Презентація "Веселі історії, жарти про дітей"

Про матеріал
Презентація до уроку читання на тему: "Веселі історії, жарти про дітей". Робота з дитячою книгою. Для дистанційного навчання учнів другого класу. Хрестоматія позакласне читання 2 клас НУШ - Курганова Н. В. 2019
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Веселі історії, жарти про дітей. Робота з дитячою книгою2 клас

Номер слайду 2

Чистомовка. Ра-ра-ра- дуже рада дітвора. Ар-ар-ар- вранці підем на базар. Ро-ро-ро- доберемось на метро. Ру-ру-ру – знаю я веселу гру. Ру-ру-ру- в зоопарку кенгуру. Ру-ру-ру- риє кріт собі нору. Ру-ру-ру- заєць обідрав кору. Ра-ра-ра- закінчилася наша гра.

Номер слайду 3

Що таке жарт?ЖАРТ – дотепний вислів, комічна дія, що викликає сміх. Побутує здавна в усній народній творчості. Невеликий за обсягом, сюжетно завершений твір із несподіваною комічою розв’язкою, наповнений нісенітницями, приказками, прислів’ями, звуконаслідуваннями. Використовують для розваги, присоромлення.

Номер слайду 4

Журнал «Джміль» Небилиці. Настало літо. Спека. Йдуть жнива. На градуснику ж - мінус тридцять два. Кит смугастий виплив з річки, йде по воду до кринички. У песика робота непроста: Охороняє від мишей кота. Качур і качка на озері вчать. Змалечку плавати діток-курчат.

Номер слайду 5

Гра «Зроби веселинку»ХУДОЖНИЦЯМалювала тигра внучка: мармелад. Замість тигра вийшла... . От Кіндрат, так Кіндрат! Жучка. Зуб зламав об... . Кіт-рибалка у човні сметані Мріє на … :— От якби зловить меніКарася в... . світанні

Номер слайду 6

Веселі історіїУчитель питає:— Яких чотириногих тварин ти знаєш?— Кінь, корова, собака.— А ще?— Дві курки.— Мамо, мамо! Я бачив уві сні ведмежатко. Правда ж, гарне?— Але ж це ти, синку, бачив, а не я.— Ні, і ти там була. Я тебе гукнув і показав.

Номер слайду 7

Веселі історії Вчителька ніяк не може навчити Данилка математиці. Щоб навчити його додавати, повела з ним таку розмову:— Твоя мама пекла сьогодні пироги?— Пекла.— Ти з'їв один пиріг, і мама дала тобі ще один. Скільки ти всього з'їв пирогів?— Два.— Добре. З'їв ти ці два пироги, а мама дала тобі ще два...— Ні, ні! Стільки я вже не з'їм!

Номер слайду 8

Веселі історії Діти ліпили сніговика і геть намокли. Перехожий питає:— Чи не холодно вам, дітки?— Нам — ні, а Грицеві, мабуть, холодно.— А хто з вас Гриць?— Той, що у сніговика закачаний.

Номер слайду 9

Розкажи…- Чи сподобалися вам веселі історії?- Який настрій вони викликають?- У якому темпі, з якою інтонацією і силою голосу будете їх читати?- Як називається розмова між двома або кількома особами?Прочитай веселі історії в особах.

Номер слайду 10

«Хитрий зуб» Володимир Ладижець. Ой, болить у мене зуб,Бо не хоче їсти суп. Хоче меду, хоче грушки,Хоче теплої пампушки. А якщо дасте сметани —Вмить боліти перестане!- Про що йдеться у вірші «Хитрий зуб»?- А чи правда, що від сметани зуби перестають боліти? - А зуб може бути хитрим? Якщо ні, то хто ж у цьому вірші хитрує?

Номер слайду 11

«Чому Тимко подряпаний»Грицько Бойко- Чому це ти подряпаний? — Юрко Тимка пита. Тимко йому відказує.— Та я ж купав кота!— А я от не подряпаний,Хоч теж купав свого...— Еге, ти ж не викручувавІ не сушив його!

Номер слайду 12

«Як я вчора виступав»Грицько Бойко. От я вчора виступав!Ви б почули, як співав!Хоч немає слуху,Я горлав щодуху!До-ре-мі-фа-соль-ля-сі!Голос мій почули всі. А скінчив — що сталось!З місць усі зірвались,Сцену ледь не рознесли,А мене схопили —Аж на вулицю неслиІ вже там... набили.

Номер слайду 13

Матеріали взяті з Інтернет ресурсів

pptx
Додано
23 червня 2023
Переглядів
600
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку