Презентація " Вибір та обґрунтування проєкту. Основи технології виготовлення рамки для фотографій. Графічне зображення виробу."

Про матеріал
У даній роботі представлено презентаціїю до уроків " Вибір та обґрунтування проєкту. Основи технології виготовлення рамки для фотографій. Графічне зображення виробу.Матеріали (інгредієнти) та інструменти для виготовлення виробу." для 5 класу НУШ. Урок відповідаї темі І семестру. Розробка дає можливість кожному вчителю використати матеріал для демонстрації на мультимедійній дошці при викладі теми. Розраховано для вчителів технології та трудового навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

урок №3 – 4 Вибір та обґрунтування проєкту. Основи технології виготовлення рамки для фотографій. Графічне зображення виробу.Матеріали (інгредієнти) та інструменти для виготовлення виробу .

Номер слайду 2

Бажаю усім, щоб до кожного з вас Завітало натхнення сьогодні у клас І збудило бажання здобути знання, Щоб потім життям ви не йшли навмання. Щоб вам захотілось новеньке впізнати, Самим научатись та інших навчати. Тож я побажаю, щоб лінь ви прогнали Й натхнення, щоб кожного дня зустрічали!

Номер слайду 3

Діти, чи подобається вам фотографуватися? А чи багато у вас фотографій? Де зберігаються ваші фотографії? Що необхідно зробити, щоб ваші фотографії могли роз­міщуватися на видному місці?

Номер слайду 4

Рамка для фотографії — це не тільки обрамлення фотографій, а й елемент декору інтер’єру, а також чудовий подарунок. Існує безліч різновидів рамок для фотографій. Вони бувають різної форми та з різних матеріалів — деревини, металу, пластмаси тощо.

Номер слайду 5

Рамка для фотографій Рамку можна купити в магазині, але найкраще виготовити її власноруч. Тут відкривається великий простір для фантазії.

Номер слайду 6

Рамка для фотографій Можна обрати будь-яку форму (прямокутну, овальну, круглу), використовувати різні техніки (обробка деревини, текстильних матеріалів, ліплення, лозоплетіння тощо) та різні оздоблювальні матеріали

Номер слайду 7

Рамка для фотографій Рамки можуть стояти на столі або висіти на стіні . Відповідно до цього слід передбачити кріплення рамки.

Номер слайду 8

Виготовлення фоторамки в техніці аплікації Для роботи вам знадобляться: цупкий картон для основи рамки; яєчна шкаралупа із сирих яєць, заздалегідь вимита, очищена від внутрішньої плівки, висушена та подрібнена на невеликі шматочки; олівець; лінійка; ножиці; клей ПВА; пінцет; дерев'яний кілочок; фарба (гуаш), якщо ви плануєте розфарбувати виріб; безколірний лак, пензлик.

Номер слайду 9

Виготовлення фоторамки в техніці аплікації 1. Визначте, якого розміру буде фотографія (наприклад, 13 х 18 см). Додайте по кожній зі сторін 7-8 см. Отже, розмір рамки буде 21 х 26 см. За цими розмірами виріжте два однакові прямокутники. Один із них залиште цілим — це буде задня частина рамки. У середині другого прямокутника виріжте отвір за розміром на 0,5-1 см менший, ніж розмір фотографії.

Номер слайду 10

Виготовлення фоторамки в техніці аплікації 2. Намастіть клеєм невелику ділянку рамки. Пінцетом акуратно викладайте шматочки шкаралупи. Для щільного прилягання придавлюйте їх дерев'яним кілочком.

Номер слайду 11

Виготовлення фоторамки в техніці аплікації 3. Далі намащуйте клеєм наступні невеличкі ділянки та приклеюйте шкаралупинки. Оздобте шкаралупою всю рамку.

Номер слайду 12

Виготовлення фоторамки в техніці аплікації 4. Якщо ви плануєте кольорову рамку, то розфарбуйте шкаралупу гуашшю. Після висихання можна покрити її безбарвним лаком.

Номер слайду 13

Виготовлення фоторамки в техніці аплікації 5. Зробіть підставку, щоб фоторамка стояла на столі: 1) виріжте прямокутник зі сторонами 7 та 17 см; 2) на одній із вузьких сторін зріжте кути; 3) зігніть другу вузьку сторону прямокутника на 1 см; 4) приклейте підігнуту сторону підставки до задньої частини рамки під кутом, як показано на малюнку.

Номер слайду 14

Виготовлення фоторамки в техніці аплікації 6. Закріпіть на основу фотографію та з'єднайте дві частини рамки.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Інтернет – ресурси: https://www.google.com/search; https://uahistory.co/pidruchniki/hodzicka-labor-training-5-class-2022/23.php

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лілія Ошовська Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Пов’язані теми
Технології, 5 клас, Презентації
Додано
25 січня 2023
Переглядів
3040
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку