Презентація Весна - зразок проєкту для учнів

Про матеріал
Презентація "Весна" - чарівна пора року. Навчальний проєкт для зразку учням 5-6-х класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Весна

Номер слайду 2

Перші ознаки весни Сонце піднімається вище Дні стають довшими Температура повітря підвищується Розтає сніг На лісових галявинах з'являються перші весняні квіти На гілках дерев з'являються бруньки Прилітають з теплих країв птахи Прокидаються від зимового сну комахи, вужі, ведмеді, їжаки

Номер слайду 3

На гілках дерев з'являються бруньки

Номер слайду 4

На лісових галявинах з'являються перші весняні квіти

Номер слайду 5

Птахи – вісники весни

Номер слайду 6

Прислів'я та приказки про весну Весна багата водою. Весна багата на квіти, а хліба в осені позичає. Весна днем красна Проспиш весною — заплачеш зимою. Весна красна квітками, а осінь пирогами. Весна кличе в поле. Весна не зима – не на піч, а в поле збирайся. Весна – наша отець і мати: хто не посіє, не буде збирати. У весняну погоду і смутний веселим буває. У березні вже щука-риба може хвостом лід розбити. Березень у зими кожуха купив, а на третій день продав. Март усіх місяців варт.

Номер слайду 7

Прокидаються від зимового сну комахи, вужі, ведмеді, їжаки

Номер слайду 8

Веснянки Ой весна, весна , ти красна                                    Ой, весна, весна , ти красна, Що ж ти нам, весно, принесла?                                    Та принесла я вам літечко,                                    Щоб родилося житечко                                    Ще й червонії квіточки,                                    Щоб, квітчалися дівочки.                                    Пісеньки співали,                                    В решето складали,                                    Повісили решето на вербі;                                    Як налинули лебеді                                    Та звалили решето додолу, —                                    Час вам, дівчата, додому,                                    Мішайте свиням полову.                                    А ви, хлоп'ята, за нами,                                    Їжте полову з свинями,                                    А ви, дівчата, — калачі,                                    Щоб любили вас паничі.

Номер слайду 9

Народні прикмети Високо і швидко пливуть у небі хмари - на гарну погоду. Грак прилетів - через місяць зійде сніг. Де ластівка не літає, а в квітні додому прилітає. До першого грому земля не розмерзається. Довгі бурульки - на тривалу весну. Зійшов у березні сніжок - берися за плужок. Коли квітень з водою, то травень з травою. Побачив шпака у дворі - знай: весна на порі.    

Номер слайду 10

А.Костецький Все прокидається поволі Все прокидається поволі, зі сну зимового встає. Радіє гай, радіє поле, земля поталу воду п'є. Скресає і щезає крига, бурульки падают з дахів, і вітерець прозорокрилий додому підганя птахів. А в лісі на галяві теплій поміж ялинок запашних уперше спалахнув метелик - тендітний вогничок весни.    

ppt
Додано
3 січня 2023
Переглядів
2414
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку