Презентація "Урок української мови"

Про матеріал
Щоб зробити уроки української мови цікавими та захопливими для сучасних дітей, а також допомогти вчителям творчо готуватись до них потрібна презентація До вашої уваги..
Зміст слайдів
Номер слайду 1

3 КЛАСУкраїнська мова

Номер слайду 2

І знову дзвоник кличе в клас,Знання нові чекають нас. Тож починаємо урок,За парти кличе нас дзвінок.

Номер слайду 3

Гра «Так чи ні»Ми будемо на уроці... активні, працьовиті, творчі, ледачі, уважні. Очікуємо, що урок буде... цікавим, пізнавальним, нудним, продуктивним, веселим, результативним.

Номер слайду 4

Вправа «Мозковий штурм»- Яку частину мови ви почали вивчати на минулому уроці?- На які питання відповідають прикметники? - На які ознаки вказують прикметники?- З якою частиною мови зв'язаний прикметник у реченні? - Наведіть приклади прикметників. ( Погляньте у вікно та підберіть прикметники до пори року).

Номер слайду 5

Творча вправа- Доповніть даний текст прикметниками. Тихо в лісі. Біліють сосни. Заснули берези. Зрідка заспіває синичка і застукає дятел. Зима!Довідка: замріяні, поважний, зимовому, маленька, чарівні.

Номер слайду 6

Каліграфічна хвилинка. Прочитайте буквосполучення. Яке слово можна утворити. Доберіть до слова сніжинка споріднені слова. Сніжинки (Які?) доберіть прикметники. Складіть речення зі словом сніжинка та прикметниками до нього

Номер слайду 7

Роль прикметників у мовленні

Номер слайду 8

Робота з підручником

Номер слайду 9

Фізкультхвилинка для очей

Номер слайду 10

Вправа. Лід на річках, сніг на полях, Віхола гуляє – коли це буває?2. Тільки сонечко пригріло –І розтанув килим білий. Клен радіє: певно, зна –В гості йде до нас… 3. Сонце пече,Липа цвіте,Вишня поспіває. Коли це буває? 4. Невидимка ходить в гаї,всі дерева роздягає. Загадки

Номер слайду 11

Вправа

Номер слайду 12

Цікавинка про рушник

Номер слайду 13

Творча робота. Вправа 1 Добери на кожне закінчення по три прикметники. З одним прикметником із кожної групи склади речення. - ий, ій - а ,я - е , є - і Довідка: синій, гарний, чарівні, веселе, смачна, могутнє, зимня.

Номер слайду 14

Вправа 2 Заміни прикметники так, щоб похмура картина природи змінилася на протилежну. Чорні хмари пливли по небу. Сердитий вітер гойдав віти дерев. Сумні сніжинки падали на землю. Настала холодна зима.

Номер слайду 15

Гра «Впіймай ознаку предмета»Прислів’я. *Добрий початок – половина роботи. *Маленька праця краща за велике безділля. Підсумок уроку

Номер слайду 16

Гра « Закінчити речення»«Наш урок був...»«Ми дізналися …»«Тепер я знаю …»

Номер слайду 17

Домашня робота. Вправа 184, с.75

Номер слайду 18

Дякую за увагу!

pptx
Додано
26 лютого 2021
Переглядів
2065
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку