Презентація уроку основ здоровя 5 класу "Світ твоїх переживань"

Про матеріал
Розглянути поняття «почуття» та «емоції», види емоцій; показати відмінність між цими поняттями; формувати вміння учнів пояснювати взаємозв’язок емоційного стану і здоров’я, вміння толерантно висловлювати свої почуття, співпереживати і співчувати; виховувати в учнів культуру висловлення почуттів, повагу до почуттів оточуючих, чуйність, доброзичливість.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Основи здоров'я 5 клас ТЕМА: СВІТ ТВОЇХ ПЕРЕЖИВАНЬ

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Чи усе ви приготували до уроку? Голова – щоб слухати. Вуха – щоби чути. Очі – щоби бачити. Руки – щоби підіймати. Серце – щоб усе відчувати і сприймати.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Прислухайтесь до свого настрою і продовжіть фразу: “ У цю хвилину мені…” Це – ваші емоції!

Номер слайду 6

ЕМОЦІЇ – це миттєві реакції організму на подію, людину чи тварину

Номер слайду 7

Висловіть свої почуття один до одного “Ти подобаєшся мені”, “Я відчуваю симпатію”, “Я поважаю тебе”, “Ти хороший товариш”, “Мені приємно з тобою сидіти”… Це – ваші почуття!

Номер слайду 8

Почуття – це стійкі переживання, пов’язані зі ставленням до інших людей

Номер слайду 9

Не завжди людина може визначити емоцію, зате почуття усвідомлює практично завжди: дружба, любов, заздрість, ворожість, щастя, гордість.

Номер слайду 10

Емоції чи почуття Мама насварила тебе за твій поганий вчинок, то це не означає, що вона тебе не любить чи ставиться вороже. Ви любите свого собаку. Він погриз ваше взуття, ви розсердилися, але любов до вашого улюбленця залишить. 3. Вам не зателефонував друг, ви образилися, але дружба не зникла.

Номер слайду 11

ЯКІ БУВАЮТЬ ПОЧУТТЯ

Номер слайду 12

Словесний Мімічний (виразні рухи м'язів обличчя) Пантоміміка (рухи частин тіла) Комплексний Встановити відповідність 1. Радісний 2. Спокійний 3. Здивований 4. Винний 5. Сердитий Радісний Здивований Сердитий Способи вираження емоцій Спокійний Винний

Номер слайду 13

ЦЕ ДОПОМОЖЕ В ЖИТТІ Настрій залежить від тебе самого! Ось прості поради,скориставшись якими,ти завжди розпочнеш день з гарним настроєм: Спробуй щодня говорити іншим хороші слова; Посміхайся у відповідь, і настрій всіх стане кращім; Щодня вітайся зі своїм відображенням у дзеркалі. Усміхнись собі і скажи щось приємне.

Номер слайду 14

СМІХ ПРОДОВЖУЄ ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ !

Номер слайду 15

Навчись говорити компліменти. Це допоможе тобі налагоджувати стосунки, сприятиме гарним емоціям та поліпшить здоров'я.

Номер слайду 16

КОМПЛІМЕНТ – люб'язні, приємні слова, похвала

Номер слайду 17

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ: ГРА «ПЕРЕДАЙ МАСКУ» ПОВЕРНУТИСЯ ДО СУСІДА ТА ЗОБРАЗИТИ НА ОБЛИЧЧІ ПОЧУТТЯ: Радість Сум Захоплення Гнів Здивування (можна використовувати звуки, жести)

Номер слайду 18

Ситуація 1. Сашко взяв у Андрійка книжку і не повертає, хоча той не раз йому нагадував. Що робити Андрієві? Ситуація 2. До Лесі перед контрольною сідає Оксана, щоб списати. Минулого разу Леся через це не виконала останній приклад. Як їй сказати про це? Ситуація 3. Сергійка весь клас дражнить Вовком, бо раніше звали просто Сірим. Йому це не подобається. Як сказати про це? Розіграйте та обговоріть задані ситуації

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Домашнє завдання 1. Опрацювати § 9 підручника. Намалювати малюнок «Співчуття я уявляю таким….»

Номер слайду 21

До зустрічей!

ppt
Додано
3 лютого 2022
Переглядів
789
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку