Презентація вчителя інформатики на тему «Вплив комп’ютера на здоров’я людини»

Про матеріал
Презентація вчителя інформатики «Вплив комп’ютера на здоров’я людини» містить поради, як зменшити пагубний вплив комп'ютера на здоров'я людини.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

   «Вплив комп’ютера на здоров’я людини» Презентація вчителя інформатики на тему

Номер слайду 2

В останні роки значно збільшилася кількість людей, які проводять весь робочий день за комп'ютером. Персональний комп'ютер став нашим супутником і вдома. Без комп'ютера не обходяться і наші діти, навчаючись як в школах, так і в інших навчальних закладах. У зв'язку з цим все частіше стали виникати питання про те, як впливає комп'ютер на здоров'я. Який вплив комп'ютера на здоров'я, як на дітей, так і дорослих? Чи шкідливо це? І якщо так, то наскільки? Як впливає комп'ютер на наше здоров'я, на нашу психологію, зір...? Вступ

Номер слайду 3

Основні шкідливі фактори, що впливають на стан  здоров'я людей, які працюють за комп'ютером. - проблеми, пов'язані з електромагнітним випромінюванням; - проблеми зору; - проблеми, пов'язані з м'язами і суглобами; - стрес, депресія і інші нервові розлади, викликані впливом комп'ютера на психіку людини.

Номер слайду 4

Проблеми пов’язані з електромагнітним випромінюванням Кожен пристрій, який виробляє або споживає електроенергію, створює електромагнітне випромінювання. Електромагнітне випромінювання може викликати розлади нервової системи, зниження імунітету, розлади серцево-судинної системи і аномалії в процесі вагітності і відповідно згубно впливати на плід. По можливості необхідно мінімізувати згубний вплив електромагнітного випромінювання: 1. Системний блок і монітор повинен знаходитися якомога далі від вас. 2. У зв'язку з тим, що електромагнітне випромінювання від стінок монітора набагато більше, постарайтеся поставити монітор в кут, щоб випромінювання поглиналося стінами. 3. По можливості скоротіть час роботи за комп'ютером

Номер слайду 5

Проблеми зору. Мабуть, це найпоширеніша проблема, якою цікавляться люди, і на яку зі сто відсотковою впевненістю можна відповісти, що на зір комп'ютер впливає негативно. У будь-якому випадку, коли діти або дорослі зайняті роботою, пов'язаною з напругою зору, їх очі втомлюються. У дітей особливо часто втомлюються очі, оскільки їх очі і м'язи, які ними керують, ще не зміцніли.

Номер слайду 6

Вправи для очей1. Закрийте очі, сильно напружуючи очні м'язи, і рахуйте до чотирьох. Розплющіть очі, розслабивши м'язи очей, подивіться вдалину, рахуючи до шести. Повторіть вправу 4-5 разів. 2. Подивіться на перенісся і затримайте погляд, рахуйте до чотирьох. Але не допускайте втоми очей! Відкрийте очі, подивіться вдалину, рахуючи до шести. Повторіть вправу 4-5 разів. 3. Не повертаючи голови, подивіться направо і, зупинивши погляд,рахуйте до чотирьох. Після цього подивіться вдалину, рахуючи до шести. Аналогічно зафіксуйте погляд вліво, вгору і вниз. Повторіть вправу 3-4 рази.

Номер слайду 7

Проблеми, пов’язані із м’язами та суглобами. У людей, які заробляють на життя роботою на комп'ютерах, найбільше скарг на здоров'я пов'язано із захворюваннями м'язів і суглобів. Найчастіше це просто оніміння шиї, біль у плечах і попереку або поколювання в ногах. Але бувають, проте, і більш серйозні захворювання.  Обов'язково простежте, щоб стілець, на якому сидить дитина, не був занадто високим або дуже низьким. Змушуйте дитину під час занять за комп'ютером не сутулити спину

Номер слайду 8

Стрес, депресія та інші нервові розлади, викликані  впливом комп'ютера на психіку людини. Крім того, що тривала робота за комп'ютером негативно позначається на здоров'ї, що вже позначається на психіці, вона ще й пов'язана з постійним роздратуванням, джерелом якого можуть бути різні ситуації. Напевно, немає такої людини, у якої ніколи не зависав комп'ютер з втратою інформації; не було проблем з якимись програмами, не зникав сигнал вайфаю тощо.

Номер слайду 9

Захворювання при постійній, довготривалій роботі з комп’ютером. Захворювання прямої кишки. Серед захворювань прямої кишки геморой є найпоширенішим. Захворювання кистей рук. Тривала робота за комп'ютером може стати причиною серйозних нервово-м'язових розладів. Захворювання опорно-рухового апарату. Часто тривала робота за комп'ютером може стати причиною порушень постави або викривлення хребта. Захворювання нервової системи. Робота за комп'ютером - це чисто інтелектуальна праця. І тому основна частина навантаження припадає на нервову систему, а саме на головний мозок.

Номер слайду 10

Отже, людство занурюється в комп'ютери і комп'ютерні мережі. З кожним днем ​​все більше і більше людей (особливо дітей) стають психологічно залежними від комп'ютерних ігор. Кожен день вони підходять до комп'ютера і "отримують свою порцію шкідливого впливу" - хто 20 хвилин, хто годину, а хто і цілий день. Це проблема. Можна тільки припускати, до чого вона може призвести людство в своєму подальшому розвитку. Ми повинні задуматися над цим вже сьогодні. І все ж комп'ютер - це наше майбутнє. Тому треба навчитися працювати з ним так, щоб знизити його негативний вплив на організм до мінімуму. Висновки

pptx
Пов’язані теми
Інформатика, Інші матеріали
Додано
21 листопада 2019
Переглядів
10646
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку