Презентація "Весняні афірмації від легендарних жінок України"

Про матеріал
Презентація може бути використана в позакласній роботі із зарубіжної та української літератури, під час заходів до Дня української жінки, до 8 березня; містить фотоматеріали та мотивуючі висловлювання видатних жінок України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Творчий проєкт учнів 9-А та 9-В кл.під керівництвом Вікторії Юнашевої та Олени Лашкової«Весняні афірмації від легендарних жінок України»НАДИХАЙМОСЯ!

Номер слайду 2

ЛЕСЯ УКРАЇНКАукраїнська письменниця, перекладачка та культурна діячка, співзасновниця літературного гуртка «Плеяда»Я на гору круту крем'яную. Буду камінь важкий підійматьІ, несучи вагу ту страшную,Буду пісню веселу співать.

Номер слайду 3

Музика – це святиня, до якої завжди треба підходити з натхненням і піднесенням, інакше вся робота буде марною. Коли моя пісня несе їх у світ краси і високих прагнень, то це така велика нагорода мені, що про іншу й не мрію. СОЛОМІЯ КРУШЕЛЬНИЦЬКАукраїнська оперна співачка, педагогиня, за життя визнана найвидатнішою співачкою світу

Номер слайду 4

Яскраві фарби я люблю – це фарби мого дитинства, фарби України. Я завжди змінювала простір, що мене оточував. СОНЯ ДЕЛОНЕукраїнська художниця та дизайнерка, представниця напрямку арт-деко, засновниця художніх напрямків орфізму і симультанізму

Номер слайду 5

Держави стоять не на династії, а на внутрішній єдності і силі народу. Життя – це боротьба, а боротьба – це справжнє життя. ОЛЕНА ТЕЛІГАукраїнська поетеса, публіцистка, борчиня за незалежність України

Номер слайду 6

КАТЕРИНА БІЛОКУРукраїнська художниця жанру наївного мистецтва, майстриня народного декоративного живопису. Доля випробовує тих, хто намірився йти до великої мети, але сильних духом не спіймає ніхто.

Номер слайду 7

КВІТКА ЦИСИКамериканська оперна та блюзова співачка українського походження, виконавиця і популяризаторка українських народних пісень. Ця збірка пісень є бажанням мого українського серця вплести радісні нитки в розшарпане життям полотно, на якому вишита доля нашого народу

Номер слайду 8

МАРІЯ ПРИМАЧЕНКОукраїнська народна художниця в жанрі «наївного мистецтва»; лауреатка Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка. Заслужена діячка мистецтв України. Роблю сонячні квіти, бо люблю людей, роблю на щастя людям, щоб квіти мої були, як саме життя народу, щоб усі народи один одного любили, щоб люди жили, як квіти цвіли б на всій землі.

Номер слайду 9

АДА РОГОВЦЕВАукраїнська акторка театру та кіно, народна артистка України,авторка книг, культурна та громадська діячка, лауреат Шевченківської преміїНайголовніше в житті людини — зберегти свою людську гідність всупереч усьому. Тому що людина без гідності — неповноцінна, а народ без гідності — це вже не народ.

Номер слайду 10

ЛІНА КОСТЕНКОукраїнська поетеса-шістдесятниця, письменниця, дисидентка, лауреатка Шевченківської преміїТак багато на світі горя! Люди, будьте взаємно красивими! І все на світі треба пережити, бо кожен фініш — це по суті старт. І наперед не треба ворожити, і за минулим плакати не варт…

Номер слайду 11

ОКСАНА ЗАБУЖКОукраїнська письменниця, феміністська літературознавиця, поетеса, есеїстка. А ось день, про який я мрію, очевидно, прийде тоді, коли скінчиться війна…

Номер слайду 12

МАРИНА ВЯЗОВСЬКАукраїнська математикиня, друга жінка у світі, що отримала Медаль Філдса. Як говорила Аліса з «Країни див», треба бігти з усіх ніг, щоб залишатися там, де ти стоїш, а якщо хочеш кудись таки прибігти, то треба бігти в два рази швидше. Десь так воно і є. Все змінюється і розвивається, і хочеться, щоб у власній роботі був прогрес.

Номер слайду 13

ТАЙРА (Ю́лія Гео́ргіївна Пає́вська) українська військовослужбовиця, парамедик, волонтер та доброволець; командир підрозділу «Янголи Тайри» та евакуаційного відділення 61-го військового мобільного госпіталю; дизайнерка, президентка федерації айкідо. Допоки дихаю, я буду боротись. Якщо здасишся, легше не стане.

Номер слайду 14

І знову починається весна…НАДИХАЙМОСЯ словами видатних жінок України,нехай підтримають вони нас на шляху до мети, подарують натхнення і впевненість у власних силах!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кирильченко Любов Михайлівна
    Класна робота! Дякую, пані Олено. Успіхів!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 березня
Переглядів
287
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку