Презентація "Ведення журналу обліку навчальної роботи академічної групи"

Про матеріал
З досвіду роботи. Презентація до навчально-методичного семінару "Положення про ведення журналу обліку навчальної роботи академічної групи та викладачів МММК ДВНЗ «ПДТУ»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПОЛОЖЕННЯ про ведення журналу обліку роботи академічної групи та викладачів МММК ДВНЗ «ПДТУ»

Номер слайду 2

1 Загальні вимоги до ведення журналу1.1 Журнал обліку роботи академічної групи та викладачів – це обов’язковий документ, в якому фіксують результати навчальних досягнень студентів, відвідування ними занять, стан виконання навчальних програм тощо.1.2 Наявність журналу на занятті обов’язкова. 1.3 У позанавчальний час журнал зберігається у навчальній частині. Під час екзаменаційної сесії – на відділенні. Передача журналу стороннім особам суворо заборонена. 1.4 Записи в журналі ведуть лише українською мовою.

Номер слайду 3

1.5 Записи проводять пастою однакового синього кольору чітко й охайно. Не допускаються будь-які виправлення. У разі помилки викладач надає письмове пояснення завідувачу відділення. Завідувач відділення робить відповідний запис «Виправлення (дата, сторінка, студент) вважати дійсним» на сторінці зауважень до ведення журналу.1.6 Позначки (крапки, знаки, лінії, прочерки тощо), крім визначених, не допускаються.1.7 Відповідальність за правильне та своєчасне заповнення своєї сторінки журналу (назва дисципліни, ПІБ викладача, список студентів, дата, тема тощо) несе викладач.

Номер слайду 4

Умовні позначення: ПР- практична робота ЛР – лабораторна робота. С – семінар. К, КР – контрольна робота (згідно з РП) СР – самостійна робота ТА – тематична атестація. ПА – переатестація. РК – рубіжний контроль. ВК – вхідний контроль. КП – курсовий проект

Номер слайду 5

2 Облік проведення занять, їх відвідування та успішності студентів2.1 Оцінки проставляють за 12-бальною шкалою з предметів загальноосвітньої підготовки, з дисциплін освітньо-професійної програми – за національною шкалою (4-х бальною).2.2 Оцінку за ТА виставляється в окрему колонку. Вона є підсумком всіх поточних оцінок теми. 2.3. У разі неатестації знань студента з теми роблять відповідний запис: «н/а». Незадовільні оцінки за тематичну атестацію або н/а мають бути виправлені і проставлені в окремій колонці, яка відводиться одразу після колонки «ТА» і позначається як «ПА».

Номер слайду 6

Назва предмета (навчальної дисципліни) Біологія. Кількість годин на І семестр 60№Прізвище та ім’я студента. Число, місяць3/096/09 ВК10/ 0913/09 ЛР№117/09 ПР№1 ПА20/0924/0927/09 ТАПА1Іванов М.456246652 Заєць Д.нбнбнб4нб42нбнбн/а43 Козлов О.33445544 Кудря В.98798885 Смаль Г.545665576 Степко С.77879878

Номер слайду 7

2.4 У випадках, коли студенти звільнені за станом здоров’я від занять з фізкультури, під час виставлення підсумкових оцінок роблять відповідний запис: «зв.» (звільнений (а)).2.5 Позитивну оцінку за ТА виставляють лише за наявності у студента оцінених всіх робіт, передбачених навчальною програмою. Але у разі відсутності 1-2 з кількох лабораторно-практичних, графічних робіт (з поважної причини), оцінка за ТА може бути позитивною на розсуд викладача (за умови подальшого виконання та захисту невиконаної роботи).

Номер слайду 8

2.6 З іноземної та української мов не рідше 1 разу на семестр виставляють оцінку за ведення зошиту до окремої колонки з позначкою «Зошит».2.7 З іноземної мови передбачено оцінювання аудіювання, говоріння (діалог), читання та письма окремими колонками з відповідними позначками не рідше 2 разів на семестр.

Номер слайду 9

2.8 Особливості виставлення семестрових, підсумкових, екзаменаційних оцінок:2.8.1 Якщо дисципліна викладається лише в одному семестрі і формою ПК є залік, то виставляють одну колонку з надписом «семестр», або дві – «семестр» та «залік».

Номер слайду 10

2.8.2 Якщо формою ПК є екзамен, то виставляють дві колонки: «семестр» і «екзамен».

Номер слайду 11

2.8.3 Якщо дисципліна викладається протягом двох та більше семестрів і формою підсумкового контролю є заліки у всіх семестрах, то після закінчення кожного семестру виставляють або одну колонку з надписом «семестр», або дві – «семестр» та «залік», а після закінчення курсу – колонки «семестр», або «семестр» та «залік» і «підсумок» (середня оцінка за результатами всіх семестрів).№Прізвище та ім’я. Число, місяць. Семестр Залік Семестр. Залік. Семестр. Залік. Підсумок 1Іванов М.5655662 Заєць Д.н/ан/а 763 Козлов О.43444 Кудря В.88101095 Смаль Г.5767876 Степко С.8978

Номер слайду 12

2.8.4 Якщо дисципліна викладається протягом трьох і більше семестрів і формою підсумкового контролю є екзамени та заліки, то після закінчення кожного семестру, крім останнього, виставляють: у разі екзамену - «семестр» і «екзамен», а у разі заліку – «семестр», або «семестр» і «залік», а після останнього - «семестр», «екзамен», «підсумок». 2.8.5 Якщо дисципліна викладається протягом двох і більше семестрів і в одному семестрі є залік, а у другому – екзамен, то після першого семестру в журнал виставляють «семестр», або «семестр» і«залік», а після останнього – «семестр», «екзамен», «підсумок».2.8.6 У разі проведення ДПА в останньому семестрі - виставляють «семестр», «підсумок», «ДПА».

Номер слайду 13

2.8.7 Бали за державну підсумкову атестацію виставляють у колонку з надписом ДПА без зазначення дати після підсумкової оцінки. Оцінки за семестр, іспит, підсумкові виставляють також без зазначення дати.2.8.9 У разі недиференційованого заліку з дисципліни виставляють оцінки у колонку «Семестр», а після семестрової оцінки напроти прізвища студентів роблять запис «зараховано» чи «не зараховано».

Номер слайду 14

2.9 У графі «Зміст заняття» відповідно до РП стисло записують тему заняття, контрольної, практичної, лабораторної, графічної робіт тощо. До графи «Що задано: назва підручника, параграф, стор. тощо» стисло записують зміст Д/З: (прочитати, вивчити, повторити тощо), параграфи (сторінки) підручника, номери завдань, вправ тощо. Підпис викладача обов’язковий. 2.10 При запису «Самостійна робота» стисло записують тему СР. При запису СР дату, кількість годин і підпис не ставлять.

Номер слайду 15

№заняття. Дата Кільк. навч. годин. Короткий зміст заняття. Що задано: назва підручника, параграф, стор. Тощо. Підпис викла-дача11.03.152 Тема з робочої програми§ 51-53 (1) Підготувати повід., реферати СРТема з робочої програми§ 62 (1) до 15.03.  23.03.152 Практична робота № 3 «…….»Повт. §53 (1) Задачі № 2 - 7 310.03.152 Тема з робочої програми§ 59-61 (1) 415.03.022 Лабораторна робота №1 «…..»Повт. § 60 (1) 517.03.152 Тема з робочої програми§ 63-64 (1) 622.03.152 Семінар. Тема§ 51-65 (1) повт. 724.03.152 Контрольна робота №2 за темою …..§ 51-65 (1) повт. 829.03.152 Тема з робочої програми. Тематична атестація № 2 Випереджувальні завдання 

Номер слайду 16

2.11 На сторінці відвідування консультацій з КП виставляють дати консультацій та відвідування їх студентами, а наприкінці окремою колонкою виставляють оцінку за КП.2.12 На сторінці відвідування консультацій з ДП виставляють лише дати консультацій та відвідування їх студентами.2.13 У разі отримання студентом незадовільної оцінки за семестр (екзамен) і подальшого її виправлення, ніяких додаткових записів в журналі не повинно бути. Факт виправлення оцінки оформлюють додатковою відомістю.

Номер слайду 17

2.14 Відсутність студента на занятті викладач повинен відмітити позначкою «нб». 2.15 У разі проведення спареного заняття викладач робить відповідний запис в журналах обох груп, але в одному позначає 2 години у колонці «Кількість годин», а в іншому – 0. Підпис викладача обов’язковий.

Номер слайду 18

3 Облік виконання лабораторно-практичних та графічних робіт3.1 У розділі «Облік виконання лабораторно-практичних та графічних робіт» ведеться облік виконання студентами передбачених навчальним планом і чинними програмами лабораторних, практичних і графічних робіт. Правий бік сторінок цього розділу: - зміст, дата видачі завдання, його захист для всієї групи, підпис викладача. Лівий бік цього розділу:- ведеться облік виконання робіт кожним студентом; до графи «Номер лабораторно-практичної (графічної) роботи» напроти прізвища студента виставляють дату фактичного захисту роботи.

Номер слайду 19

3.2 Після завершення курсу всіх передбачених робіт викладач пише слово «зараховано» («не зараховано») напроти прізвища кожного студента. У разі відсутності хоча б однієї невиконаної роботи студенту виставляють «не зараховано».3.3 Оцінку за лабораторно-практичні, графічні роботи виставляють на основну сторінку дисципліни (розділ «Облік проведення занять, їх відвідування та успішності студентів») до окремої графи після графи з датою проведення роботи.3.4 У разі необхідності викладач має право поруч з колонкою «ПР» проставити колонку «ПА»,що означає перездачу практичної роботи.

Номер слайду 20

4 Контроль за веденням журналу4.1 Систематичний контроль за веденням журналу здійснюють завідувачі відділень. 4.2 При перевірці журналів і відомостей під час сесії зав. відділення обов’язково звіряє наявність заяв студентів і протоколів засідань комісії щодо ПА студентів відповідно до п.2.3.7 Положення…4.3 У розділі «Зауваження» записують зауваження до ведення журналу із зазначенням дати перевірки. 4.4 У разі зауваження перевіряюча особа робить запис «Дивись зауваження» на сторінці журналу після дати та теми останнього перед перевіркою заняття.4.5 Викладач ставить тільки підпис та дату про озна-йомлення із зауваженнями лише на сторінці зауважень.

Номер слайду 21

Дякую за увагу! Навчальний семінар для викладачів Маріупольського механіко-металургійного коледжу підготувала. Людмила Олександрівна Рубан

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
24 вересня 2019
Переглядів
2524
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку