Презентація уроку " Текст-міркування "

Про матеріал
Презентація розроблена за підручником М.Захарійчук 2021р. для учнів 3 класу.Можна використовувати під час дистанційного навчання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Текст-міркування

Номер слайду 2

Доповніть речення. Текст-розповідь - цетекст, у якому йдеться про події, пов’язані між собою, про події героїв і персонажів розповіді. Його мета- розповісти, як це було. Текст-опис - цесловесне зображення предмета, істоти, явища,місцевості та приміщення. Для опису предмета використовують питання який? яка? яке? які?Текст-міркування – це …….

Номер слайду 3

Восьме квітня. Класна робота. Сонячне проміння торкнулося землі. Яке це речення за метою висловлювання?Яке це речення за інтонацією?

Номер слайду 4

Робота з підручником( с. 147, вправа 368)- Прочитайте текст та обговоріть його за змістом.- Робота з правилом.- Прочитайте виділене речення. Техніка полегшує життя людини.( це його твердження)- Прочитайте частину тексту після твердження.( це докази ( доведення))( у цій частині використовують такі сполучення слів: на мою думку, я так думаю, я вважаю, я підтримую)- Прочитайте підкреслене речення. Потрібно вчитися, щоб створювати цікаве і корисне.( це висновок тексту, у ньому ввживаються такі слова: отже, адже, безумовно)

Номер слайду 5

Вправа 368 На мою думку, техніка виконує багато роботи. Адже якби не було трактора, комбайна, автомобіля та підйомного крана- усе потрібно було б робити вручну. Але без людини не було б техніки! Це витвір її розуму.

Номер слайду 6

Вправа 369 Прочитайте текст. Прочитайте речення, у яких дід Василь розмірковував над тим, чому лелеки можуть покинути його хату. Прочитай виділені слова.( думаю, по-перше, по- друге, переконаний)(саме ці слова використовують в текстах-міркуваннях)( усно)

Номер слайду 7

Вправа 370 Кажуть, що калина є символом України. Чому так вважають?Я думаю, що калина є символом України тому, що по-перше, це дуже красивий кущ і його висаджують біля криниць і будинків. По-друге,калина має цілющі властивості і дуже корисна . По-третє, її вишиваютьна рушниках та вишиванках. Люди варять з ягід калини чай, узвар. Українці цінують цей кущ і про нього складено багато пісень та легенд.

Номер слайду 8

Домашнє завдання. С.147-правило, вправа 371

pptx
Додано
8 січня 2022
Переглядів
1255
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку