Презентація "Коктейлі , їх визначення і класифікація"

Про матеріал

Епіграф: «У будь-якій науці, як і у будь-якому мистецтві найкращий учитель – досвід»

Сервантес М

Коктейль «Бамбук»

Вино «Херес сухий» 40мл

Вермут білий сухий 40мл

Цедра апельсина 5г

Вихід: 80/5

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Вечірні коктейлі на основі горілки, джину, рому, бренді, їх визначення і класифікація

Номер слайду 2

Мета : навчальна: ознайомити учнів із класифікацією та технологією приготування вечірніх коктейлів на основі горілки, джину, рому, бренді

Номер слайду 3

Епіграф: «У будь-якій науці, як і у будь-якому мистецтві найкращий учитель – досвід» Сервантес М

Номер слайду 4

Дослідники

Номер слайду 5

Експерти

Номер слайду 6

Дослідники

Номер слайду 7

Бармени

Номер слайду 8

Коктейль «Негроні»Вермут червоний десертний 30мл. Вино аперитив (біттер) 30мл. Джин 30мл. Апельсин 10г. Вихід: 90/10

Номер слайду 9

Біловезька пуща. Настоянка «Біловезька» 30мл. Наливка «Білоруська» 15мл. Бальзам «Білоруський» 1г. Вихід: 46г

Номер слайду 10

Коктейль «М`ятний» Настоянка «М`ятна» 60мл. Настоянка анісова 30мл. Оливки 5г. Вихід: 90/5

Номер слайду 11

Коктейль «Бамбук» Вино «Херес сухий» 40мл. Вермут білий сухий 40мл. Цедра апельсина 5г. Вихід: 80/5

Номер слайду 12

План1. Особливості приготування вечірніх коктейлів2. Технологія приготування вечірніх коктейлів на основі:- горілки;- джину;- рому;- бренді3. Вимоги до якості та правила відпуску вечірніх коктейлів

Номер слайду 13

Коктейлі-діджестиви типу сауер поділяються на такі підгрупи:- коктейлі типу сауер;- шаруваті;- з вершками;- кордіал;- фліпи;- фраппе;- ойстери;- фрозен.

Номер слайду 14

Види шейкерів

Номер слайду 15

Види міксерів

Номер слайду 16

Види коктейльних ложок

Номер слайду 17

Горілка сауер. Горілка «Хортиця» 60мл. Сік лимонний 10мл. Сироп цукровий 5мл. Лимон 5г. Вишня 5г. Вихід: 75/10

Номер слайду 18

Поетапне приготування коктейлю1. Всі компоненти змішати в шейкері

Номер слайду 19

2. Налити в чарку сауер з цукровим «інеєм»

Номер слайду 20

3. Подавати з соломинкою

Номер слайду 21

Стрілець. Горілка «Княжий келих» 40мл. Сік лимонний 10мл. Сироп цукровий 5мл. Лікер м`ятний 5мл. Вихід: 60мл

Номер слайду 22

Горілка

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Джин

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Коктейль «Дайквірі»Джин «Плімут» 60мл. Ром білий 10мл. Сік лимонний 10мл. Сироп цукровий 5мл. Вихід: 85мл

Номер слайду 29

КассіДжин «Біфітер» 60мл. Сік лимонний 10мл. Лікер чорносмородиновий 10мл. Вихід: 80мл

Номер слайду 30

Компоненти. Кількість1 порція. Джин «Біфітер» Сік лимонний Лікер чорносмородиновий 60мл10мл10мл Вихід:80мл

Номер слайду 31

Компоненти. Кількість 1 порція5 порцій. Джин «Біфітер» Сік лимонний Лікер чорносмородиновий 60мл10мл10мл60*5=30010*5=5010*5=50 Вихід:80мл80*5=400 мл

Номер слайду 32

Формула приготування вечірніх коктейлів типу сауер а+2б+7са – солодка частина (цукровий сироп)б – кисла частина (лимонний сік)с – основна база (міцний алкогольний напій)1 частина=10мл

Номер слайду 33

Ром

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Гавана клаб. Ром білий 45мл. Сік лимонний 15мл. Сироп малиновий 15мл. Вихід: 75мл

Номер слайду 36

Монте Карло. Лікер «Амаретто ді Сароно» 60мл. Ром білий 30мл. Вермут сухий «Мартіні» 30мл. Лимон 10г. Вишня 5г. Вихід: 120/15

Номер слайду 37

Бренді

Номер слайду 38

Бренді кассіБренді "Малий Арманьяк" 40мл. Сік лимонний 20мл. Лікер чорносмородиновий 10мл. Цедра лимона 5г Вихід: 70/5

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Серед барного посуду знайдіть необхідний для подачі коктейлів

Номер слайду 42

Знайдіть інвентар, який потрібний для змішування коктейлів

Номер слайду 43

Знайдіть інвентар, який потрібний для змішування коктейлів

Номер слайду 44

Знайдіть інвентар, який потрібний для змішування коктейлів

Номер слайду 45

Знайдіть інвентар, який потрібний для змішування коктейлів

Номер слайду 46

Гра «Лови помилку» Коктейль – це алкогольний напій до складу якого входить два або більше компонентів (10-12 компонентів). Алкогольні напої містять етиловий спирт, серед них: горілка, коньяк, віскі, вино, ром, шампанське, пиво, джин. Діджестиви – це напої, які тонізують організм. Вечірні коктейлі подають в мадерних чарках об`ємом 250мл. - Головні правила бармена:«Якщо можеш будь мудріший за інших, та говори їм про це!»«Краплею меду ви спіймаєте більше мух, а ніж бідоном жовчі».

Номер слайду 47

Пара №1 Порекомендуйте відвідувачеві коктейлі-діджестиви на основі горілки

Номер слайду 48

Пара №2 Порекомендуйте відвідувачеві коктейлі-діджестиви на основі джину

Номер слайду 49

Пара №3 Порекомендуйте відвідувачеві коктейлі-діджестиви на основі рому

Номер слайду 50

Пара №4 Порекомендуйте відвідувачеві коктейлі-діджестиви на основі бренді

Номер слайду 51

Учням середнього рівня навченості Опрацювати матеріал підручника. Учням достатнього рівня навченостіОпрацювати матеріал підручника;зробити розрахунок компонентів на 20 порцій коктейлю «Гавана клаб»Учням високого рівня навченостіОпрацювати матеріал підручника;зробити розрахунок компонентів на 20 порцій коктейлю «Гавана клаб»;підготувати проектну роботу на тему: «Етика бармена»Домашнє завдання

Номер слайду 52

Знайдіть інвентар, який потрібний для змішування коктейлів

Номер слайду 53

Серед барного посуду знайдіть необхідний для подачі коктейлів

Номер слайду 54

pptx
Додано
3 квітня 2018
Переглядів
2731
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку