Презентація "Ведення класних журналів та види контрольних робіт 2-3 клас"

Про матеріал

Презентація містить вимоги до записів у класних журналах 2-3 клас та види і деякі особливості контрольних робіт у цих класах. Допоможе класним керівникам 2-3 класів правильно заповнити сторінки класного журналу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вимоги до ведення класних журналів та види контрольних робіт у 2-3 класах. Підготувала. Завідуюча Потуторівською ЗОШ І ступеня. Легусь Ірина Василівна

Номер слайду 2

Записи на всіх сторінках журналу упродовж навчального року ведуться пастою (чорнилом) одного кольору. Виправлення з використанням гумки чи коректора не допускаються. Помилковий запис акуратно закреслюється (однією прямою лінією, якщо це слово, і похилою з правого верхнього кута до нижнього лівого у клітинці з балами) і поряд (у цій же клітинці або рядку) пишеться правильний. Виправлення бала, відмітки про успішність, назви теми засвідчується підписом керівника загальноосвітнього навчального закладу і скріплюється печаткою загальноосвітнього навчального закладу внизу сторінки журналу.

Номер слайду 3

«Облік відвідування (пропуск занять)»Запис робиться у вигляді дробу, чисельник якого вказує на причину відсутності («хв.» - через хворобу, «пп» - поважні причини - за письмовою заявою батьків або осіб, які їх замінюють, «бп» - без поважних причин), а знаменник - кількість пропущених уроків (годин) («хв/5», «пп/4», «бп/5»).

Номер слайду 4

ІНДИВІДУАЛЬНЕ НАВЧАННЯВідсутність учнів, які навчаються за індивідуальною формою навчання, протягом усього навчального року або на певний період у журналі не фіксується. Навпроти прізвища цього учня (учениці) запис робиться один раз «Інд. форма навчання. Наказ від___ №___». При цьому запис не має виходити за межі клітинок із датами, що відповідають терміну індивідуальної форми навчання. Прізвища та імена учнів, які навчаються за індивідуальною формою навчання (крім учнів, для яких індивідуальне навчання організовано з причини кількості учнів менше 5-ти осіб), записують в журналі відповідно до наказу по загальноосвітньому навчальному закладу (на сторінках усіх розділів журналу) з поміткою «Індивідуальне навчання». Облік виконання програм індивідуального навчання для цих учнів ведеться в окремому журналі.

Номер слайду 5

РОЗПОДІЛ СТОРІНОК КЛАСНОГО ЖУРНАЛУ{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}Українська мова11 розворотів. Літературне читання 11 розворотів Іноземна мова6 розворотів. Математика9 розворотів. Природознавство6 розворотів. Я у світі3 розвороти (6 сторінок)Музичне мистецтво3 розвороти (6 сторінок)Образотворче мистецтво3 розвороти (6 сторінок)Трудове навчання: 3 розвороти (6 сторінок)Інформатика3 розвороти (6 сторінок)Фізична культура9 розворотів. Основи здоров’я3 розвороти (6 сторінок)

Номер слайду 6

Вербальне оцінювання За рішення педагогічної ради у 2 класі навчальні досягнення учнів з усіх предметів оцінюються вербально. Всі види контролю записуються у журнал. За контрольну роботу «зар.» не пишемо. У графах «І семестр», «ІІ семестр» та «Рік» записуємо «зар». У кінці навчального року «зар.» з усіх предметів записуємо і в особові справи3 клас вербально оцінюємо музику, образотворче мистецтво, трудове навчання, я у світі, основи здоров’я та фізкультуру. Контрольні роботи з цих предметів не проводяться. За семестри, рік та у особові справи з цих предметів записуємо «зар.»

Номер слайду 7

ТЕМАТИЧНІ БАЛИКількість тематичних блоків для оцінювання визначається залежно від кількості годин на тиждень та логічної завершеності теми 1 год – 2 тематичних оцінювання за семестр2-3 год – 3-4 тематичних оцінювання 4 год – 4-5 тематичних оцінювання. Тематичний бал виставляється з урахуванням балів усіх поточних та перевірних робіт із певної теми (підтеми) і записується у колонці журналу без дати з позначкою: Тема.

Номер слайду 8

УКРАЇНСЬКА МОВАВИДИ КОНТРОЛЬНИХ РОБІТВид перевірки2 клас3 класІсем.ІІсем.Ісем.ІІсем. Списування1111 Диктант2112 Перевірка мовних знань і вмінь1212 Письмовий переказ ––1–Діалог (усно або письмово)** 11 Загальна кількість перевірок за семестр4555

Номер слайду 9

Особливості проведення та оцінювання. За списування і диктант виставляють одну оцінку, при оцінюванні доцільно брати до уваги грамотність і культуру оформлення письмової роботи. Письмовий переказ На матеріалі текстів розповідного характеру: у 3 класі обсягом 50-70 слів. Рекомендується проводити у кінці вивчення теми «Текст». За письмовий переказ ставлять дві оцінки – за зміст і грамотність. Вимоги до оцінювання грамотності письмового переказу такі самі, як до оцінювання диктанту. При визначенні оцінки за грамотність враховуються лише допущені помилки на вже вивчені правила. У журнал ставиться оцінка тільки за зміст. Діалог проводять у кінці вивчення теми «Речення». Обсяг утворених усних діалогів в 3 класі – 4-5 реплік одного учасника/учасниці розмови Обсяги письмових діалогів в 3 класі – 4 репліки одного учасника/учасниці розмови (з урахуванням вступних і прикінцевих етикетних формул). Перевірка мовних знань і вмінь здійснюється фронтально, письмово і складається із завдань на розпізнавання вивчених мовних явищ, групування і класифікацію мовних одиниць, сполучення слів, доповнення, трансформування речень, добір належної форми слова, потрібної лексеми тощо. Водночас підсумкову перевірку мовних знань і вмінь можна проводити у тестовій формі.

Номер слайду 10

Запис у класних журналах (ліва сторінка) 2 КЛАС (вербальне оцінювання)№ Число, місяць  Прізвище та ім’я Диктант Мовна тема Диктант  Списування І семестр../09../09../10 ../10../11../11../12 ../1230/12 1.            зар.2.            зар....            зар.

Номер слайду 11

Запис у класних журналах (ліва сторінка) 2 КЛАС (бальне оцінювання)№ Число, місяць  Прізвище та ім’я Диктант Тема Мовна тема Тема Диктант Тема Списування. Тема І семестр../09../09../09 ../ 10../10../10 ../11../11../11 ../12../12 ../1228/12 1.                  2.                  ...                  

Номер слайду 12

Запис у класних журналах (ліва сторінка) 3 КЛАС№ Число, місяць   Прізвище та ім’я Диктант Тема Списування Тема Письмовий переказ Тема Діалог  Мовна тема ТемаІ семестр…/09…/09../09 .../10../10.../10 ../10../11../11 ../11 ../12../12../12  1.                    2.                    

Номер слайду 13

Запис у класних журналах (права сторінка)№Дата. Зміст .../09 Контрольна робота: диктант «Осінь у лісі» .../09 Аналіз контрольної роботи. Повторення й узагальнення вивченого матеріалу .../10 Контрольна робота: списування «Зима» .../10 Аналіз контрольної роботи. Повторення й узагальнення вивченого матеріалу .../11 Контрольна робота:письмовий переказ «Порятунок»  .../11 Аналіз контрольної роботи. Повторення й узагальнення вивченого матеріалу ../... Тема уроку згідно з календарним планом .../11 Тема уроку згідно з календарним планом. Контрольна робота: складання діалогу ../... Тема уроку згідно з календарним планом. Контрольна робота: складання діалогу .../12 Контрольна робота з мовної теми «Будова слова»  .../12 Аналіз контрольної роботи. Повторення й узагальнення вивченого матеріалу

Номер слайду 14

Після кожного виду перевірки ( крім діалогу) проводиться аналіз контрольної роботи. На нього відводиться урок «Аналіз контрольної роботи, повторення вивченого» . У контрольних зошитах діти виконують роботу над помилками. Оскільки «Контрольна робота: складання діалогу» передбачає індивідуальну перевірку, то назву цього виду контролю записують у зміст усіх уроків, на яких здійснювався такий контроль, доти, допоки не буде перевірено останнього учня (ученицю).

Номер слайду 15

Літературне читання. Читання напам’ять. Вид поточної перевірки2 клас3 класІсем.ІІсем.Ісем.ІІсем. Читання напам’ять віршованих текстів2232 Читання напам’ять прозових текстів---1 уривок з казки (30-35 слів)

Номер слайду 16

Контрольні роботи 2 клас Аудіювання (письмово)Аудіювання (письмово)Усний переказ прочитаного твору (усно)Навичка читання вголос (усно)Аудіювання (письмово)Аудіювання (письмово)Робота з літературним твором (письмово)Навичка читання вголос (усно) 3 клас. Аудіювання (письмово)Навичка читання мовчки (письмово)Усний переказ прочитаного твору (усно)Навичка читання вголос (усно)Аудіювання (письмово)Навичка читання мовчки (письмово)Робота з літературним твором (письмово)Навичка читання вголос (усно)

Номер слайду 17

Тематична перевірка з предмета «Літературне читання» здійснюється не за результатами опрацювання творів певного розділу/розділів кола читання (поданих у підручнику), а за визначеними об’єктами. Відповідно у кожному класі протягом навчального року проводять по 8 тематичних контрольних робіт, як у письмовій формі на окремому уроці, так і в усній – із виділенням 10-15 хвилин на кожному з певної кількості послідовних уроків. З огляду на це перелік літературних творів, які планується опрацювати протягом навчального року, рівномірно розподіляється на 8 блоків, у кінці вивчення кожного з яких і проводять контрольну роботу.

Номер слайду 18

Запис у класних журналах ( ліва сторінка)№ Число, Місяць    Прізвище та ім’я  Контрольна робота №1 Тема  Напам’ять  Контрольна робота №2 Тема Напам’ять Контрольна робота №3 Тема Контрольна робота №4 ТемаІ семестр…/0930/09 ../10 ../10../10 ../11 ../11 ../12 1.                  2.                  …                  

Номер слайду 19

Запис у класних журналах ( права сторінка)№Дата. Зміст. Домашнє завдання .../09 Тема уроку згідно з календарним планом  .../09 Контрольна робота №1. Аудіювання «Хитрий їжак»  ../... Аналіз контрольної роботи. Тема уроку згідно з календарним планом  .../10 Контрольна робота №2. Навичка читання мовчки. Автор. «Назва твору»  ../... Аналіз контрольної роботи. Тема уроку згідно з календарним планом  .../11 Тема уроку згідно з календарним планом. Контрольна робота №3. Усний переказ прочитаного твору  .../12 Тема уроку згідно з календарним планом  ../... Тема уроку згідно з календарним планом. Контрольна робота №4. Навичка читання вголос. 

Номер слайду 20

МАТЕМАТИКАПідсумкова тематична перевірка здійснюється у формі тематичної контрольної роботи в кінці вивчення теми. Протягом навчального року проводять 8 тематичних контрольних робіт, одна з яких з перевірки сформованості навичок усних обчислень. Окремим видом тематичної перевірки є перевірка навички усних обчислень у межах програмових вимог. Її здійснюють один раз за семестр у письмовій формі (математичний диктант, робота на картках тощо). Обсяг цієї роботи має містити не більше 12 арифметичних операцій. Тривалість цієї роботи учитель визначає зважаючи на контингент класу, але не більше 25 хвилин. Вид перевірки2 клас3 класІ сем.ІІсемІсем.ІІсем. Тематична контрольна робота4343 Тематична контрольна робота з перевірки сформованості навичок усних обчислень  1 1 Загальна кількість перевірок за семестр4444

Номер слайду 21

Запис у класних журналах ( ліва сторінка ІІ семестр)№ Число, місяць    Прізвище та ім’я  Контрольна робота Тема Контрольна робота Тема Усні обч. Тема Контрольна робота Тема ІІ семестр. Рік../01../02../02../02 ../03../03../04 ../04 ../04 ../04../05../05 ../05  1.                     2.                     ...                                           

Номер слайду 22

Запис у класних журналах ( права сторінка)№Дата. Зміст. Домашнє завдання .../01 Тема уроку згідно з календарним планом  .../02 Контрольна робота   Аналіз контрольної роботи. Тема уроку згідно з календарним планом  ../... Тема уроку згідно з календарним планом  .../03 Контрольна робота   Аналіз контрольної роботи. Тема уроку згідно з календарним планом   ../04 Тема уроку згідно з календарним планом. Контрольна робота: усні обчислення   Аналіз контрольної роботи. Тема уроку згідно з календарним планом  .../05 Контрольна робота   Аналіз контрольної роботи. Тема уроку згідно з календарним планом   Тема уроку згідно з календарним планом 

Номер слайду 23

ПРИРОДОЗНАВСТВОПідсумкова перевірка здійснюється письмово у формі тематичної контрольної роботи в кінці вивчення теми. Протягом навчального року передбачається 6 тематичних контрольних робіт (по 3 роботи у кожному семестрі). Тематична контрольна робота може бути: комбінованою, що включає завдання з кожного об’єкта, що підлягає підсумковій перевірці; тестовою, що складається із тестових завдань закритого і відкритого типів.

Номер слайду 24

Запис у класних журналах ( ліва сторінка)№ Число, місяць   Прізвище та ім’я Контр. робота. Тема Контр. робота. Тема  Контр. робота. Тема. І семестр../10../10 ../11../11 ../12../12../12 ../12 1.             …             30.                           

Номер слайду 25

Запис у класних журналах ( права сторінка)Оцінки за контрольну роботу виставляємо в числі. Більше оцінок дітям в цей день не ставимо.№Дата. Зміст. Домашнє завдання .../09 Тема уроку згідно з календарним планом  .../10 Тема уроку згідно з календарним планом Контрольна робота   Аналіз контрольної роботи. Тема уроку згідно з календарним планом  ../... Тема уроку згідно з календарним планом  .../11 Тема уроку згідно з календарним планом Контрольна робота   Аналіз контрольної роботи. Тема уроку згідно з календарним планом  .../12 Тема уроку згідно з календарним планом Контрольна робота   Аналіз контрольної роботи. Тема уроку згідно з календарним планом  .../12 Тема уроку згідно з календарним планом 

Номер слайду 26

ЗАПИС ДОМАШНІХ ЗАВДАНЬВідповідно до пункту 38 Інструкції запис домашніх завдань рекомендується здійснювати таким чином: с. 10-12, прочитати і переказати оповідання; с. 27-29, вивчити напам'ять вірш, дібрати два прислів'я; с. 29 повторити правило; с. 30, виконати № 64; с. 67, виконати на вибір: І – № 124 різними способами, ІІ – № 125 тощо.

Номер слайду 27

ЗАПИС ЗАМІНИУ випадку відсутності вчителя педагогічний працівник, який його замінює, робить запис дати проведення уроку, теми і домашніх завдань. У графі «Завдання додому» після запису домашнього завдання записує «Заміна», своє прізвище, ініціали та засвідчує запис власним підписом.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.7
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.8
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Докучаєва Оксана Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Руденко Наталія Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Шалепа Антонина
    Загальна:
    4.3
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 серпня 2018
Переглядів
25307
Оцінка розробки
4.8 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку