Презентація. В. Нестайко "Тореадори з Васюківки". Мрія і дійсність, романтичне у повісті.

Про матеріал
Презентація на тему "В. Нестайко "Тореадори з Васюківки". Мрія і дійсність, романтичне у повісті" містить літературний диктант "Так/Ні", завдання по заповненню таблиці за матеріалами уроку та інтерактивну вправу"Дерево рішень".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ТЕМА УРОКУВ. Нестайко "Тореадори з Васюківки". Мрія і дійсність, романтичне у повісті.

Номер слайду 2

Не просто слухати, а ЧУТИ. Не просто дивитися, а БАЧИТИ. Не просто відповідати, а МІРКУВАТИ. ДРУЖНО І ПЛІДНО УСІМ ПРАЦЮВАТИ !

Номер слайду 3

У Павлуші та Яви була благородна ідея – провести під свинарником метро. Свиню, що завадила планам друзів, звали Машка. Ява у творі – це марка мотоцикла. Лекція, під час якої хлопці випустили пугутькало, називалася «Виховання дітей у сім’ї». Літературний диктант «Так/Ні»

Номер слайду 4

5. Ява і Павлуша хотіли вперше в історії Васюківки влаштувати бій без правил.6. Другою кандидатурою на бій був цап Жора.7. Побачивши діда Вараву хлопці заклякли, присівши, мов курчата перед шулікою.8. Цуценя, яке Ява назвав Собакевич, дістали з підвалу.

Номер слайду 5

9. Павлуша дружив із Антончиком Мацієвським, тому що той частував його малиною.10. Від діда Салимона Павлушу врятував Ява Рень.11. Завжди заважала друзям у здійсненні їхніх задумів учителька математики.12. Про пригоди у творі розповідає Павлуша.

Номер слайду 6

Перевіряємо!!!Так 5. Ні 9. Так. Ні 6. Так 10. Так. Ні 7. Так 11. НіТак 8. Ні 12. Так

Номер слайду 7

МРІЯ – те, що створене уявою, фантазією людини. ДІЙСНІСТЬ – те, що насправді існує або існувало. РОМАНТИЧНЕ – те, що приваблює, захоплює своєю незвичайністю

Номер слайду 8

РОБОТА З ТАБЛИЦЕЮ Мрія Дійсність. Смішне, комічне Сумне. Романтичне Буденне. Збудувати метро в селі,влаштувати кориду…«Метро» насправді – канава, в яку провалилася свиня; корида - роздратована корова…Як хлопці закопували метро, боячись діда; як намагалися розізлити корову… Хлопці крадіжку вважають геройством; не дуже старанні в навчанні…Прагнення створити чудо техніки – метро; організувати екзотичне видовище – кориду…Батьки карають дітей; хтось жорстоко повівся з цуценям…

Номер слайду 9

Чому не вдалося побудувати метро?Чим же закінчився бій биків?ВИСНОВОК. Гарні були МРІЇ у наших героїв, але кожного разу вони розбивалися об ДІЙСНІСТЬ, не збувались.

Номер слайду 10

Інтерактивна вправа «ДЕРЕВО РІШЕНЬ»Що треба робити хлопчикам, щоб їхні МРІЇ здійснилися?

Номер слайду 11

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Переглянути відео до уроку.2. Прочитати: Частина друга - с. 142 - 147.3. Запитання 1-3, 12 (с. 147-148) письмово, запитання 4-10 (с. 148) усно.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Гончар Людмила Андріївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
20 лютого 2023
Переглядів
6097
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку