Презентація "Узагальнення та систематизація вивченого з теми "Прикметник"

Про матеріал
Мета: розвивати та удосконалювати орфографічні навички учнів, усну та писемну мову; збагачувати словниковий запас.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Яценко А. М. Узагальнення та систематизація вивченого з теми «Прикметник»

Номер слайду 2

Мета: розвивати та удосконалювати орфографічні навички учнів, усну та писемну мову; збагачувати словниковий запас. Очікувані результати: учні усвідомлюють, що вивчає морфологія;знають морфологічні ознаки прикметника, його синтаксичну роль; визначають групи прикметників за значенням і їх форму в реченні;правильно відмінюють прикметники; вміють утворювати прикметники різними способами;знаходять прикметники в реченні, правильно визначають їх морфологічні ознаки;знають вивчені орфограми;правильно утворюють і пишуть прикметники з вивченими орфограмами;знаходять і виправляють орфографічні помилки на вивчені правила;використовують прикметники в мовленні.

Номер слайду 3

«Аукціон знань»Прикметник – це службова частина мови. Прикметник означає дію. Відповідає на питання який? чий? Частіше за все прикметник у реченні виступає означенням. Прикметники мають повну та коротку форми. Прикметник має 2 ступені порівняння. Прикметник поділяється на три розряди: якісний, відносний, присвійний. Прикметники завжди пишуться тільки разом. Прикметник не змінюється за відмінками. Прикметник змінюється за числами й родами.

Номер слайду 4

Завдання «Уважні»Розподілити прикметники за розрядами

Номер слайду 5

Завдання «Я редактор» Відредагуйте наведений текст (робота в групах). Жовто-гарячя ягітка плода роскрилася а с неї визирало блестящє вічько насіня. Тут були темно зелені гарбузи у яскраво жовтих плямах були картаті, і смугасті, кругло-виді, і довгі. Заяц найбільш лякливіший звірок. Десь сухенка гілочька затріщить – косо-окий боягус зараз же прегнеця і сидить нишком за виличезним гарбузом.

Номер слайду 6

Завдання «Найкмітливіший»Посиланняhttps://learningapps.org/4018251 QR-код

Номер слайду 7

Робота в парах «Хто швидше?» Утворіть прикметники за допомогою суфікса – ськ-. Зразок. Рига – ризький

Номер слайду 8

Фізкультхвилинка

Номер слайду 9

Завдання «Творче конструювання» Узгодьте іменник з прикметником. У гарний пальто, для веселий шемпанзе, запитати у розумний мадам, запрошений Олена Миколаївна, дружелюбний Тбілісі, тихий ніч.

Номер слайду 10

Тести. Посиланняhttps://naurok.com.ua/test/start/69312 QR-код

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Підготуватися до контрольної роботи. Скласти сенкан до слова «Прикметник». Приклад

Номер слайду 12

Дякую за увагу!

pptx
Додано
24 березня 2020
Переглядів
4572
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку