Презентація "Вдячність" В.О.Сухомлинський

Про матеріал
Презентація щодо роботи на уроці літературного читання з теми "Вдячність" за творами В.О.Сухомлинського з метою формуваання людських цінностей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок позакласного читання Тема: Стежка «Вдячність»В. О. Сухомлинський Навіщо кажуть «Спасибі»Підготувала вчитель початкових класів НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів -ДНЗ»Жатько Л. М.

Номер слайду 2

Усміхнися всім навколо: Небу, сонцю, квітам, людям.І тоді обов'язково. День тобі пройде чудово. Тепло своїх долоньок Я друзям віддаю. Урок новий цікавий Я з радістю почну.

Номер слайду 3

Які людські чесноти ви знаєте?Яку людину називають ввічливою?Яку людину називають щедрою?БЕСІДА

Номер слайду 4

Андрійко ділиться з друзями своїми іграшками, адже він…Іванко по дорозі до школи ні з ким не вітається, отже він…«Пробач, я штовхнув ненавмисне»,- сказав до Тетянки Миколка, тому що , він…Марійка мала запасну ручку, але не дала своїй подрузі, бо вона…«Закінчіть речення»щедрийневвічливийввічливийжадібна

Номер слайду 5

Живи, добро звершай,Та нагород за це не вимагай. Хай оживає істина стара: Людина починається з добра. ДЕВІЗ УРОКУ: Стежка «Вдячність»

Номер слайду 6

Продовжіть вислів: Цей урок навчить мене… користуватися перлинами народної мудрості; висловлювати свою думку; оцінювати поведінку людей; оцінювати свою особисту поведінку; працювати з товаришами; творчо працювати; збагачувати свій словниковий запас; розв'язувати складні життєві задачі.

Номер слайду 7

Людське « Я »Зовнішність – це перше «Я», друге "Я" — це те, що визначає поведінку людини, відрізняє її від інших, третє «Я» - внутрішні почуття людини

Номер слайду 8

Технологія «Асоціативний кущ»

Номер слайду 9

Словникова робота. Чемний. Ввічливий

Номер слайду 10

Добро творити на ЗемліЛюдині лиш дано.І навіть діточки маліВсі знають це давно. Краса і море доброти. Оточує нас всіх. Подібним будь до сонця ти,Щоб зазвучав твій сміх. Щоб ти освітлював всім шлях,Як сонце з висоти. Хай сяє усмішка в очах. Будь завжди добрим ти. Запам’ятай!

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Чистомовка. Ас-ас-ас - урок читання у нас. Имо-имо-имо – про вдячність говоримо. Бро-бро-бро - доброму скрізь добро. Ато-ато-ато - доброго ніколи не забагато.ать-ать-ать – це потрібно запам’ятать.

Номер слайду 13

Скоромовка. У бобра добра багато: і на дворі, і в оборі, і в коморі, бо охоче дні і ночі він робив; він і сіяв, він і віяв, і косив, і молотив

Номер слайду 14

У сиву давнину, коли хотіли віддячити за добру справу, говорили «Спаси Вас Бог!». «Спаси Бог» перетворилося на коротке «спасибі». Є й приказка: «Свого спасибі не шкодуй!».

Номер слайду 15

В. О. Сухомлинський. Навіщо кажуть «Спасибі»

Номер слайду 16

ФІЗХВИЛИНКА

Номер слайду 17

Номер слайду 18

9 негідних правил від. В. О. Сухомлинського1 Негідно здобувати своє благополуччя за рахунок інших.2. Залишати товариша в біді. 3. Бути боягузом.4. Обманювати. 5. Лицемірити.6. Плазувати. 7. Не мати власної думки.8. Давати нездійсненні обіцянки. 9. Нашіптувати, наговорювати на товариша.

Номер слайду 19

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯОпрацювати оповідання, намалювати малюнки, скласти цитатний план до тексту,придумати продовження опвідання.

Номер слайду 20

"Твори добро" Л. Іванкової. Ти добро лиш твори повсюди, Хай тепло твої повнить груди. Ти посій і доглянь пшеницю. Ти вкопай і почисть криницю. Волю дай, погодуй пташину. Приласкай і навчи дитину. Бо людина у цьому світі Лиш добро повинна творити!

pptx
Додано
29 листопада 2023
Переглядів
333
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку