Презентація уроку української мови в 4 класі на тему "Вправи на визначення відмінків прикметників у реченні"

Про матеріал
Презентація уроку з української мови у 4 класі на тему " Вправи на визначення відмінків прикметників у реченні", І семестр, за підручником Л. Варзацької "Українська мова та читання" 1 частина.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок української мовив 4 класі За підручником Л. Варзацької « Українська мова та читання» частина 1 Створила учитель початкових класів. ЗЗСО гімназія № 9 Дружківської міської ради Донецької області Новикова Тетяна Георгіївна 2022/2023 навчальний рік

Номер слайду 2

Тема уроку:«Усі дерева в інеї» Вправи на визначення відмінків прикметників у реченні

Номер слайду 3

Мета уроку: Формувати компетентності: Предметні: дослідити тісний морфологічний зв’язок прикметника з іменником,формувати вміння визначати відмінок прикметників у реченні; розвивати орфографічні та каліграфічні навички, збагачувати словниковий запас;Ключові: розвивати навички пізнавальної діяльності та критичного мислення;Загальнокультурні: прагнення до мовної освіти, розширювати світогляд.

Номер слайду 4

Прочитайте та відгадайте загадки: Одяглися гілочки у сріблясті кожушки. Рано – вранці увесь світ вбрався в білий оксамит.

Номер слайду 5

Каліграфічна хвилинка Вправа 174, с 83:Із поданих складів утвори і запиши слова: і па ній розь мо. Спиши загадку, знайди прикметник і зв’язаний з ним за змістом іменник, визнач відмінок: Рано вранці увесь світ вбрався в білий оксамит.

Номер слайду 6

Словникова робота:Іній- шар кристалів льоду, який утворюється на горизонтальних поверх-нях грунту, снігових покривах, предметах. Паморозь- схожі на іней атмосферніопади, що утворюються в туманну морозну погоду на гілках дерев, дротах ін. Оксамит-або бархат, тканина з на-турального шовку з густим розрізним ворсом на лицьовому боці.

Номер слайду 7

Малюнки до словникової роботи. Чи можна вважати слова іній, паморозь синонімами?

Номер слайду 8

Утвори словосполучення прикметник+ іменник: зима,ранок -сонце, день –золото, сонце -крига, вода –лють, мороз –сніг, казка –Провідміняйте 2 словосполучення.

Номер слайду 9

Відмінювання прикметників

Номер слайду 10

Знайди прикметники в реченні,визнач їх відмінок: Зима стоїть морозна. Сніг рипить та іскриться під ногами. Над містом стоїть густий серпанок. Всі дерева вкриті товстим шаром інею. На вікнах будинків і вітринах магазинів кра-суються крижані візерунки. Кішки ховаються на горищах і бояться носа висунути на вулицю. У лісі тихо. Ніхто не хоче мерзнути в таку хо-лоднечу. А вітрові все дарма. Він і в найлютіший мороз гуляє вулицями.

Номер слайду 11

Підсумок уроку. Рефлексія. « Три- два –один»: Три факти, які були для мене новими. Два факти вже відомі. Один факт, який хотілось би вивчити детальніше. Домашнє завдання: с.84, вправа175(1,2,3).

pptx
Додано
18 грудня 2022
Переглядів
1571
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку