Презентація "Весна - красна"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ 2 клас НУШ з теми "Природа весною. Первоцвіти"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ВЕСНА - КРАСНА

Номер слайду 2

Під снігом ранньої весни відбуваються цікаві процеси. У цей час, поки ще не зявилося листя на деревах, у лісі починається ріст рослин.

Номер слайду 3

Перші провісники весни – це білосніжні квіти підсніжника звичайного. Над двома зеленими листочками на тонкому стебелці красується довгаста біла квітка.

Номер слайду 4

Масове цвітіння підсніжників – захоплююче видовище. Та люди зривають їх для продажу й це призвело до того, що цих квітів стало дуже мало, і вони можуть взагалі зникнути.

Номер слайду 5

Коли земля вже пробуджується від зимового сну, можна побачити, як синіють серед голого віття лісових дерев та чагарників проліски. Небо над головою синє, і під ногами все синє.

Номер слайду 6

Наукова назва рясту в перекладі означає “чуб жайворонка”. І справді, її квітка нагадує голову пташки. У народі ряст називають півниками, кониками.

Номер слайду 7

Коли навесні зацвітає горицвіт весняний, то здається, що все навколо загоряється золотавим сяйвом. Росте ця квітка у горах і на високих пагорбах. Запамятайте ці чудові квіти. Їх, нажаль, стає дедалі менше.

Номер слайду 8

   Як тільки сходить сніг, по берегах річок і струмків, обривів, уздовж доріг скрізь у нас з”являються жовтувато-золотистого кольору квіти мати-й-мачухи.

Номер слайду 9

Наукова назва сон-трави в перекладі означає “дзвонити”. Тому що її квіти схожі на маленькі дзвоники. В негоду та на ніч квітки сону закриваються й схиляють свої голівки, ніби справді засинають.

Номер слайду 10

Останніми роками кількість першоцвітів в Україні значно скоротилася. Рослини, які віщують нам прихід весни, опинилися на межі зникнення.

Номер слайду 11

Ми б завжди були щасливі, І пахучі, і красиві, Якби в полі, в лісі, в лузі Бачили нас тільки друзі, Ті, які б нас не топтали, Без потреби не зривали. А на клумбах вдома, в школі Висівали нас доволі, Доглядали, поливали. Ми б красу їм дарували!

Номер слайду 12

Рослини, з якими ми з вами познайомились, називаються ранньоквітучими або первоцвітами. Всі вони зацвітають дуже рано і радують нас своєю красою. Та їх стає дедалі менше через те, що люди бездумно знищують їх. Тому рослини треба охороняти і нагадувати про це своїм друзям.

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Остапенко Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
22 жовтня 2020
Переглядів
710
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку