Презентація "Валентинка"

Про матеріал

Презентація до уроку з дизайну і тенологій на тему "Прикраси з паперу. Оздоблення виробів з паперу. Валентинка" за альбомом-посібником «Умійко» О.Головатої,А.Кононюк

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прикраси з паперу. Оздоблення виробів з паперу. Валентинка

Номер слайду 2

Встаньте, дітки, всі рівненько,Посміхніться всі гарненько. Посміхніться всі до мене,Посміхніться і до себе. Привітайтесь: Добрий день!Хай гарно розпочнеться новий день!

Номер слайду 3

14 лютого світ відзначає День Святого Валентина, або День всіх закоханих. Але не всім відомо, як з'явилось свято та як його проводять у різних країнах світу. День всіх закоханих – це свято романтики, кохання та ніжності. У цей день прийнято дарувати коханим і дорогим людям квіти, цукерки, повітряні кульки та інші приємні подарунки.

Номер слайду 4

Невід'ємний атрибут свята – «валентинка» – невелика листівка із зізнанням у коханні. Валентинки, як правило, роблять у формі серця і прикрашають трояндочками, ангелами, голубками або кошенятами, які цілуються.

Номер слайду 5

У Римі в III столітті нашої ери правив суворий імператор Клавдій. Він видав наказ, згідно з яким воїнам було заборонено одружуватися, щоб ті не залишали військової служби. Але серцю не накажеш, воїни закохувались. Їм на допомогу прийшов молодий священик Валентин. Він став таємно вінчати молодих людей. Дізнавшись про це, Клавдій наказав кинути його у в’язницю.

Номер слайду 6

Минули роки. Але загибель молодого священика і лікаря залишилася у пам’яті людей назавжди. Рим став християнським, і Валентина за його добрі справи і за чудеса, що їх він здійснив, зарахували до лику святих. Тепер це свято має свого покровителя — Валентина. І святкують його нині не лише в Італії, але й по всьому світі.

Номер слайду 7

Прикраси з паперу. Оздоблення виробів з паперу. Валентинка

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Послідовність виконання1. Виріж деталі2. Виклади з них валентинку3. Наклей очі, ротик і носик4. Приклей руки і ноги до зворотнього боку сердечка

Номер слайду 10

Номер слайду 11

ПРОДОВЖ РЕЧЕННЯСьогодні я дізнався…Мені було цікаво…У мене вийшло…Мені захотілося...

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 1 клас, Презентації
НУШ
Додано
22 березня
Переглядів
33
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку