Презентація"Василь Сухомлинський.Весняний вітер"

Про матеріал
Презентація допоможе вчителю ознайомити дітей з життям і творчістю Василя Сухомлинського, а також буде гарним доповненням для проведення уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Всі сідайте тихо, діти. Домовляймось не шуміти. Руку гарно піднімати, На уроці не дрімати. Тож гаразд,часу не гаймо І урок розпочинаймо.

Номер слайду 3

Робота над чистомовкою Ли-ли-ли- пісню дружно почали, Ло-ло-ло-діло в нас на лад пішло, Ем-ем-ем- радість людям ми несем, Ли-ли-ли- дуже раді всі були Дихальні вправи: - Як дме весняний вітерець?(Діти дують-розвивають легені). - Як пахнуть перші весняні квіти?(Діти нюхають).

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ВЕРБОВІ СЕРЕЖКИ Біля яру, біля стежки Одягла верба …... . Головою хилитала, Потихесеньку ……..: — Де ота біленька хатка, Що гарнесенькі ……..? Хай би вибігли до стежки. Подарую їм …...

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Рукавом махнув – дерева зігнув.

Номер слайду 14

Оповідання Василя Сухомлинського “Весняний вітер”

Номер слайду 15

Клени навесні прокидаються в числі перших. Після появи маленьких листочків гілки дерев покриваються пучками жовтих, зелених суцвіть з медовим запахом, на який злітаються бджоли. Плід виглядає дуже ефектно. Міцна і красива деревина клена відноситься до цінних порід. Вона здавна використовується для виготовлення якісних меблів, музичних інструментів і різних виробів. Особлива популярність у кленового листа-його використовують не тільки в якості символу, але і вживають в їжу. З молодого кленового листя готують голубці.

Номер слайду 16

хуртовина – сильний снігопад поєднаний зі стрімким вітром; прилинув – ніжно доторкнувся, присунувся під бік; зітхнув – видохнув повітря голосно, всіма грудьми; гойдав – рухав з боку в бік

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

* Гра «Мішечок запитань» - Про яке дерево йдеться мова? - Про яку пору року розповідається у тексті? - Що клен робив взимку? - Що йому наснилося? - Хто насправді доторкнувся до клену? Що сказав вітер клену? - Звідки прилетів теплий вітер? - Як відреагував клен коли почув промову теплого вітру?

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.5
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Вакуловська Надія Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Дьоміна Олена
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
17 лютого 2021
Переглядів
3860
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку