Презентація урок української мови в 4 класі на тему " Правопис закінчень іменників жіночого роду в орудному відмінку однини"

Про матеріал
Презентація до уроку української мови в 4 класі за підручником Л. Варзацької "Українська мова та читання" 1 частина під час дистанційного навчання. Тема уроку: Правопис закінчень іменників жіночого роду в орудному відмінку однини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентаціядо уроку української мови в 4 класі НУШза підручником Л. Варзацької « Українська мова та читання», частина 1. Підготувала учитель ЗЗСО гімназія № 9 Дружківської міської ради Новикова Тетяна Георгіївна

Номер слайду 2

Українська мова“Ясна зоря з неба впала”Правопис закінчень іменників жіночого роду в орудному відмінку однини

Номер слайду 3

Мета уроку: Формування компетентностей:предметні: визначати спільне і відмінне у відмінкових закінченнях іменників ж. р. в орудному відмінку однини;формувати вміння правильно їх уживати у власному мовленні;ключові: уміння вчитися: навички пізнавальної діяльності та критичного мислення;інформаційні: навички роботи з різними джереламиінформації та вміння критично оцінювати теоретичний матеріал;- загальнокультурні: прагнення до мовної освіти, світогляд.

Номер слайду 4

Прочитайте слова: Оберту, космосу, зорепаду,аеродрому,Сатурна,Марса,Місяця. Про що вам нагадали ці слова? Пригадайте, закінчення якого відмінкамають ці іменники?- За яким правилом ви написали закінчення іменників у Р. в. однини?

Номер слайду 5

Виразно прочитай поетичні рядки: Діти сплять…А над левадоюмісяць, дивлячись, завмер:стрімголов із неба падаютьзорі в зарості озер. Визнач відмінок виділеного іменника. Познач закінчення. Сформулюй тему уро-ку та визнач, про що ми сьогодні дізна -ємось ?

Номер слайду 6

Наші предки вважали, щона небі існує стільки зірок,скількилюдей живе на Землі; що в кожній людини є своя зірка: коли людина народжуеться, тоді на небі засвічується нова зоря, а коли помирає – зірка гасне, « падає"

Номер слайду 7

Словникова робота: Левада

Номер слайду 8

Каліграфічна хвилинка. Запиши речення каліграфічно: Наші прабатьки стверджували: якщо Падає зірка – народжується нова людина.- Як ви розумієте цей вислів?

Номер слайду 9

Робота з іменниками: Прочитай слова. Зірка бабуся круча лініяверба вежа площа історія. Постав подані іменники у формі орудноговідмінка однини. Наголосом виділи закінчення. Сформулюй правило правопису закінченьіменників жіночого роду однини.

Номер слайду 10

Рефлексія. Яке завдання ставили на уроці?-Чи вдалося розв’язати поставлене завдання?Очікувані результати: Я дізнався….- Я зможу пояснити…..

pptx
Додано
17 грудня 2022
Переглядів
597
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку