Презентація "Вибір косметичних засобів з урахуванням віку та типу шкіри"

Про матеріал
Презентація «Вибір косметичних засобів з урахуванням віку та типу шкіри» використовується на уроці Основ здоров'я у 7-му класі за темою «Особливості збереження здоров’я функціонування шкіри у підлітковому віці з урахуванням типу шкіри. Догляд за шкірою і волоссям» відповідно до Навчальної програми для закладів загальної середньої освіти ОСНОВИ ЗДОРОВ’Я 6 – 9 класи (наказ Міністерства освіти і науки України від 03 серпня 2022 року № 698).
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Вибір косметичних засобів з урахуванням віку та типу шкіри. Вчитель основ здоров’я Бойко В. Л.

Номер слайду 2

Слово «косметика» в перекладі з грецької означає «мистецтво прикрашати»

Номер слайду 3

Види косметики. Гігієнічна косметика — це засоби, що слугують для захисту від холоду, вітру, сонця, вологості. Лікарська косметика лікує косметичні вади обличчя і тіла, при цьому використовує медичні препарати. Декоративна косметика — це мистецтво прикрашати обличчя, догляд за нігтями, мистецтво зачіски.

Номер слайду 4

Усі косметичні засоби випускають відповідно до типів шкіри. Вони мають різний склад і призначення (живильні, пом’якшувальні, очисні, захисні).

Номер слайду 5

Типи шкіри. Жирна: вимагає постійного очищення, гігієнічного догляду. Суха: вимагає постійного зволоження. Комбінована: наявність сухих та жирних ділянок шкіри вимагає відповідного догляду за ними. Нормальна: вимагає звичайного гігієнічного догляду

Номер слайду 6

Класифікація косметичних засобівдля жирної шкіридля сухої шкіридля комбінованої шкіридля нормальної шкіри

Номер слайду 7

Правила догляду за шкірою. Перший крок - очищення. Другий крок – тонізування. Третій крок - зволожування

Номер слайду 8

Молодіжна та підліткова косметиказа принципом дії спрямована на вирішення основних проблем стану шкіри при перехідному періоді:- урівноваження процесу формування епідермісу- регулювання виділення шкірного сала- бережний догляд за молодою шкірою

Номер слайду 9

Мінімальний базовий набір засобів по догляду за шкірою в підлітковому віці: Засоби для очищення у вигляді гелів, пінок і спеціального мила для жирної шкіри. При жирної або комбінованої шкіри, схильної до висипань, можна застосовувати маски, на основі косметичної глина. Для нормальної, шкіри підходять скраби.

Номер слайду 10

Як правильно обрати косметику. Не застосовувати препарати низькоякісної косметики. Уникати продукції з барвниками і консервантами, які можуть спровокувати алергічні реакціїУ підлітковому віці необхідно ретельно вибирати засоби догляду за шкірою, звертаючи увагу на його склад

Номер слайду 11

Правила вибору косметичних засобів. За віком. За типом шкіри. Вивчити інструкцію щодо користування, звернувши увагу на склад цих засобів. Для перевірки реакції шкіри нанести трохи засобу на ділянку шкіри на зап’ястку. Придбавати засоби необхідно тільки магазинах або аптеках.

pptx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
24 січня 2023
Переглядів
7965
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку