Презентація "Велика Африканська п'ятірка"

Про матеріал
Природа Африки прекрасна і різноманітна, здатна вразити уяву навіть найвибагливішого мандрівника. А вінцем її видового різноманіття є “Велика Африканська П’ятірка”. Про кожного представника наймогутніших тварин Африки і піде мова у даній презентації.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВЕЛИКА АФРИКАНСЬКА П’ЯТІРКА

Номер слайду 2

В Африці не так багато історичних пам’яток і монументальних споруд. Проте екзотичний африканський континент має найбільший унікальний скарб – самобутню і неповторну дику природу.

Номер слайду 3

Природа Африки прекрасна і різноманітна, здатна вразити уяву навіть найвибагливішого мандрівника. А вінцем її видового різноманіття є “Велика Африканська П’ятірка”.

Номер слайду 4

Назву “Велика Африканська П’ятірка” придумали мисливці. Так вони називали п’ять видів звірів – найпрестижніших мисливських трофеїв. Про мисливця, який добув хоча б по одному екземпляру з цих тварин, кажуть, що він зібрав “великий шолом”. Тому завдяки людині потрапила у смертельну небезпеку ця чудова п’ятірка: слон, носоріг, буйвол, лев та леопард.

Номер слайду 5

Слон. Африканський слон – найбільша наземна тварина. Висота його сягає до 4 м, а вага понад 11т. В Африці є два види слонів: саванний і лісовий. Слони – дивовижні тварини. У них надзвичайно добре розвинені ділянки мозку, які відповідають за прояв емоцій, а самі емоції дуже схожі до людських. Слоненята, у яких на очах убили матір, страждають на посттравматичний синдром і демонструють поведінку , дуже схожу до людської.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Носоріг. Носорогів в Африці теж два: білий і чорний. Білі носороги є другими сухопутними тваринами на Землі після слонів. Довжина тіла до 4м, а вага до 3000 кг. У живій природі величезний носоріг нікого не боїться, а тому легко підпускає до себе людей. Рухається він повільно, тому є ідеальною мішенню для мисливців. Полюють на цих тварин заради їхнього рогу. Чорних носорогів вважають вимерлими.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Лев. Лев, якого в казках величають Царем звірів, насправді веде в савані досить скромний спосіб життя. І навіть не є найспритнішим мисливцем. Та і за розміром леви – не найбільші хижаки. До речі, леви – єдині кішки, які мають чіткі зовнішні відмінності міх самцями і самками.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Леопард. Леопард – найменший представник Великої Африканської П'ятірки. Ця плямиста кішка – дуже харизматичний член “п'ятірки” . На жаль його чудове забарвлення зіграло з ним злий жарт. Сфотографувати леопарда складно. Він обережний, не з'являється на відкритих просторах. А відпочиває, сховавшись в кронах дерев подалі від доріг.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Буйвол. Чорний африканський буйвол – могутній бик, що сягає ваги до 1200 кг, та висоти до 2 м у холці. З усієї «великої п’ятірки» його вважають найбільш небезпечним. Він лютий, хитрий, чує мисливця і може причаїтися, щоб нападати із засідки. Розгніваного буйвола зупинити майже неможливо. У страшній люті він топче і трощить усе на своєму шляху. Вступає у бій із левами, яких гострими розлогими рогами може підкинути в повітря.

Номер слайду 14

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шевченко Наталия
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 березня 2019
Переглядів
7563
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку