Презентація "Урбоекологія і моє місто"

Про матеріал
Матеріал що узагальнює гурткову роботу, був представлений на студентській науково-практичній конференції та може бути корисним у форматі виховної роботи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Актуальні аспекти урбоекологіїМатеріал до студентської науково – практичної конференції «День Землі»Матеріал підготовлений під керівництвом викладача вищої категорії Александрової І. О. студенткою 321 групи Білгород –Дністровського морського рибопромислового коледжу Крамаренко Владиславою

Номер слайду 2

Що ми розуміємо під сталим розвитком (Sustainable development )?«Довкілля не існує в ізоляції від людської діяльності, від потреб і бажань людей»из книги «Наше спільне майбутнє» Міжнародна (Світова) Комісія з довкілля і розвитку Загальна концепція стосовно необхідності встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб людства і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі.

Номер слайду 3

Сталий розвиток - це більше, ніж просто переробка відходів та модернізація інфраструктури, це важлива частина економіки, суспільства і політики.

Номер слайду 4

До 2050 року 75% людей будуть жити в містах. Оскільки міста і їх населення неухильно зростає у процесі урбанізації, питання комфортного і гармонійного проживання в містах стає все більш актуальним.

Номер слайду 5

Завдяки концепції сталого розвитку, ми можемо створити кращі умови життя не тільки для себе, але і для майбутніх поколінь.

Номер слайду 6

Нові технології для зменшення викидів вуглекислого газу в містах і концепція зелених і екологічно чистих населених пунктів сприяють сталому розвитку, як ніщо інше.

Номер слайду 7

Сьогодні з'являються все нові і нові види транспорту і всі вони враховують необхідність зниження шкідливих викидів в атмосферу.

Номер слайду 8

А ще, чим менше палива ми використовуємо для наших автомобілів, тим більший внесок ми робимо в підвищення енергоефективності міста.

Номер слайду 9

Зазирніть в історію нашого міста. Ті самі вулички і не забруднене повітря

Номер слайду 10

Як же привести наше місто Білгород-Дністровський до стабільного зростання і зробити його максимально сучасним та комфортним для життя? Для цього є п'ять шляхів.

Номер слайду 11

1. Оптимізація транспортної інфраструктури. Заміна маршрутних автобусів на електротранспорт – запорука підвищення екологічності міста. Грамотно побудована транспортна інфраструктура може серйозно посприяти сталому розвитку міста, і зробити життя в ньому набагато приємніше і зручніше для городян.

Номер слайду 12

Тролейбус – найбільш екологічний вид транспорта. Сучасні тролейбуси за рівнем комфорту не поступаються автобусам і навіть перевершують їх, за рахунок відсутності запаху бензину і вихлопів в салоні. Серед інших достоїнств тролейбуса: вони не забруднюють повітря продуктами згоряння;термін служби рухомого складу тролейбуса більше, ніж автобуса; витрати на обслуговування тролейбусного парку менше, ніж на обслуговування автобуса.rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 13

Трамвай – це стародавній, але надійний та екологічний електротранспорт. Враховуючи особливості дорожно-транспортних магестралей нашого міста, робимо висновок, що найбіль ефективним на наших вузких вулочках булоб кільцеве сполучення транспорту.

Номер слайду 14

Схема можливого функцiонування електротранспорту у нашому мiстi.

Номер слайду 15

Побудова конюшні біля фортеці буде заволікати туристів у наше місто, де вони зможуть повністю зануритися в атмосферу античності.

Номер слайду 16

А чи не можна згадати про гужовий транспорт, але на сучасних засадах, як екологічний вид транспорта?

Номер слайду 17

Схема функцiонування гужевого транспорту у нашому мiстi може виглядати так:

Номер слайду 18

2. Створення та збереження міських водойм. Лиман -це не тільки красиво, але і корисно. Міські водойми можуть служити додатковим джерелом води для потреб міста, збираючи дощову воду. А також використовуваться, як транспортна мережа.

Номер слайду 19

Слід враховувати та ефективно використовувати особливості розташування нашого міста на березі Дністровського лиману.

Номер слайду 20

За рахунок функціонування теплоходу по лиману, котрий би здійснював туристичні прокати, туристи приносили би дохід у місцевий бюджет, за рахунок якого можливою би стала реалізація проектів щодо функціонування тролейбусної розвязки , побудови нових доріг, або поліпшення існуючих, побудови конюшні біля фортеці та ін.

Номер слайду 21

Номер слайду 22

3. Повторне використання занедбаних територій. Величезний пустир, заморожений будівельний майданчик, покинуті індустріальні зони і будівлі, що давно вийшли з експлуатації і визначені під знесення, можуть бути перетворені в прекрасні квітучі парки.

Номер слайду 23

А парки і зони відпочинку стимулюють джентрифікацию району, а отже роблять його більш комфортним для життя і привертають більше жителів з середнім і вище середнього прибутком. Парк атракціонів

Номер слайду 24

Схема екологічного парку та парку атракціонів.

Номер слайду 25

4. Модернізація житлових будинків і комерційних будівель. Модернізація будівель шляхом поліпшення теплоізоляції і вентиляції дозволяє заощадити до 30% енергії, необхідної комунальним підприємствам для обслуговування цих будівель.

Номер слайду 26

За рахунок заощаджень, на березі лиману можна побудувати такі модерні будиночки для туристів, замість того, щоб будувати великі готелі. Ця побудова буде значно вигіднішою и приверне туристів.

Номер слайду 27

5. Використання сонячної енергіїВикористання сонячних і вітряних електростанцій допомагає зберегти міську енергію у великих масштабах, а сонячні панелі на дахах будинків вирішують проблему енергозбереження на приватному рівні.

Номер слайду 28

Наше місто повинно виглядати так:

Номер слайду 29

Чи так:

Номер слайду 30

Висновок. Отже, за рахунок усіх 5 вищенаведених шляхів до екологічного і економічного зростання міста Білгорода-Дністровського, зростуть не тільки ці показники, але зросте урбанізація населення, кордони міста розширяться. Тому що сюди будуть приїжджати люди и залишатися тут назавжди. Хто б з нас не хотів мешкати у такому чудовому місті? 

Номер слайду 31

Я сподіваюся, що незабаром мое місто стане екологічно чистим. Дякую за увагу 

pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
1173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку