Презентація Уродля уроку читання в 2 класі. "Святковий календарик."

Про матеріал
Пропоную вашій увазі презентацію до уроку літературного читання в 2 класі за підручником В. Чипурко,використання якої допоможе Вам разом з учнями розглянути вказану тему, опрацювати її. Використано інтернет ресурси.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Святковий календарик

Номер слайду 2

Зарядка для язичка. Поплямкаємо губками!Поклацаємо зубками!Посичали гускою: с-с-с. Подзижчали комариком: дз-дз-дз. Подирчали тракторцем: др-др-др. Пошуміли вітерцем: ш-ш-ш.-А вітерець нам віршик прислав.

Номер слайду 3

Зимовий відпочинок. Зі вікном летять сніжинки. На дерева і будинки,На мости і ліхтарі,На дороги і двори. Все довкола біле-біле,Снігопад дарує диво: Він пухнастим покривалом. Землю ніжно укриває. Вибігли у двір малята. В сніжки з друзями погратиІ маленькі топчуть ніжки. В свіжому снігу доріжки. (О. Прокопчук) -Які ви знаєте ознаки зими?Послухайте віршик. Про яку пору року йдеться в ньому?

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Гра «Спіймай сніжинку»Розчитування

Номер слайду 6

було коли такий вже знати один тільки рука той для щоб око тут може наш хто під час там хотіти

Номер слайду 7

знати нога казати тільки дорога золото колись уроки білий синій болото котяра нотка море машина

Номер слайду 8

Асоціативний кущ. СВЯТОрадістьподарунки. Новий рікгостісолодощіщастя

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Андрій Первозванний був одним із дванадцяти апостолів, учнів Ісуса Христа. В нього був брат апостол Петро. Свята. Андрія (Калита)Історія. Особливо апостола шанують в Україні, тому що в повісті минулих літ зазначено, що він освятив схили Дніпра, на яких виріс Київ. Як ще до цього дня сніг не випав - зима буде теплою, а як з'явився - холодною.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Свята. Ворожіння Обряд Дівчата знімали взуття з лівої ноги й від столу почергово міряли доріжку до порога : чий чобіт перший стане на нього - та найскоріше вийде заміж.

Номер слайду 13

Миколи Чудотворця. Зимовий Миколай особливо опікується знедоленими, хворими. Та щоб там не казали, а найбільше приходу Миколая чекали діти. Святий Миколай одарює їх подарунками в залежності від поведінки на протязі року. В календарі є два свята Миколи - один весняний і другий зимовий.

Номер слайду 14

Різдво Христове. Після закінчення Святвечора наступає чарівна різдвяна ніч, під час якої не можна спати, бо все щастя проспиш. Колядувати і заходити першими до оселі господаря в день Різдва можна лише хлопцям, які, згідно із звичаєм, несуть в домівку мир та спокій. Після закінчення церковної відправи родина знову збирається на святковий обід, який вже не є пісним. Якщо на Багату кутю іній, або сніг - то літо мокрим буде. Зелене Різдво - білий Великдень.

Номер слайду 15

Прочитай вірш-загадку. Спробуй відгадати, як звати Хтося.

Номер слайду 16

Допишіть слова за питаннями з тексту. Нічка(яка?)Сни (які?)темная.білі. Лялечка(яка?)гарна. Шапочка(яка?)тепла. Дідусь(який?)щедрий,милий,люблячий.

Номер слайду 17

Добери з тексту рими до слів.жилось -Хтосьзима -пітьмасанки -чобіткирідненькі -ненькив дворі -вгорініколи -Миколи

Номер слайду 18

Читаю швидко. Котилося колесота й стало в дворі:а вже наше сонечкозмаліло вгорі. Стала нічка темная -довга, як зима. Ходить попід вікнамизаспана пітьма.

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Підсумок уроку. Дом.завданняс. 70,71. Напишіть листа до Миколая і розкажіть про свої найпотаємніші бажання.

pptx
Пов’язані теми
Літературне читання, Презентації
НУШ
Додано
1 грудня 2023
Переглядів
220
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку