

Чіткі позиції Степана Бандери, які мали б лягти в основу української національної ідеї: *Відбудова і закріплення Самостійної Соборної Української держави. *Комунізм цілком противний духові української нації. *З москалями нема спільної мови. *Віра найбільше скріплює сили душі. *Наша перемога — це перемога нашої ідеї, повне її здійснення. *Дійти до кожного українця. *Найважливішу ролю відіграють два чинники: ідея і людина.

Номер слайду 11

Степан Бандера: «Природні українській нації фактори побудови держави: Віра, Незалежність, Нація, Соборність, Людина.

Номер слайду 12

Кожному з нас треба вірити у щось хороше, добре, світле, правдиве… Віра в те, що все буде добре, допомагає нам переживати життєві труднощі, черпати сили для нових звершень, брати в життя нові уроки. Чітко сформована національна ідея об`єднує націю та є запорукою її існування та розквіту.

ppt
Додано
9 лютого 2018
Переглядів
3170
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку