Презентація "Усний рахунок для малечі про дивовижний світ тварин"

Про матеріал

Математика в початкових класах має як практичне, так і навчально-пінавальне значення. Нами були розроблені завдання для усного рахунку, які сприяють розвитку пізнавального інтересу на уроках математики. Вони охоплюють матеріал таких тем: «Табличне додавання і віднімання в межах десяти»; «Додавання і віднімання у межах 20 з переходом через розряд»; «Додавання і віднімання чисел на основі нумерації в межах 20, 100»; «Усне додавання і віднімання чисел у межах 100 з переходом і без переходу через розряд»; «Табличне множення і ділення». Учні зможуть також закріпити знання про величини: довжину, масу, місткість, час, швидкість, як властивості предметів навколишнього світу.

Дидактичне значення даних вправ для усного рахунку різноманітне. Це закріплення, повторення, узагальнення та систематизація набутих знань, обчислювальних умінь і навичок. Доцільними будуть індивідуальні, групові форми роботи під час рахунку, змагання між окремими учнями і групами дітей. У процесі розв'язування таких завдань в учнів з'являється інтерес до вивчення математики, розвивається пізнавальна активність, логічне мислення, математична мова, збагачується словниковий запас, набуваються знання про тваринний світ планети, формується вміння працювати самостійно і в групі.

Завдяки яскравій наочності результатом даних вправ є підвищення розумової активності навіть у дітей з низьким та середнім навчальним потенціалом.

Рекомендуємо використовувати даний матеріал на уроках математики в початкових класах.

docx
Додано
29 вересня 2018
Переглядів
957
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку