Презентація "Уроки Другої світової війни 1939-1945 рр."

Про матеріал

Зіставляти історичні події, аргументовано , на основі історичних фактів обстоювати власні погляди;підвести підсумки, дати оцінки урокам Другої світової війни, продовжувати формування учнів давати оцінки історичним подіям.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Уроки Другої Світової війни39

Номер слайду 2

Одним з нагляднішим уроком людської жорстокості стало ядерне бомбардування Хіросіми і Нагасакі. Ядерна зброя несе в собі потужний заряд негативних факторів. Історики донині не дійшли згоди, чи справді було потрібне ядерне бомбардування міст Хіросіми та Нагасакі, щоб змусити Японію капітулювати у вересні 1945 року й уникнути ще мільйонів смертей.

Номер слайду 3

Аргументы «за»:уряд США намагався запобігти масштабним втратам з обох сторін під час запланованої операції вторгнення до Японії;швидке закінчення війни зберегло багато життів в інших країнах Азії;Японія відмовилася капітулювати;Японія вела тотальну війну. Аргументи « проти»:аморальність вчинку;бомбардування як військовий злочин;не було військової необхідності, тобто Японія і так капітулювала б, навіть якби не були скинуті бомби чи СРСР не вступив би у війну;після війни з'явилася заява про те, що японська програма розробки атомної зброї була майже завершена, а це розглядалося як додатковий фактор на користь бомбардувань. Що на справді не було так, адже японська ядерна програма була в середній стадії розвитку;бомбардування Нагасакі було лишнім;расизм і дегуманізація. Ядерне бомбардування

Номер слайду 4

Атомна зброя – наймогутніша зброя на сьогоднішній день, що знаходиться на озброєнні п'яти країн - наддержав: Росії, США, Великобританії, Франції та Китаю. Атомні Водневі або термоядерніЯдерні боєприпаси розділені на:

Номер слайду 5

Бомба "Малюк", наприклад, містила 64 кг урану, з яких лише приблизно в 700 г відбувалася реакція поділу. Бомба «Толстяк» («Fat Man») была длиной 3,25 м, и диаметром 1,54 м, её вес составлял 4,6 тонн. Мощность взрыва достигала около 20 килотонн в тротиловом эквиваленте. Потужність скинутих бомб на японські міста складала: В порівнянні з сучасними боєголовками, середня потужність яких 75-120 Мгт бомби малюк і товстяк в тисячі разів менш потужні.

Номер слайду 6

протягом Другої Світової війни всіма країнами, які брали в ній участь, було витрачено близько 5 млн.т звичайної вибухової речовини, — накопичені ж нині на нашій планеті запаси ядерної зброї у 10-ки тисяч раз перевищують цю величину.  Комплекс вражаючих факторів ядерного вибуху робить атомну зброю особливо руйнуючим, небезпечним для людства і природи видом зброї, подібної якій ще не знала історія. Накопичення запасів ядерної зброї досягло страхітливої величини:

Номер слайду 7

Ядерне розброєння всіх держав світу стане великим кроком щодо збереження миру на землі та існування людської цивілізаціїДом у нас один. Україна вже зробила свій крок!

Номер слайду 8

Карибська криза   Корейська війна   Конфлікт між Індією та Пакистаном   Афганістан   Грузино-Абхазький конфлікт   Близькосхідний конфлікт    Придністровський конфлікт   Конфлікт на Балканах   Чеченський конфлікт. Найзначущі регіональні і локальні конфлікти XX — початку XXI століть. Карибська криза, коли США і СРСР погрожували один одному застосуванням ядерної зброї, взагалі мала шанси перерости в останню третю світову війну. Зони неврегульованих військових конфліктів стають й розсадником тероризму, розповсюдження зброї. Ми ділимо територію, кордони, природні ресурси… Треба зупинитися…Коли загине планета – ділити буде нічого!!!

Номер слайду 9

МІЖНАРОДНІ ОРГАНІЗАЦІЇ В БОРОТЬБІ ЗА ЯДЕРНЕ РОЗЗБРОЄННЯПісля Другої Світової війни була створена Організація Об‘єднаних Націй (ООН), для підтримки міжнародного миру і розвитку співробітництва у вирішенні міжнародних проблем економічного, соціального та гуманітарного характеру. Організація Північноатлантичного договору (НАТО) про боротьбу зі зброєю масового знищення і тероризмом. Головною метою НАТО є захист свободи і безпеки всіх її членів політичними й військовими засобами відповідно до Статуту ООН.. Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ). Існує з 1975 року. Є найбільшою регіональною організацією світу, яка займається питаннями безпеки.

Номер слайду 10

Садако Сасакі і її паперові журавлики стали символом неприйняття ядерної війни. Життя однієї людини має значення для існування людської цивілізації. Життя японської дівчинки, хоча й коротке, було сповнене відчайдушної боротьби за життя. Вірою в перемогу над своєю хворобою, вона день за днем, роблячи паперових журавликів, доводила світу своє неприйняття ядерної зброї. Дівчинка померла, але залишила живою свою віру, в те, що війна не має виправдання , треба докладати всі зусилля, щоб зберегти мир!

Номер слайду 11

Друзі, невже нам потрібні людські трагедії і мільйони жертв, для того, щоб усвідомити – що найціннішим у світі є життя людини!

pptx
До підручника
Всесвітня історія (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Ладиченко Т.В.)
Додано
23 липня 2018
Переглядів
3033
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку