Презентація "Уміння вчитися"

Про матеріал

Презентація "Уміння вчитися" розроблена за параграфом 16 підручника за 7 клас "Основи здоров'я"

Автор: Бех, Воронцова, Пономаренко, Страшко, Нова програма 7 клас

До презентації є тест "Уміння вчитися"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Уміння вчитися

Номер слайду 2

На цьому уроці ти: Визначиш свій стиль навчання. Дізнаєшся про формули ефективного навчання. Потренуєш свою креативність

Номер слайду 3

Інтелект – це здатність людини до мислення. Він дає змогу отримувати інформацію з навколишнього світу й ефективно її опрацьовувати, щоб відповідним чином реагувати на те, що відбувається.

Номер слайду 4

Стилі навчання. Ми сприймаємо інформацію з навколишнього світу за допомогою п’яти органів чуття:зорунюхудотикусмакуслуху

Номер слайду 5

Переважно ми сприймаємо інформацію очима, на слух, на дотик. Ці канали сприйняття є важливими для навчання. Однак у кожної людини вони мають різну силу. Від цього залежить, як їй зручніше вчитися.

Номер слайду 6

Той, хто найбільше інформації сприймає очима – візуал. Такій людині краще все побачити або прочитати про це в книжці, підручнику.

Номер слайду 7

Той, хто найбільше інформації сприймає на слух – аудіал. Такій людині краще уважно слухати пояснення вчителя; їй набагато легше перепитати, ніж потім вивчати цей матеріал за підручником

Номер слайду 8

Той, хто найбільше інформації сприймає через власні дії – кінестетик. Такій людині краще виконати вправу під керівництвом вчителя. Потім вони легко повторять її або іншу подібну вправу.

Номер слайду 9

Визнач, який тип сприйняття у тебе (візуальний, аудіальний чи кінестичний)Для цього закрий очі та згадай море. Як це було? У твоїй уяві спочатку виникла картинка, плескіт хвиль чи відчуття, як хвилі торкаються тебе?У якому порядку це постало перед тобою, в такій послідовності ти й сприймаєш інформацію з навколишнього світу.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Чи знаєш ти, що…

Номер слайду 12

Чи знаєш ти, що…Слово «Алло»

Номер слайду 13

Чи знаєш ти, що…

Номер слайду 14

Як скористатися можливостями свого мозку. Ефективне слухання: формула трьох «З» Зосередитися! Зрозуміти! Запам’ятати!

Номер слайду 15

Як скористатися можливостями свого мозку. Ефективне читання: формула «ПЗ три П»Переглянь!Запитай!Прочитай!Перекажи!Повтори!Переглянь параграф: заголовки, підзаголовки, ілюстрації, підсумки. Запитай: прочитай всі запитання, запитай в себе, що знаєш з цієї теми, перефразуй заголовки в запитання. Прочитай уважно матеріал: шукай відповіді на запитання, звурни увагу на виділені слова, розберися з тим, що незрозуміло. Перекажи прочитане: постав собі запитання вголос, запиши найважливіше на картках. Повтори весь матеріал: переглядай картки в довільному порядку, поки не запам’ятаєш все, перед уроком повтори параграф.

Номер слайду 16

Як допомогти своїй пам’ятіМнемонічні прийоми – це техніки, які допомагають швидше і краще запам’ятовувати. Використовуй свою уяву;Навчи когось;Використовуй сильні асоціації…Наприклад: слово підлога на англ мові звучить «фло» (floor). Щоб запам’ятати це, підшукай українське слово з подібним звучанням, приміром «флот». Уяви, що у ванній кімнаті на підлозі утворилась калюжа, в якій плавають кораблики.

Номер слайду 17

Розвиток творчих здібностей. Креативність – це здатність мислити вільно, знаходити свіжі ідеї та оригінальні рішення, швидко пристосовуватись до змін і нових обставин. Щоб бути креативним, подолай перепони: звичку мислити штампами, страх помилитися, наразитися на критику.

Номер слайду 18

Учітеся, брати мої, думайте, читайте. Тарас Шевченко, письменник, мислитель, художник. Дякую!

pptx
Додано
2 лютого 2022
Переглядів
997
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку