Мета урокунавчальна – закріпити теоретичні знання та вдосконалити практичні навички учнів, організація робочого місця, дотримання правил техніки безпеки при приготуванні страв. Формування умінь застосовувати одержані знання на практиці. Навчити учнів працювати в команді швидко та точно.розвиваюча – розвивати навчально-пізнавальну, інформаційну, соціально-трудову компетентності, розвивати культуру професійного мовлення, формувати етичні норми ділового спілкування. Розвивати комп’ютерну грамотність та вміння використовувати комп’ютерну техніку в професійній діяльності.виховна – виховувати відповідальність, роботу в групах, вміння проявляти ініціативу, відповідальне ставлення до професії.методична — активізувати учнів на уроці шляхом використання інформаційних технологій, використання командної конкуренції для покращення навиків і прийомів професійної роботи.
Розповідь майстра. У світі є сотні видів бобових, які вживаються в їжу. У нас популярними і доступними є горох, квасоля, сочевиця, нут, соя. Зварені бобові використовують як самостійну страву (подають з різними соусами – молочним, томатним), а також з салом шпик, жиром, овочами або як гарнір до м’ясних і рибних страв.
Добираючи гарніри з цих продуктів , слід враховувати не тільки їхній хімічний склад, а й те, як вони поєднуються за смаком (квасоля добре поєднується з бараниною). У процесі варіння бобових частина розчинних вуглеводів, білків, мінеральних речовин і вітамінів переходить у відвар. Цей відвар використовують для приготування перших страв та соусів. Страви з бобових дуже популярні під час посту. Не дивно адже вони за своїм багатим складом цілком можуть замінити людині м'ясо. За вмістом білка складають біля 24%.
Правила охорони праці, санітарії та гігієни1) Робоче місце має бути безпечним: відсутність на підлозі води, сторонніх предметів, пролитих чи розсипаних залишків продуктів харчування2)Підготувати необхідні інструменти, перевірити їх справність. При роботі з ножем, тримати лезом від себе. Перевірити чи надійно закріплена колодка до леза ножа.3)Перед роботою слід перевірити справність електроприладів, наявність заземлення.4)Слідкувати за чистою робочого місця та рук.