Презентація "Узагальнення знань з теми: "Психічна і духовна складова здоров'я"".

Про матеріал
Дана презентація може бути використана при підготовці уроку основ здоров'я із здобувачами освіти з порушеннями слуху. В презентації представлені форми та методи роботи, для формування предметних компетентностей здобувачів освіти з порушеннями слуху.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Узагальнення знань з теми: Психічна і духовна складові здоров’я.

Номер слайду 2

Асоціативний кущ «Потреби людини»

Номер слайду 3

Запиши 10 найважливіших для тебе цінностей:1.2.3.4.5.6.7.8.9.10. Техніка “Список «Топ-10”

Номер слайду 4

Прийом критичного мислення «Плакат думок»Об’єднати учнів у пари чи групи (3-4). Гарний різновид вправи для інтровертів, тих, хто не любить публічно виступати чи краще сприймає інформацію візуально. Обладнання: ватман чи аркуші А4, кольорові ручки чи фломастери. Уміння вчитися

Номер слайду 5

Заповни таблицю:{073 A0 DAA-6 AF3-43 AB-8588-CEC1 D06 C72 B9}Відчуття Емоції Почуття Біль, любов, гнів, голод, радість, спека, симпатія, повага, страх

Номер слайду 6

Гра «Дзеркало емоцій»Спочатку один із вас демонструє певну емоцію, а інший дзеркально відтворює її. Після міняємось ролями.

Номер слайду 7

Завдання: вишикуватись у шеренгу за порядком розв’язання конфлікту. Крок 1. Опануй себе. Крок 2. Заспокой апонента. Крок 3. Застосуй навички активного слухання. Крок 4. Поводься гідно, упевнено. Крок 5. Висловлюй повагу. Крок 6. Розв’язуй проблему.

Номер слайду 8

Користуючись алгоритмом «Шість кроків до розв’язання конфліктів» напишіть сценарій твоєї поведінки в таких ситуаціях. Ситуація 1 Твій найкращий друг обіцяв у суботу піти з тобою в магазин, де продають відеофільми і комп’ютерні ігри. Ти з нетерпінням чекав цього дня. Коли ти зайшов до нього, друг сказав, що не може піти з тобою, бо інші хлопці запропонували йому зайвий квиток на фільм, який він дуже хоче подивитися. Ситуація 2 Дівчина з твого класу неприязно ставиться до тебе. Якось з портфеля твого однокласника зник мобільний телефон. Ця дівчина сказала, що бачила тебе біля його парти і що це, напевно, справа твоїх рук. Ситуація 3 Ти йдеш додому зі школи. Тебе перестріли троє підлітків з паралельного класу. Вони агресивно звинувачують тебе в тому, що розпускаєш про одного з них плітки. Ти знаєш, що це неправда.

Номер слайду 9

Притча «Давня мрія»

Номер слайду 10

Притча «Давня мрія»

Номер слайду 11

Перейдіть за покликанням та пограйте в ігри:

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Матеріали взято з просторів інтернету. Дякую за увагу.

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 7 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
14 травня 2023
Переглядів
1057
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку