Презентація уроку "Пригоди Тома Сойєра" Марка Твена

Про матеріал
Презентація допоможе викласти навчальний матеріал у цікавій формі, дасть змогу учням краще зрозуміти життєвий та творчий шлях митця (спонукає до пошукової діяльності тощо), проаналізувати отриману інформацію, легко запам'ятати та прослідкувати взаємозв'язок між частинами інформації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Марк Твен"Пригоди Тома Сойєра"Марк Твен

Номер слайду 2

Знайомство через світлини. Переглянь ці світлини і спрогнозуй , чим міг займатися Марк Твен

Номер слайду 3

Марк Твен (справжнє ім'я — Семюел Ленгхорн Клеменс), американський письменник, громадський діяч народився у Флориді (штат Міссурі, США) 30 листопада 1835 . Йому було всього 12 років, коли його батько помер, залишивши сім'ю в злиднях. Хлопчикові довелося піти учнем у друкарню, де працював складачем старший брат. Саме там він починає писати невеликі статті. Марк Твен Пригоди "Тома Сойєра"

Номер слайду 4

У 22 роки він повертається у Міссурі. На шляху до Нового Орлеану він подорожував на пароплаві. Тоді у нього і з'явилася мрія стати капітаном корабля, яка незабаром здійснилася : він отримав роботу помічника лоцмана, а потім став самостійно водити кораблі по Міссісіпі. Розпочата громадянська війна поклала кінець цій кар'єрі. Сем провів деякий час в загоні конфедератів, і навіть отримав чин лейтенанта. Незабаром загін розпався, а Клеменс дезертирував. У 1861 разом з братом Сем відправляється на срібні копальні на Далекий Захід. У нього не вийшло стати мільйонером на рудниках, але він знайшов себе як письменник. У 1863 з'явився його перша розповідь, підписаний «Mark TWAIN» (це лоцманський термін, що означає рівень води, достатній для проходу судна). Так народився псевдонім письменника.

Номер слайду 5

Будь-які зустрічі з людьми різних професій — матросами, лісорубами, старателями збагачували Марка Твена як письменника. Він став писати в популярному після війни жанрі гумористичного анекдоту і пародії. Його твори стали користуватися величезним успіхом: джерелом для них було саме життя. Він описував американські низи, звідки брав образи, ситуації, характери. Спочатку читачі сприймали Твена як коміка, який далеко не завжди змушував аудиторію серйозно задуматися над суттю жартів. Тоді ще ніхто не розумів, що цей письменник-гуморист зробить революцію в американській літературі. Найбільшу популярність Марку Твену принесли «Пригоди Тома Сойєра», «Принц і жебрак», «Пригоди Гекльберрі Фінна» та ін Багато творів письменника екранізовані. Помер Марк Твен 21 квітня 1910 від стенокардії.

Номер слайду 6

Екранізація творів. За його творами в Україні створеніо стрічки "Том Сойєр", "Нові пригоди янкі при дворі короля Артура", телесеріал "Пригоди Тома Сойєра"

Номер слайду 7

Дата народження. Справжнє ім'я: Смерть: Місце народження. Національність. Жанр. Громадянство. Марк Твен

Номер слайду 8

Дата народження30 листопада 1835 р., Справжнє ім'я: Сем'юел Ленггорн Клеменс Смерть: 21 квітня 1910 р., Stormfield, Реддінґ, Коннектикут, СШАМісце народження. Флорида, Міссурі, СШАНаціональністьамериканець. Жанрроман, повість, оповідання, стаття, есе, памфлет. Громадянство. США

Номер слайду 9

Народився 30 листопада 1835 в селищі Флорида (шт. Міссурі) 2. Разом з сестрою видавав газету в Ханнибале. 3. Переїхавши до брата в Неваду, майже рік був старателем на золотих копальнях. 4. Написавши кілька гуморесок для газети "Терріторіал ентерпрайз" 5. Три роки працював у каліфорнійських газетах, в т. ч. кореспондентом каліфорнійської "Юніон" на Гавайських островах. 6. Виступав з гумористичними лекціями про Гаваях під час тримісячного турне по містах Європи 7. Помер Марк Твен в Реддинге 21 квітня 1910. 8. Йому присвоєно науковиь ступеня доктора літератури Кембріджського університету 9. У 45 роки опублікував свою першу книгу.10. Найщасливіші свої роки провів у Хартфорді.11. Свій псевдонім він почерпнув з річкової навігації. 12. Останній сатиричний твір – повість " Таємничий незнайомець"Літературна гра "Так або ні"

Номер слайду 10

Народився 30 листопада 1835 в селищі Флорида (шт. Міссурі) (Так) 2. Разом з сестрою видавав газету в Ханнибале.(Ні) 3. Переїхавши до брата в Неваду, майже рік був старателем на золотих копальнях. (Ні) 4. Написав кілька гуморесок для газети "Терріторіал ентерпрайз" (Так) 5. Три роки працював у каліфорнійських газетах, в т. ч. кореспондентом каліфорнійської "Юніон" на Гавайських островах. (Так) 6. Виступав з гумористичними лекціями під час тримісячного турне по містах Європи. (Ні) 7. Помер Марк Твен в Реддинге 21 квітня 1910. (Так) 8. Йому присвоєно науковиь ступеня доктора літератури Кембріджського університету. (Ні) 9. У 45 роки опублікував свою першу книгу.(Ні)10. Найщасливіші свої роки провів у Хартфорді.(Так)11. Свій псевдонім він почерпнув з річкової навігації(Так) 12. Останній сатиричний твір – повість " Таємнича незнайомка" (Ні)Літературна гра "Так або ні"

Номер слайду 11

Назва твору. Автор. Рік написання. Жанр. ТемаІдея. Герої"Пригоди Тома Сойєра"

Номер слайду 12

Головні герої: тітка Поллі, Том Сойєр, Сід – його двоюрідний брат Тома; друзі Тома (Гекльберрі Фінн, Джо Гарпер, Беккі Тетчер), індіанець Джо, Мефф Поттер, вдова Дуглас. Автор – Марк Твен. Рік видання – 1875 Жанр. Повість. Тема. Захоплюючі пригоди Тома та його друзів. Експозиція: покарання Тома т. Поллі. Зав’язка: на кладовищіРозвиток дії: муки сумління Тома та Гека; хлопчаки на острові; несподіване повернення хлопців; благородний вчинок Тома в школіКульмінація: Том у суді; нові розваги — пошуки скарбів; Том і Беккі в печеріРозв’язка: загибель індіанця Джо; Том і Гек розбагатілиІдея. Уславлення радісного світу дитинства, дружби, щирості, небайдужості, взаємодопомоги. Головна думка – не так важливе багатство, як пригоди."Пригоди Тома Сойєра"Паспорт твору

Номер слайду 13

ецьдіаІнн ж. До о. Дж рарпе. Гіткта оліПлдовав глуса. ДАед рфль м. Тплеьер. Мі м. То йєр. СоІндіанець Джо Джо Гарпер. Тітка ПолліВдова Дуглас. Альфред Темпль. Мері Том Сойєр. Джо Гарпер. Джерело: https://dovidka.biz.ua/prigodi-toma-soyyera-analiz. Тітка ПолліВдова Дуглас. Альфред Темпль. МеріТом Сойєр. Марк Твен "Пригоди Тома Сойєра"Анаграма

Номер слайду 14

Чому вчить твір “Пригоди Тома Сойєра”? 

pptx
Додано
22 травня 2023
Переглядів
283
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку