Презентація "Узагальнення та систематизація знань з теми «Основи кінематики »"

Про матеріал
Мета уроку : встановлення рівня оволодіння основних теоретичних знань, повторення, більш глибоке осмислення навчального матеріалу з теми «Основи кінематики».
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Леонардо да Вінчі у свій час сказав: «Залізо, не знаходячи собі застосування, вкривається іржею, застояна вода на холоді замерзає, а розум людини без роботи скніє». А давньогрецький філософ Арістотель стверджував: «Розум полягає не тільки в знаннях, а й у вмінні застосовувати ці знання».

Номер слайду 2

Узагальнення та систематизація знань з теми «Основи кінематики »ЖИТТЯ – ЦЕ РУХВідкритий урок з предмета “Фізика та астрономія”Підготувала : Ханаєва Я. М

Номер слайду 3

Давайте відгадаємо загадку. Хто на кухні хазяйнує,Хто каструлями керує,Із ножем працює вправно І смачні готує страви?

Номер слайду 4

Метод “Відкритий мікрофон” (прийом “7 запитань”)1. Що вивчає кінематика?(Рух тіла, не розглядаючи причин руху)2. Навіщо вивчати механічний рух тіла?(Щоб знати про зміну положення тіла в будь-який момент часу)

Номер слайду 5

3. Навіщо знати про зміну положення тіла в просторі відносно інших тіл?(Щоб знати положення тіла в будь-який момент часу)4. Навіщо знати положення тіла в будь-який момент часу?(Щоб передбачати певні події: сонячне чи місячне затемнення, час землетрусів, положення та траєкторію транспортних засобів тощо)

Номер слайду 6

5. Навіщо передбачати певні події?(Щоб уникати небажаних наслідків стихійних явищ)6. Навіщо досліджувати навколишній світ?(Щоб створювати нові технології)7. Навіщо створювати нові технології?(Щоб застосовувати знання на користь людства, зберігати природу).

Номер слайду 7

Вправа «Пазл» Потрібно до кожної категорії вибрати поняття, які відносяться до них.https://learningapps.org/display?v=pre8w1rsn16

Номер слайду 8

Тести. Заходимо на сайт kahoot.ithttps://create.kahoot.it/share/15ebd88a-12e6-49ae-8033-4e7e421b9a93

Номер слайду 9

1. Якісні задачіЗадача 1. Йде механізований збір урожаю. Із бункера комбайна зерно сиплеться в кузов автомобіля. З якою швидкістю повинен рухатися автомобіль? З такою самою, як і комбайн.

Номер слайду 10

Задача 2. Одне яйце вариться 5 хвилин. Скільки часу необхідно, щоб зварилось 6 яєць? (5 хвилин).

Номер слайду 11

Задача 1. Швидкість стріли, котру випустив Іван Царевич – 50 км/год. Стріла долетіла до Царівни Жаби через 2 години. Швидкість Івана Царевича – 5 км/год. За скільки годин Царевич дістанеться до своєї нареченої?

Номер слайду 12

Задача 2. Під час аварійного гальмування автомобіль, який рухався з швидкістю 72 км/год, зупиниться через 5 с. Визначити гальмовий шлях.

Номер слайду 13

Вправа «Який рух зображено на відео?»

Номер слайду 14

Інтерактивна вправа «Мікрофон»Закінчіть речення

Номер слайду 15

Домашнє завдання. Повторити §3-8 Розв`язати задачі:1. Велосипедист за перші 5 с проїхав 40 м, за наступні 10 с – 100 м і за останні 5 с – 20 м. Визначити середні швидкості на кожній з ділянок і на всьому шляху.2.. За який час автомобіль, їдучи з прискоренням 0,4 м/с2, збільшить свою швидкість з 12 до 20 м/с?3.. Якої швидкості набуває ракета, що рухається із стану спокою з прискоренням 60 м/с2, на шляху 750 м?

Номер слайду 16

Задача 3. Відстань від Землі до Сонця наближено становить 1,49·1011м. Визначити швидкість руху Землі по своїй орбіті.

Номер слайду 17

Задача 4. Махове колесо швейної машинки рухається з постійною швидкістю і за 2хв здійснює 2400об. Визначити частоту та період обертання колеса.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Розробки уроків
Додано
17 квітня 2020
Переглядів
1397
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку