Презентація "Успішна соціалізація та розвиток дитини відповідно до вимог суспільства"

Про матеріал
Презентація досвіду роботи соціального педагога. Презентація містить опис роботи
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Успішна соціалізація та розвиток дитини відповідно до вимог сучасного суспільства. Соціальний педагог Буцького ліцею. Буцької селищної ради. Демидовська Наталія Василівна

Номер слайду 2

Успішне майбутнє творимо сьогодні.“ Завдання школи – навчити жити. Ми повинні виховувати людину здатну створити своє особисте життя.“

Номер слайду 3

Завдання:- забезпечення, збереження і зміцнення фізичного, психологічного, соціального, морального здоров'я особистості.- формування моральної свідомості, моральних якостей, соціально значущих орієнтацій і установок у життєвому самовизначення і моральної поведінки;- створення сприятливих умов у мікросоціумі для розвитку здібностей та реалізації можливостей людини, його позитивного потенціалу в соціально-корисних сферах життєдіяльності.-надання комплексної соціально-педагогічної допомоги і підтримки;створення комфортного, гуманізованого виховного простору в мікросоціуміМета: створення сприятливих умов для особистісного розвитку людини (фізичного, соціального, духовного, інтелектуального), надання комплексної соціально-психологічної допомоги у саморозвитку та самореалізації в процесі соціалізації, а також захист людини у життєвому просторі.

Номер слайду 4

В Концепції громадянської освіти та виховання передбачено, що результатом успішної соціалізації дитини можна вважати її готовність до виконання соціальних ролей: Я – успішний учень, у дорослому житті – успішний працівник. Я – система громадянських компетентностей, у дорослому житті – свідомий громадянин. Я – система ціннісних ставлень, у дорослому житті –успішний сім'янин. Таким чином на концептуальному рівні державою визначено суспільно важливе завдання для освітян – забезпечити розбудову такого освітнього процесу, у якому особистість з раннього дитинства усвідомлювала б свою суспільну значущість і через систему ціннісних ставлень набувала досвіду взаємодії з соціумом.

Номер слайду 5

Соціалізація – це процес і результати засвоєння людиною історично створених соціальних норм та культурних цінностей, що необхідні для повноцінного життя у суспільстві і передбачають включення особистості у систему суспільних відносин та самостійне відтворення цих відносин. Виховання- це спеціально організований цілеспрямований процес формування морально-духовної життєво-компетентної особистості яка успішно самореалізується в соціумі, як громадянин, сімянин, професіонал. Освіта – це спеціально спрямована та керована частина соціалізація індивіда, цілеспрямований процес і результат виховання та навчання в інтересах особистості створення умов для її максимально певної самореалізації.

Номер слайду 6

Методи та форми роботи щодо соціалізаціїСЛОВЕСНИЙ ( тренінг, анкетування, діагностика, ”круглі столи”, диспути, дебати, адаптаційні заняття, ситуаційно-рольові ігри, ігри-драматизації, "мозкові атаки", інтелектуальні аукціони, метод аналізу проблемної ситуації, проектна робота: органiзацiя рiзноманiтних проектiв та кампанiй, видання газет i журналiв. )НАОЧНИЙ (зустрічі із працівниками громадських організацій ССД, ЦНАП, Офіцером громади, перегляд відеороликів на відповідну тематику)Виховні години, години спілкування, профілактичний лекторії, тематичні тижні, тематичні дні.

Номер слайду 7

Виховні години. Тренінгові заняття:

Номер слайду 8

ТЕМАТИЧНІ ТИЖНІ

Номер слайду 9

Зустрічі із працівниками громадських організацій ССД, ЦНАП, службою ДСНС, Офіцером громади, перегляд відеороликів на відповідну тематику.

Номер слайду 10

“ Моє заповітне бажання – передати дітям ту життєву мудрість, яку називають умінням жити.” В. О. Сухомлинський

Номер слайду 11

Дякую за увагу!

pptx
Додано
29 лютого
Переглядів
126
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку