Презентація "Узагальнення до теми1: Вступ. Відлік часу в історії"

Про матеріал
Презентація до уроку Узагальнення з теми 1, відповідно до вимог нової програми з різноманітними видами завдань
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення до теми 1: Вступ. Відлік часу в історії

Номер слайду 2

1. Дешифратор. Запишіть визначення зашифровані в хмаринці слів

Номер слайду 3

2. Дайте визначення понять, зашифрованих в ребусіах

Номер слайду 4

Номер слайду 5

3. Визначити століття, тисячоліття 988 рік - …, …,1187 рік -…, …,1648 рік -…, …,1709 рік -…, …, 1945 рік -…, …, 1991рік -…, … .

Номер слайду 6

4. Відгадай загадки: 1 - Є у світі молодець Математик і мудрець. Він тебе не підведе Бо рахунок дням веде (Календар) 2 - Стоїть дуб, а на нім дванадцять гіль, а на кожній гілці по чотири гнізда, а в кожному гнізді по семеро пташенят. (Рік, місяць, тижні, дні) 3 -  Не старіє, не вмирає, а все нищить, забирає. (Час)

Номер слайду 7

5. Лінія часу.1. Позначте на лінії часу рік свого народження, рік, коли ви пішли до школи і рік, коли ви закінчите 11 класів. 2. Використовуючи лінію часу, розв'яжіть хронологічну задачу: Конституція Пилипа Орлика була укладена в 1710 році, Конституція незалежної України була прийнята у 1996 році. Скільки років минуло від укладення Конституції Пилипа Орлика до Прийняття Конституції незалежної України

Номер слайду 8

6. Розмістити історико - культурні епохив хронологічній послідовності від найдавнішої до сучасноїАнтичність. Новітній час. Новий час. Первісність,Середньовіччя

Номер слайду 9

7. Продовжить речення: 1) Учених, які досліджують минуле, називають - (істориками)2) Рештки минулого за якими вивчають життя в попередні часи називають - ( історичні джерела)3) Це слово у перекладі з грецької означає розповідь про минулі події, дослідження минулого - («історія»)4) Записи найважливіших подій з року в рік, «з літа в літо», як тоді казали - (літописи)5) Наука, що вивчає способи обчислення часу - (хронологія)6) Літочислення від народження (Різдва) Ісуса  Христа називається - (нашою ерою, або християнським)

Номер слайду 10

7) Графічне позначення плину часу, яке дає змогу проілюструвати послідовність і тривалість історичних подій та процесів називають - (лінія (стрічка, шкала) часу)8) Кожні сто років історичного часу називають - (століття)9) Кожні тисяча років історичного часу називають - (тисячоліття)10) Лічбу років від певної події називають - (літочисленням)11) Сукупність матеріальних і духовних цінностей, тобто все, чого досягло людство у своєму розвитку - (культура)12) Історики для зручності поділяють історичний час на великі відрізки - (періоди, або епохи)

pptx
Додано
9 жовтня 2019
Переглядів
2909
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку