Презентація. Урок доброти

Про матеріал
Презентація відображає турботу і любов учнів до братів наших менших. Котики і собачки завжди потребують нашої уваги. Презентація стане в нагоді класним керівникам при підготовці виховної години до Дня доброти,щоб звернути увагу дітей на те. що потрібно любити тих,хто поряд з нами і допомогати нашим друзям- "братам нашим меншим"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: вчитель російської мовита зарубіжної літератури. Штогрін С. П. УРОК ДОБРОТИ«Подаруй часточку тепла братам нашим меншим»

Номер слайду 2

Гуманізація підростаючого покоління, розкриття взаємовідносин між тваринами і людьми; Виховувати любов до «братів наших менших», почуття особистої відповідальності за долю тварин; Вчити учнів екологічному мисленню, доброті, милосердю. МЕТАЕПІГРАФРозумом собаки тримається світ(давньоіндійська мудрість).

Номер слайду 3

НАШІ ПІДОПІЧНІ

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Учні піклуються про своїх друзів менших, роблячи для них ось такі лежачки.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

А зараз поговоримо про цікаві факти щодо життя котів та собак. Котячий зір Котам, щоб бачити, достатньо 1/6-ї частини світла необхідного людині. Кішки, на відміну від собак, не можуть сфокусувати погляд на близько розташованих предметах, тобто коти далекозорі, а собаки короткозорі. Кішки можуть бачити на відстані до 60 метрів. Колір очей у кошеняти може змінюватися з віком.

Номер слайду 9

Котячі вуса (вібриси) . Якщо вуса у кішки направлені вперед, - вона чимось дуже зацікавлена. Або в сутичках хоче злякати суперника. Якщо вуса спрямовані назад - кішка злякана, вона уникає дотиків. Коли кішка спокійна, вуса спрямовані в сторони. Чому кішка розмахує хвостом Якщо кішка біля Вас, і її хвіст тремтить - це найбільше відчуття любові, яке вона може виразити. Коли хвіст починає опускатися, значить, настрій змінився - можна відійти, вона не образиться.

Номер слайду 10

Вік кішки за людськими мірками Якщо вашій кішці 3 роки, це відповідає людському 21 року. Якщо 8 років, то по-людськи - 40. Якщо 14, то 70 людських років. Середній термін життя домашнього кота 15 років, тоді як для диких - від 3 до 5 років

Номер слайду 11

Собака — друг людини. Дійсно, ця тварина протягом тисячоліть живе пліч-о-пліч з людиною і є вірним супутником для багатьох з нас. Розглянемо деякі цікаві факти про собак. ● Собаки здатні розрізняти кольори. Їх світ не є чорно-білим. Однак їх колірна гамма не така широка, як у людини.  ● У собак дуже розвинена здатність до сприйняття запахів. Вони відчувають аромати в тисячі разів краще ніж людина. ● Собаки — дуже гарячі тварини, середня температура їх тіла — 38,5. На жаль, ця температура комфортна для бліх, у зв'язку з чим важливо час від часу перевіряти вашого вихованця на наявність паразитів. ● Шум грози часто викликає біль у вухах собаки. Якщо ви бачите, що ваш вихованець злякався грози, насправді це може бути реакція на біль у вухах. ● Чи знаєте ви, що собаки не пітніють через шкіру? Їх піт виходить назовні через подушечки лап і швидке дихання. ● Рівень інтелекту собаки такий же, як у дворічної дитини. 

Номер слайду 12

● Собаки здатні запам'ятати понад 250 слів і жестів, вони можуть рахувати до 5 і вирішувати найпростіші математичні завдання. ● Собаки не люблять, коли їх обіймають і гладять по голові — це вважається ознакою домінування. Якщо хочете приголубити собаку, погладьте йому бік. ● Шоколад є отрутою для собак. У ньому містяться речовини, які викликають ураження їх центральної нервової системи. ● У світі налічується 703 породи собак.  ● Власники собак рухаються на 66% більше, ніж інші люди.  ● В Ірані забороняється тримати собак в якості домашніх тварин, як заведено у нас. Виняток становлять собака-мисливець і собака-охоронець житла. ● Собака може «впізнати» свої мітки через рік після того, як позначила.

pptx
Додано
25 травня 2023
Переглядів
515
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку