Презентація. Урок позакласного читання "Кличе вересень до школи"

Про матеріал
Тема: Кличе вересень до школи. Мета: формувати навички правильного, свідомого, виразного читання, вчити читати діалог в особах, правильно інтонувати речення, різні за метою висловлювання; розвивати пам'ять, увагу, спостережливість, образність мовлення; виховувати поважливе ставлення до школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала Приходько Ірина Миколаївна вчитель початкових класів Гімназії “Київська Русь” м.Києва Позакласне читання

Номер слайду 2

“У школі вчать жити. Навчають бачити прекрасне, любити людей, творити добро” Василь Сухомлинський

Номер слайду 3

Загадка Дає здоров’я – спорт, Вагу – солодкий торт, Мед – працьовиті бджоли, Знання глибокі – школа.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

1. Чому двох Галочок жартівливо назвали двома сороками? 2. Яку обіцянку записали дівчатка? 3. Чи вони дотримались обіцянки? 4. Чи хотіли б ви подружитися з Галочками? Чому?

Номер слайду 6

Розвиваймо мовлення пояснення фразеологізмів Вуха розвішати. Як Пилип з конопель вистрибнути. Наче якийсь ґедзь кусає його. Як захочеш, то й на гору скочиш. Наче курка лапою. Прочитати від дошки до дошки. Казав Наум: візьми на ум. Над книжками сидіти. Розливатися соловейком.

Номер слайду 7

1. Які цифри були написані на Вітиній машині, що сама розв’язувала задачі? 2. Як називається це оповідання, та хто його написав?

Номер слайду 8

Вчимося мудрості в народу Науку за плечима не носити. Грамотний видющий і на все тямущий. Учений водить, а невчений слідом бродить.

Номер слайду 9

Мавпа і її діти (Українська народна казка)

Номер слайду 10

Мудрість Школярська наука спочатку така гірка, як на горісі лушпиння. Коли ж вивчитеся і здобудете собі хліб, тоді буде вам солодко. Як зерно з горіха. Яка пора року змальована в казці? Чому горіхи здалися мавпиним дітям гіркими? Коли діти переконалися, що їхня мати мудра? Скільки дітей було в мавпи?

Номер слайду 11

Загадка Виводить букви і слова Ота цікава штучка. В руці виблискує здаля Нова гарненька…

Номер слайду 12

Екскурсія в минуле Першу ручку винайшли в Стародавньому Єгипті. Писали гусячим пером. Замінили перо сталевим. У сучасній кульковій ручці немає пера. У ній є стержень, заповнений пастою.

Номер слайду 13

Вчимося мудрості в народу Набувати знань однаково, що колодязь голкою копати. Як не вчишся молодим, будеш сльози лить старим.

Номер слайду 14

Молодці! Домашнє завдання: розділ 3. Українські народні казки, с.42 - 62

ppt
Додано
10 жовтня 2020
Переглядів
1049
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку